s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 20. november 2019 REZERVIRAJ

SICILIJANSKI DRAGULJI, MANDLJI IN PLANTAŽA POMARANČ

Sicilija, največji otok v Sredozemskem morju. Barvita pokrajina z bogatimi nasadi agrumov. Odlično jesensko doživetje Mediterana!

SICILIJANSKI DRAGULJI, DEGUSTACIJA MANDLJEV IN PLANTAŽA POMARANČ  


Sicilija, največji otok v Sredozemskem morju.
Barvita pokrajina z bogatimi nasadi agrumov.
Odlično jesensko doživetje Mediterana!


Program potovanja:
1. dan: SLOVENIJA–NEAPELJ plovba, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z avtobusom v smeri Italije. Potovanje se bo nadaljevalo mimo Benetk, Bologne, Firenc in Rima vse do Neaplja. Po prihodu se bomo sprehodili mimo glavnih znamenitosti in imeli nekaj časa za osvežitev. V večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, nastanili v štiriposteljnih kabinah in odpluli proti otoku Sicilija.

2. dan: PALERMO–MONREALE–CEFALU večerja, nočitev
V jutranjih urah se bomo izkrcali v sicilijanskem mestu Palermo. Prestolnica Sicilije je živahno središče, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Spustili se bomo v jedro Palerma in si med sprehodom ogledali znamenitosti. Po krajšem informativnem ogledu (Palatinska kapela, Fontana Pretorie, katakombe ...) bomo nadaljevali pot na Monreale in občudovali mogočno katedralo z dvema zvonikoma,
ki je najpomembnejši spomenik normanske umetnosti na Siciliji. Vožnja se bo nadaljevala po severni obali do zanimivega turističnega mesta Cefalu, ki je pravi raj za popotnike. Mesto ob morju, lepo speljane poti, bogata arhitektura ... vse to privabi številne obiskovalce.
V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve, do hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan: PLANTAŽA POMARANČ–TAORMINA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpeljali do plantaže pomaranč. Domačini nam bodo pripravili dobrodošlico in že se bo začela trgatev. S sladkim sadežem se bomo osvežili in ob tem naučili vse, kar je potrebno vedeti o pomarančah. Prijetno utrujeni bomo sedli za mizo in se okrepčali z malico.
Nato bo na vrsti degustacija mandljev, potem pa se bomo odpeljali do bližnje Taormine, ki je najlepše sicilijansko mesto, obdano s hribi in postavljeno na majhno teraso nad turkiznim morjem.  V ozadju se veličastno dviga vulkan Etna. Sprehodili se boste lahko po vijugastih ulicah, morda posedeli v eni izmed številnih privlačnih kavarnic ... Ob dogovorjeni uri se bomo vrnili v hotel. Večerja, nočitev.

4. dan: CATANIA–SIRACUSA–PALERMO zajtrk, plovba, nočitev
Po zajtrku se bomo sprehodili še po Catanii, obiskali tržnico in že nadaljevali pot v Siracuso. Ogled stare grške prestolnice Sicilije in glavnih mestnih znamenitosti.
Sprehodili se bomo po arheološkem parku mimo grškega gledališča, rimskega amfiteatra in Latomie (starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom). Kratek postanek bomo naredili še na otočku Otrigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavili se bomo ob vodnjaku Aretuse, pri stolnici ... Čas za osvežitev. Po ogledu se bomo odpeljali do Palerma, vkrcali na ladjo in nastanili v štiriposteljne kabine. Nočna plovba do Neaplja.

5. dan: NEAPELJ–LJUBLJANA
V jutranjih urah se bomo izkrcali v Neaplju. Glede na dogovor še čas za jutranjo kavico in prav tako po dogovoru še možen ogled bližnjih Pompejev. To je mesto, ki je doživelo izjemno katastrofo zaradi izbruha vulkana Vezuv. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Ob poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v večernih urah.Odhodi 20.11., 18.12., 26.2., 25.3.


CENE:
pri udeležbi 40 oseb 360 €
pri udeležbi 30 oseb 375 €
pri udeležbi 20 oseb 395 €

CENA VKLJUČUJE:
.prevoz z udobnim turističnim avtobusom,

.plovbo z ladjo (Neapelj–Palermo in Palermo–Neapelj),

.nastanitev v štiriposteljnih kabinah,

.nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,

.2 x polpenzion,

.obiranje pomaranč in malica,

.degusta¬cija mandljev,

.zunanji ogledi po programu (Neapelj, Palermo, Monreale, Cefalu, Catania, Taormina, Siracusa),

.vodenje in organizacija potovanja
   


Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9.


Rezervacija sedežev
v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

vstopna mesta: Maribor, Celje in Ljubljana
   
najmanjše število potnikov: 20
   
doplačilo za enoposteljno sobo: 50 €
   
vstopnine: 5–10 €
   
obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina


Zavarovanje rizika odpovedi: 4.045 % od vrednosti aranžmaja


Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja


Odg. org. Ica

REZERVIRAJ