s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 23. november 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

TOSKANA IN PRAZNIK BELIH TARTUFOV 2 DNI

Jesenske dobrote in beli tartufi San Miniata. ··Srednjeveški stolpi San Gimignana. ··Firence, mesto renesanse.

TOSKANA IN PRAZNIK BELIH TARTUFOV 2 DNI

Jesenske dobrote in beli tartufi San Miniata

Srednjeveški stolpi San Gimignana

Firence, mesto renesanse.

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: SLOVENIJA–SAN MINIATO–SAN
GIMIGNANO
večerja, nočitev

Zjutraj bomo mimo Benetk in Bologne pohiteli med griče Toskane, posejane s cipresami,oljkami in vinogradi ter čudovito dediščino, kamor se popotniški sladokusci nenehno vračajo. Slikoviti San Miniato, ki z opečnatim obrambnim stolpom Federica II. sameva vrh griča blizu Firenc, tri novembrske vikende gosti največji italijanski festival belih tartufov. Po uličicah in trgih se bomo sprehodili med bogato obloženimi stojnicami, poskusili vse, kar najboljšega ponuja jesenska Toskana, in zagotovo kupili še kaj za domov. Nato bomo prečkali reko Arno, kjer nas bo na naslednjem griču čakala vasica San Gimignano. Srednjeveško jedro s svojimi stolpi. Glavna ulica je polna trgovinic in barov, kjer bo priložnost za sladkanje z okusnim sladoledom in že se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Pri večerji vključena kozarec vina in kozarec vode. Nočitev. 

2. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo do Firenc, rojstnega kraja renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo ji danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji ter nadaljevali pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici.Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Odhoda 9.11.-zagotovljeno, 23.11. 2019

Cene:
pri udeležbi 40 oseb 145 €
pri udeležbi 30 oseb 165 €
pri udeležbi 20 oseb 185 €


CENA VKLJUČUJE:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, kozarec vina in vode, zunanji ogledi po programu (San Miniato,San Gimignano, Firence), vodenje in organizacija potovanja 

Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9.

Rezervacija sedežev
v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
v zadnji vrsti: -10 € na osebo

 

Dodatne informacije
vstopna mesta: Maribor, Celje in Ljubljana
najmanjše število potnikov: 20
doplačilo za enoposteljno sobo: 25 €
vstopnine: 5–10 €
obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.

Zavarovanje rizika odpovedi:  4.045 % od vrednosti aranžmaja

ODG. ORG: ica
REZERVIRAJ