s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 19. september 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ARGENTINA IN BRAZILIJA

Ogled dveh razigranih prestolnic Južne Amerike,obisk veličastnih slapov Iguassu,sanjske plaže Ria de Janeira,glasba, zabava, šport in tradicija

Program
1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - BUENOS AIRES
polet

POLET V SVETOVNO PRESTOLNICO TANGA 
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Buenos Aires, argentinsko prestolnico. Mesto »dobrega zraka« je eno največjih in najbolj zanimivih mest Juž- ne Amerike. Mesto, ki nikoli ne spi, nas bo navdušilo s temperamentnim tangom, številnimi kavarnami in brezskrbnim vzdušjem. Pristanek zvečer ali v jutranjih urah naslednjega dne. Vožnja v hotel.

2. DAN
BUENOS AIRES
zajtrk, nočitev

NAJŠIRŠE AVENIJE NA SVETU IN ELEGANCA MESTNE ARHITEKTURE

Glede na pristanek in nastanitev začetek ogledov: avenija 9 de Julio, ki velja za najširšo avenijo Južne Amerike, obelisk, Plaza de Mayo, slavni majski trg, kjer se je maja l. 1835 začela revolucija za neodvisnost. Na trgu se nahajajo katedrala, stara mestna hiša in predsedniška palača, kjer sta živela Juan in Evita Peron. V neposredni bližini trga se nahajajo številne kolonialne palače, med njimi tudi Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron nagovorila svoje oboževalce. Ogledali si bomo operno hišo Teatro Colon in predel Recolete, ki velja za najbolj priljubljene v mestu in prav tu sta na slovitem pokopališču, pokopana Evita in Juan Peron. V Argentini seveda ne moremo izpustili ogleda stadiona La Bombonera, kjer je treniral tudi mladi Maradona. Za konec še obisk mestne italijanske četrti La Boca, ki slovi kot rojstni kraj nogometnega zvezdnika. Prosto popoldne. Priporočamo ogled predstave pravega argentinskega tanga z večerjo (za doplačilo).

3. DAN
BUENOS AIRES - FIESTA GAUCHA - BUENOS AIRES 
zajtrk, kosilo, nočitev

NA ARGENTINSKEM PODEŽELJU
Izlet »Fiesta Gaucha«, na katerem bomo uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se bomo srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki nam bodo predstavili veščine jahanja. So pravi virtuozi jahanja. Ob ugodnih mikro klimatskih razmerah in rodovitni prsti tu uspeva trava, ki je zelo kvalitetna krma za goveda in konje. Gojijo govedo za najboljšo govedino na svetu. Postregli nam bodo s tradicionalnimi jedmi z žara »asado«. Vrnitev v Buenos Aires.

4. DAN
BUENOS AIRES - SLAPOVI IGUAĂ„
zajtrk, nočitev

PRESENETLJIVA IGRA NARAVE
Avtobusni prevoz do letališča in polet do slapov Igua¬šu. Prevoz do hotela in nastanitev. Slapovi Igua‚¬šu ležijo na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem. V indijanskem jeziku Gvaranajcev pomeni »velika voda«. Ime se ne nanaša le na slapove, pač pa tudi na reko. Od leta 1986 so vpisani na seznam Unesca. Širši od Viktorijinih, višji od Niagarskih in v širini treh kilometrov ločeno padajo v 250 slapovih, bobnenje pa se sliši več kot 25 kilometrov daleč. Prava paša in raj za oči. Ogled argentinske strani slapov in sprehod po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove. Povratek v hotel.

5. DAN
SLAPOVI IGUAĂ„š - RIO DE JANEIRO
zajtrk, nočitev

SLAPOVI, KI ROJEVAJO OBLAKE
Dan bo namenjen ogledu slapov z brazilske strani. Z avtobusom bomo prečkali most Tancrezo Neves nad reko Iguažu, ki predstavlja mejo med Brazilijo in Paragvajem. Reka Iguau se izliva v reko Parana, na kateri se nahaja največja hidroelektrarna na svetu - Itaipu. V nenehnem dežju kapljic se nad slapovi svetlikajo mavrice. Belo spenjene vode se močno razlikujejo od bogatega zelenja pragozda in rdečkastih tal. Prevoz na letališče in polet v Rio de Janeiro, skrivnostno južnoameriško prestolnico, ki izžareva veselje do življenja. Prevoz do hotela in nastanitev.

