s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 19. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

AMSTERDAM IN BRUSELJ Z LETALOM

Vključena izleta po severni Holandiji,ogled dveh čudovitih prestolnic Beneluksa, odlične časovnice poleta, zgodnji jutranji odhod in popoldanski povratek

Program
1. DAN
SLOVENIJA – NIZOZEMSKA - SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS, VOLENDAM IN AMSTERDAM
Nočitev Polet z letališča JP v Ljubljani v jutranjih urah. Po pristanku bomo obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldne nastanitev v hotelu v Amsterdamu ali okolici, nato pa se bomo z javnim prevozom podali na prvo spoznavanje nizozemske prestolnice. Sprehodili se bomo po glavni mestni ulici, po želji pa tudi po znameniti Rdeči četrti. Zvečer povratek v hotel.

2. DAN
AMSTERDAM
Zajtrk, nočitev 
Zjutraj si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: glavno železniško postajo, glavni trg Dam s Kraljevo palačo, četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih in trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere stoji tudi t.i. Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji kip tega umetnika in bronasta postavitev njegove umetnine Nočna Staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Po želji se lahko sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

3. DAN
JUŽNA HOLANDIJA - BRUSELJ
Zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo obiskali eno največjih razstav cvetja na svetu, Keukenhof, ki jo nizozemski vrtnarji pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo vsako leto več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan. * Nato se bomo podali v Delft, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali se bomo tudi mestni simbol, 185m visoki stolp Euromast. Na poti do stolpa bomo lahko videli tudi eno največjih pristanišč na svetu – Rotterdamsko pristanišče. Zaključili bomo z največjo znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime roterdamska Sikstinska kapela. Ko bomo zapustili Rotterdam se bomo zapeljali tudi mimo kubične hišice, ki se nahaja ob Markthalu. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Ustavili se bomo tudi pred Palačo Miru, kjer se je nekoč delila Jugoslavija. Za konec še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču, nato pa vožnja proti Bruslju. Nastanitev v mestu ali okolici.

* Ogled Keukenhofa je možen samo na pomladnih odhodih. Na ostalih odhodih namesto tega obiščemo največjo borzo cvetja na svetu v mestecu Aalsmer, kjer se dnevno trguje z več kot 19 milijoni kosi cvetja. Borza cvetja je odprta od ponedeljka do petka, med 7 in 9 uro zjutraj.

4. DAN
BRUSELJ - SLOVENIJA
Zajtrk
Po zajtrku ogledi znamenitosti Bruslja (z javnimi prevoznimi sredstvi): kraljevska palača, katedrala, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula«. Pravosodna palača je znana kot največja posvetna zgradba iz 19. stoletja v Evropi. V prostem času predlagamo pokušino znamenitega bruseljskega krompirčka ali obisk muzeja čokolade. Za konec se bomo zapeljali še mimo znanih evropskih institucij kot je recimo zgradba Evropskega parlamenta, prav tako bomo imeli foto postanek pri Atomiomu. V poznih popoldanskih urah polet proti Sloveniji.

ODHODI IN CENA
19.09.2019 - 599,00-ZAGOTOVLJENO
26.10.2019 - 599,00-ZAGOTOVLJENO
31.10.2109 - 599,00

Cena vključuje :
  • letalski prevoz,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusni prevoz po programu,
  • tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*,
  • izlete po programu,
  • zunanje oglede,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 25-34 osebe 40 € po osebi

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja

- enoposteljna soba 125 € po osebi

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

- javni prevozi v Amsterdamu cca 6-8 € po smeri

- vožnja z ladjico po kanalih 12€

- vstopnina na borzo cvetja Aalsmner 6,5€

- vstopnina v arboretum Keukenhof cca 15,50€

- muzeji v Amsterdamu cca 13,00 - 23,50 € ( Rijksmuseum:odrasli 18€, otroci 12-17 let 12,50€)

- Rembrandtova hiša : odrasli 13€, otroci 6-17 let 4 €, otroci do 6 let brezplačno

- muzej voščenih lutk : odrasli od 23,50€, otroci 6-15 let 20,50€

- muzej Nemo 17,50 € za odrasle

OPOMBA: zaradi visoke obiskanosti določenih muzejev se priporoča predhoden nakup vstopnic preko spleta. Nekateri muzeji ne prodajajo vstopnic na licu mesta, vstop je mogoč izključno po predhodni rezervaciji in nakupu preko spleta.

Najbolj obiskani muzeji v Amsterdamu :

- Anne Frank muzej: odrasli 10€, otroci 10-17let 5€, otroci do  9 let brezplačno( strošek rezervacije preko spleta znaša 0,50€ po karti)

- Muzej Van Gogh: odrasli 18€, otroci do 18 let brezplačno

POPUST: otrok 2-12 let ob prijavi 2 odraslih oseb na dodatnem ležišču 15%

Splošni pogoji organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