s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
s9
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 25. september 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

EKVADOR IN GALAPAŠKI OTOKI

Ogled inkovskega Ouita - druga najvišja ležeča svetovna prestolnica, slikovito kolonialno mesto Cuenca,ogled eksotičnih galapaških otokov s posebnimi čolni, vrhunsko doživetje juga Amerike.

Program
1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - QUITO
nočitev

POLET V EKVADORSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Quito, ekvadorsko prestolnico. (doplačilo za prevoz do bližnjega letališča). Po pristanku v Quitu drugi najvišje ležeči svetovni prestolni, na nadmorski višini 2900 m, blizu skoraj 5.000 m visokega vulkana Pichincha, v andski dolini. Zrak je tukaj že precej redek in obiskovalec potrebuje nekaj časa za aklimatizacijo. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN
QUITO - OTAVALO 
zajtrk, večerja, nočitev

QUITO IN GORSKI ZRAK 
Ogled mesta Quito, ki je velja za eno izmed najlepših in najstarejših mest Južne Amerike, danes mesta na seznamu Unesca. Obiskali bomo Trg neodvisnosti z vladno palačo, katedralo in grobnico Sucreja, cerkev La Compania de Jesus, baročno mojstrovino odeto v tone zlata in spomenik ekvatorja Mitad del Mundo oz sredine sveta. Ogled etnološkega muzeja, ki prikazuje zgodovino in običaje prvotnih prebivalcev današnjega Ekvadorja. Popoldne vožnja proti severu po severni cesti panamericana do province Imbabura.

3. DAN
OTAVALO - LASSO
zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLJIVI ZASNEŽENI VRHOVI ANDOV
Obiskali bomo tradicionalno indijansko tržnico v Otavalu, po želji nakupili tradicionalne indijanske spominke. Posebej nas bodo navdušili živo - pisani ročno pleteni volneni izdelki. Ženske oblečene v široka krila in barvite ponče in velikimi pokrivali kuhajo kavo, na prenosnih pečicah, prodajajo tudi kruh in jajca. Nedaleč od mesta se bomo na sprehodu po parku Cotacachi ob kraterskem jezeru Cucocha prepustili lepotam narave. Občudovali bomo slikovito kuliso kraterja in razgledu na gorsko verigo Andov. Vožnjo bomo nadaljevali po južni panameriški cesti, ki se imenuje tudi Avenija vulkanov proti Lassu.

4. DAN
NARODNI PARK COTOPAXI - BANOS
zajtrk, večerja, nočitev

VULKAN COTOPAXI IN PLANTAŽA VRTNIC
Ogledali si bomo narodni park ob vznožju vulkana Cotopaxi, ki s svojimi 5.897 metri predstavlja najvišji še delujoči vulkan na svetu. Sprehodili se bomo ob laguni Limiopungo, kjer nas bo prevzela tipična Paramo vegetacija. Z malo sreče bomo občudovali divje indijanske konje. Obiskali bomo plantažo vrtnic, ki predstavljajo enega najpomembnejših izvoznih artiklov Ekvadorja. Vožnja v Banos in ogled ceste slapov. Nastanitev v okolici, večerja.

5. DAN
BANOS - RIOBAMBA - CUENCA
zajtrk, večerja, nočitev

V KRALJESTVU INKOV
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali do Alausija in s starim muzejski vlakom po zobati železnici nadaljevali z zanimivo vožnja v 300 metrov globoko sotesko, vse do najpomembnejših verskih in političnih ostankov inkovske civilizacije - ruševin Ingapirce. Videli bomo ostanke ogromnega sistema cest in stavbe v obliki elipse. Ingapirca je edino do sedaj najdeno arheološko najdišče Inkov v Ekvadorju. Nadaljevali bomo do mesta Cuenca, nastanitev in večerja.

6. DAN
CUENCA 
zajtrk, večerja, nočitev

POKRIJMO SE S PANAMA KLOBUKI
Obisk najlepših kolonialnih mest pod zaščito Unesca. Ob sprehodu po ozkih kamnitih ulicah si bomo ogledali kulturne znamenitosti mesta, glavni trg s čudovito staro in novo katedralo, cvetlično tržnico, samostane, stare hiše z tipičnimi lesenimi balkoni, vedno polnimi cvetja. Obiskali bomo delavnico Panama klobukov, kjer bomo spoznali vse podrobnosti o ročni izdelavi klobukov. Prosto popold

7. DAN
CUENCA - CAJAS NARODNI PARK - GUAYAQUIL
zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLJIVA LEPOTA NARODNEGA PARKA CAJAS
Na naši poti do največjega mesta Ekvadorja, Guayaquil, bomo obiskali narodni park Cajas. Vulkanska pokrajina, raj za ljubitelje narave in živalskega sveta. To je park z 29.000 hektarji površine, kjer vrhovi dosegajo zavidljivo višimo med 3.150 in 4.450 metri. 232 lagun v parku prepletajo majhne reke in potočki, ki so med seboj povezani, obdaja pa jih čudovit svet visokogorskih rastlin. Nadaljevanje poti po raznoliki pokrajini na obalo, kjer nas bodo pričakale plantaže banan, kave, kakava, sladkornega trsa... Nastanitev in večerja.

8. DAN
GUAYAQUIL 
zajtrk, večerja, nočitev

NAJVEČJE MESTO EKVADORJA
Spoznali bomo dvo milijonsko mesto, ki je hkrati največje ekvadorsko pristanišče. Sprehodili se bomo po promenadi z Vladno palačo, parkom Seminario, kjer živijo veliki kuščarji iguani. Obiskali bomo tudi umetniško četrt Las Penas z živo pisanimi zgradbami.