6. DAN
RIO DE JANEIRO 
zajtrk, nočitev

V OBJEMU KRISTUSA ODREŠENIKA, KI BDI NAD MESTOM
Vožnja skozi narodni park Tijuaca, do spektakularnega hriba Corcovado, znanem po kipu Kristusa odrešenika, ki z razprtimi rokami pozdravlja obiskovalce. Na 703 m visokem hribu stoji 40 m visoki kip. Hrib ločuje južni del bogatega predmestja Barra de Tijuaca in severni del narodnega parka Tijuaca, do vrha pa nas pripelje zobata železnica skozi tropski pragozd. V povratku postanek v brusilnici diamantov, saj Brazilija slovi po številnih rudnikih dragih in poldragih kamnov. Zvečer ob doplačilu priporočamo ogled predstave brazilskega karnevala in sambe.

7. DAN
RIO DE JANEIRO
zajtrk, nočitev

LEGENDARNI POGLED S SLADKORNEGA STOŽCA 
V dopoldanskih urah vožnja do znamenitega Sladkornega stožca in vzpon z žičnico nad zaliv Guanabara, od koder se odpira čudovit razgled na, po mnenju mnogih, najlepše mesto na svetu. Poleg Kristusa Odrešenika je Sladkorni stožec drugi simbol mesta. V popoldanskem času prosto za sprehode ali poležavanje na znamenitih plažah Copacabana, Ipanema ali Leblon. Po želji obisk znamenitih botaničnih vrtov ali čudovite javne knjižnice. Zvečer po želji in za doplačilo večerja v tipični churrascherii, kjer strežejo odlične mesne jedi z žara.

8. DAN
RIO DE JANEIRO - EVROPA
zajtrk, polet, obroki na letalu

SLADKO BREZDELJE IN VESELJE NA PLAŽAH COPACABANA, IPANEMA ALI LEBLON
Prosto za samostojno potepanje in raziskovanje Ria ali poležavanje na eni izmed dolgih peščenih plaž. Copacabana je najbolj razvpita plaža, kot najbolj demokratičen predel Ria slovi plaža Ipanema. Stanovanja ob plaži dosegajo astronomske cene, toda premožni pari, ki živijo v tej elegantni soseski, na plaži svoje ležalnike postavijo tik ob mladini, ki se na Ipanemo spusti iz favel, barakarskih naselij, ki se razraščajo po vzpetinah. Le kanal, ki povezuje morje s čudovitim jezerom Rodrigo de Freitas, ločuje Ipanemo od prav tako bogataškega predela in plaže Leblon. Predvidoma popoldne prevoz do letališča in let proti Evropi.

9. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
polet

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč in prevoz v Slovenijo (za doplačilo).

26.12.2019- 2680,00

19.02.2020-2680,00

26.03.2020.-2680,00

23.04.2020-2680,00

19.09.2020- 2680,00

24.10.2020- 2680,00


Cena vključuje :

  • letalski prevoz po programu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 7 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • obroke po programu
  • prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami
  • lokalnega vodnika
  • vodenje in organizacijo potovanja

MOŽNA DOPLAČILA. 

-manjša skupina potnikov 10-12 oseb 300 €

-manjša skupina potnikov 13-19 oseb 260 €

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI

- napitnine(tudi otroci) 40 €

- izstopne pristojbine cca 30 USD

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI

- enoposteljna soba 470 €

- ogled predstave tanga z večerjo 85 €

- ogled samba showa 120 €

- zavarovanje rizika odpocedi 4,059% od vrednosti aranžmaja

POPUSTI

-otrok 0-12 let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 10%

SPLOŠNI POGOJI ORGANIZATORJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA!

ooPAL


REZERVIRAJ