s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 19. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

TESTENINE S TARTUFI IN POČITEK OB MORJU

Okusi Istre in jesenska sapica na obali.... za vse ki radi razvajajo brbončice in duha

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: SLOVENIJA–LIVADE–MOTOVUN–OBALA večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah. Peljali se bomo proti Istri in se ustavili na območju Livad, ki ležijo v gozdovih doline reke Mirne, kjer tartufi najbolje uspevajo. Domačini nam bodo strokovno predstavili pridobivanje belih tartufov, ki rastejo pod zemljo in imajo nenavadno obliko. Prikaz iskanja tartufa s pomočjo treniranega psa (trajanje demonstracije pribl. 30 minut). Nato bomo degustirali testenine s tartufi. Možnost nakupa proizvodov – tartufov. Ta gomolj, ki je izrazitega vonja in je znan tudi po tem, da se ga išče s svinjami in psi, je zasvojil že marsikoga. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do bližnjega Motovuna. Slikovito mestece leži na hribčku, s katerega se odpira čudovit pogled na dolino Mirne in okoliške griče. Sprehod po mestu in ogled kulturnih znamenitosti. Še nekaj prostega časa in odpeljali se bomo do jame Baredine. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po jamskih rovih. Po ogledu se bo vožnja nadaljevala do kraja nastanitve. V prijetnem letoviškem mestecu se bomo nastanili v hotelu. Večerja, nočitev.


2. dan: OBALA–MAREZIGE zajtrk

Po zajtrku bo čas za sprehod ob morju, kavico ... Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do mesta Koper, se sprehodili po mestnem jedru in že bomo na poti v vasico Marezige. Na razgledni točki v Marezigah, od koder se odpira čudoviti pogled na istrsko zaledje in obalo, se nahaja prva vinska fontana v Sloveniji. S kozarcem v roki in ob istrskem prigrizku bomo lahko uživali v razgledu. V popoldanskih urah se bomo vračali proti domu.

Odhodi 5.10., 19.10 - zagotovljen 9.11. 2019


CENE:  

pri udeležbi 40 oseb 149 € 

pri udeležbi 30 oseb 169 € 

pri udeležbi 20 oseb 189 €

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, program iskanje tartufov z degustacijo, vstop v jamo Baredine, degustacija s prigrizkom ob vinski fontani, zunanji ogledi po programu (Motovun, Koper), vodenje in organizacija potovanja

Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. 

Rezervacija sedežev

  1. v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

  2. v zadnji vrsti: -10 € na osebo


Dodatne informacije

  1. vstopna mesta: Maribor, Celje in Ljubljana

  2. najmanjše število potnikov: 20

  3. doplačilo za enoposteljno sobo: 25 €

  4. vstopnine: 5–10 €         

  5.  obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina      Odg. Org. Ica

REZERVIRAJ