s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 12. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SLOVAŠKA -KERAMIKA,VINO IN SLOVAŠKA POJEDINA

.Nitra je bila nekoč središče velikega moravskega imperija. ·Znamenita habanska keramika - majolike.

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA–TRNAVA–PEZINOK–GRAD ČERVENY KAMEN–BRATISLAVA večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo v smeri Bratislave do Trnave, ki velja za eno najstarejših slovaških mest. Ogledali si bomo staro mestno središče s stolnico sv. Nikolaja iz 14. St., baročno jezuitsko cerkev, samostansko cerkev frančiškanov ... Po ogledu bomo nadaljevali pot do vinogradniškega mesteca Pezinok, kjer si bomo ogledali izdelovanje znamenite habanske keramike (majolike). V okolici bomo obiskali vinsko klet ter ob prigrizku poskusili njihova vina. Pot nas bo dalje vodila do gradu ČERVENY KAMEN, ki je eden najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Do večera bomo že prispeli v Bratislavo. Nastanitev v hotelu. Za večerjo si bomo privoščili slovaško pojedino. Nočitev. 


2. dan: BRATISLAVA–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku si bomo ogledali slovaško prestolnico. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in šli mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli sedež Academie Istropolitane ter palačo Keglevič, kjer je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo v mogočno katedralo sv. Martina. Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa. Vožnja z vmesnimi postanki skozi Avstrijo v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Odhodi 12.10.-skoraj zagotovljeno, 16.11., 7.12.  2019


CENE: 

pri udeležbi 40 oseb 139 € 

pri udeležbi 30 oseb 159 € 

pri udeležbi 20 oseb 179 €


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v hotelu, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerja v krčmi, 1 x degustacija vina s prigrizkom, 1 x ogled habanske keramike, zunanji ogledi po programu (Trnava, Bratislava), vodenje in organizacija potovanja

Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. 


Rezervacija sedežev

  1. v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

  2. v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

  1. vstopna mesta: Ljubljana, Celje in Maribor

  2. najmanjše število potnikov: 20

  3. doplačilo za enoposteljno sobo: 50 €

  4. vstopnine: približno 20 €                           

  5. obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina


  1. ODG. ORG: Ica 

REZERVIRAJ