s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 29. november 2019 REZERVIRAJ

ADVENTNA PRAGA IN ČAROBNI DRESDEN

Ogled vseh najlepših znamenitosti Prage, obisk Dresdenskega božičnega sejma ali Striezelmarkta, kot ga imenujejo sami

Program
1. DAN
SLOVENIJA - PRAGA

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih/nočnih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, pa mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN
PRAGA - DRESDEN - PRAGA

Dopoldan vožnja do Dresdna, ki velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledi ogled Opere, odlične stvaritve arhitekta G. Semperja iz leta 1878, Schlossplatza, Bruehlische Terasse, obnovljene Frauenchirche ter Fuerstenganga... Čarobnost daje mestu enajst različnih adventnih tržnic, še posebej pravljična je tržnica, imenovana »zimske luči Dresdna«, kjer stoji tudi 15 metrov visoko božično drevo, ki ga spremlja pestro glasbeno dogajanje. Stojnice ponujajo številne tradicionalne izdelke iz znamenitih krajev okrog mesta, posebne kulinarične specialitete, ki se razlikujejo med seboj glede na lokacijo tržnice. Če ste željni posebnih doživetij jih v Dresdnu vsekakor ne zmanjka, posebej zanimive so vroče kopeli sredi mesta, drsališče... Nekaj prostega časa. Sledi povratek v Prago. Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic ali druženje v živahnem mestnem središču.

3. DAN
PRAGA - SLOVENIJA
zajtrk

Dopoldne se bomo ustavili pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali židovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah


ODHODI IN CENA

29.11.2019

06.12.2019

13.12.2019

20.12.2019

26.12.2019

OD 169,00 €

Cena vključuje :

  • avtobusni prevoz po programu,
  • en polpenzion in eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo izleta.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MALO SKUPINO:

- 35-44 potnikov 20 €

- 25-34 potniki 40 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- enoposteljna soba 40 €

- dodatna vstopna mesta 10 €

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

- Praški grad 250 CZK

- mini križarjenje s kosilom 20 €

- večerja v pivnici 20 €

POPUST: otroci 2-12 let z dvema odraslima 10%

Splošni pogoji poslovanja organizatorja so sestavni del potovanja.

OOPAL

REZERVIRAJ