s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 21. november 2019 REZERVIRAJ

MORJE IN PLANTAŽA LIMON

Tudi v jesenskem času nas vabi vonj po Mediteranu. Priložnost za prijetno druženje ob obiranju limon.

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA–MOSTAR–TREBINJE večerja

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Hrvaške. Pot nas bo peljala mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Ustavili se bomo v Mostarju. Ogledali si bomo eno izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Stari del mesta z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami, kavarnami, »aščinicami« in z zelo zanimivo arhitekturo je zelo privlačen, vendar pa je mestna slava povezana z obnovljenim kamnitim mostom. Ta je visok 22 m in v enem loku povezuje oba bregova Neretve. To delo orientalske arhitekture je leta 1566 zgradil znani turški gradbenik Hajrudin. Ob obali reke Neretve se bomo povzpeli proti stari mostarski čaršiji ali Kujundžiluku in si v eni izmed »čevabdžinic« ali »aščinic« privoščili kosilo ter popili pravo bosansko kavo. Odpeljali se bomo do Trebinja. V popoldanskih urah bomo že v čudovitem mestu pod vplivom mediteranske klime, s prijaznimi domačini in z zanimivim vrvežem. Sprehodili se bomo skozi staro jedro, ki predstavlja dolgo dobo zgodovine, in hkrati občudovali številne znamenitosti iz različnih obdobij. Vsekakor bo dobrodošla osvežitev pod več kot sto let starimi platanami. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.


2. dan: KOTOR–BUDVA zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali proti obali Jadranskega morja do Črne gore. Primorski svet te dežele se ponaša s številnimi turističnimi središči. Zapeljali se bomo do mesta Kotor, ki je znamenito črnogorsko srednjeveško obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske. Mesto ima okoli 1300 prebivalcev, stari del mesta s sredozemskim pristaniščem pa je obdan z navdihujočim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem, ki je pod zaščito Unesca kot svetovna kulturna dediščina. Sprehod in čas za osvežitev. Vožnjo bomo nadaljevali do mondenega letovišča Budva. Tam se bomo sprehodili po starem jedru za obzidjem. Čas za sprehod in osvežitev. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 


3. dan: CETINJE–NJEGUŠI–NEUM zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali v Cetinje, nekdanjo črnogorsko prestolnico. Ob doplačilu si bomo ogledali palačo kralja Nikole in cetinjski samostan, kjer boste lahko še bolje spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda. Po ogledu bomo nadaljevali pot do vasice Njeguši, kjer se bomo okrepčali z njeguškim pršutom ter kozarcem vina. Nato pa se bomo že vračali ob obali Jadranskega morja in potovali vse do Neuma. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.


4. dan: DOLINA NERETVE–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Ustavili se bomo na eni od številnih plantaž limon. Naredili bomo fotografijo pod drevesom limon in si jih vsekakor nabrali tudi za domov (1 kg, večje količine pa ob doplačilu). Nato se bomo odpeljali do domačina, kjer nam bodo postregli domačo lozo ter kosilo s pijačo ob glasbi. Ob dogovorjeni uri pa se bomo že odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.

Odhodi : 7.11., 21.11., 5.12. 2019 


CENE: 

pri udeležbi 40 oseb 240 € 

pri udeležbi 30 oseb 260 € 

pri udeležbi 20 oseb 280 €

Cenejša potovanja  20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. 


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 3 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, lokalno vodenje, njeguški pršut s kozarcem vina, trgatev limon in kosilo (dobrodošlica – žganje, kosilo s pijačo ob glasbi, 1 kg limon za domov na udeleženca), turistična pristojbina, vodenje in organizacija potovanja


Rezervacija sedežev

  1. v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

  2. v zadnji vrsti: -10 € na osebo


Dodatne informacije

  1. vstopna mesta: Maribor, Celje in Ljubljana

  2. najmanjše št. potnikov: 20

  3. doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine 5–10 €/muzej oz. cerkev

  4. popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima 


Odg. Org. Ica

REZERVIRAJ