9. DAN
GUAYAQUIL - GALAPAŠKI OTOKI
zajtrk, večerja, nočitev

RAZISKOVALNI CENTER CHARLESA DARWINA IN ŽELVE VELIKANKE
Zgodaj zjutraj prevoz do letališča polet proti naravnemu parku Galapaško otočje. Galapaško otočje sestavlja 19 večjih otokov in približno 400 manjših skalnatih čeri. Skupna površina otokov znaša 8.000 kv km, kar predstavlja površino otoka Kreta. Po pristanku na otoku Baltra, se bomo odpeljali v glavno mesto Santa Cruz, Puerto Ayora. Ogledali si bomo raziskovalni center Charles Darwin. Darwinu je prav otok in raziskovanje na njme ponudilo pomembna spoznanja za razvoj teorije, ki je v naravoslovnemu razmišljanju povzročilo pravo revolucijo. V parku med drugim živijo tudi želve velikanke, še posebej zanimiv je »osamljeni George« edini preživeli svoje vrste otoka Pinta. Popoldne bomo obiskali plažo Tortuga Bay, eno najlepših plaž galapaškega otočja. Nastanitev in večerja.

10. DAN
GALAPAGOS
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

KOLONIJE TJULNOV, MORSKIH LEVOV IN ZNAMENITI KUŠČARJI IGUANI
Galapaško otočje je eno izmed najbolj presenetljivih naravnih območij na svetu. 1.000 km od južnoameriške celine se je razvil poseben rastlinski in živalski svet prastarih kuščarjev in želv velikank. Po zajtrku se bomo vkrcali na izletniški čoln in se odpeljali na otok Nord Seymour, ki je eden izmed vulkanskih otokov. Od otoka Baltra ga loči le majhen zaliv. Sledil bo sprehod po otoku kjer bomo od blizu občudovali kolonije tjulnjev, morskih levov, rdečih rakcev, pelikanov.... Videli bomo kje gnezdijo različne ptice, ki so poznane po modro - rdečih nogicah. Posebna zanimivost sta dve vrsti iguanov, ki znata tudi plavati. Kosilo na čolnu, popoldne pa možnost kopanja v enem od slikovitih zalivov, kjer gnezdijo tudi želve.

11. DAN
SANTA CRUZ - ISABELA
zajtrk, večerja, nočitev

NEPOZABNO SREČANJE S PINGVINI
S hitrim čolnom bomo zapustili otok Santa Cruz in se odpeljali do največjega Galapaškega otoka Isabela. Po pristanku v pristanišču Puerto Villamil se bomo nastanili v hotelu. Popoldne se bomo z motornim čolnom podali na majhne otočke »Tintoreras« v zalivu Puerto Villamil, kjer nas bodo pozdravili pingvini, morske želve, morski levi, raznobarvne ribice. Sprehodili se bomo med tisoči iguanov ter na enem izmed otočkov opazovali morske pse. Vožnja v hotel in večerja.

12. DAN
OTOK ISABELA
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

KOSILO NA KMETIJI
Po zgodnjem zajtrku bomo obiskali vulkan Sierra Negra, drugi največji vulkanski krater na svetu. Vzponu do kraterja in sprehod po njem, kjer bomo presenečeni in navdušeni nad razsežnostmi kraterja.. Sledilo bo kosilo na tipični galapaški kmetiji. Popoldne bomo uživali v kopanju in snorklanju v zalivu Concha y Perla (školjka in biseri). Pozno popoldne vožnja z hitrim čolnom na otok Santa Cruz. Večerja.

13. DAN
BALTRA - GUAYAQUIL - EVROPA
zajtrk, polet proti Evropi

ŠE ZADNJI POGLED NA VELIČASTNI KRATER
Vožnja do letališča na Baltri, s postankom na razgledni točki in še zadnji pogled na osupljiv krater. Let do Guayaquil in nato povratni let proti Evropi.

14. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
ljubo doma

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo).


ODHODI IN CENA

25.11.2019- 4099,00 - ZAGOTOVLJENO

25.01.2020- 4099,00 - ZAGOTOVLJENO

28.03.2020 -4099,00

25.09.2020- 4099,00

12.11.2020 -4099,00 - ZAGOTOVLJENO

Cena vključuje :

  • letalski prevoz bližnje letališče/ Evropa - Quito in Quito - Evropa /bližnje letališče, Guayaquil - Baltra in Baltra - Guayaquil
  • letališke in varnostne pristojbine
  • vse lokalne prevoze z avtobusi, vlakom in ladjami po programu
  • dvanajst nočitev z zajtrki v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah
  • večerje in kosila po programu
  • vse oglede in vstopnine z lokalnimi vodniki po programu
  • ekološke pristojbine
  • vstopna pristojbina v otočje Galapagos
  • vodenje in organizacijo potovanja

MOŽNA DOPLAČILA

- ob prijavi manjšega št. oseb 6-9   250 € po osebi

- ob prijavi manjšega št. oseb 10-14 190 € po osebi

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI

- vstopna pristojbina na Galapaške otoke

- emigracijska prepustnica

- napitnine cca 60 USD

- izstopne pristojbine cca 30 USD

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI

- enoposteljna soba 480 €

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja

POPUST: otrok do  12 let na povpraševanje

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ORGANIZATORJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA!

OOPAL

REZERVIRAJ