s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 12. november 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VIKEND V ALBANIJI - z LETALOM

Ogled srednjeveškega mesta Berat,Drač - največje pristaniško mesto v Albaniji

Program
1. DAN
SLOVENIJA - TIRANA/DRAČ
Nočitev

Polet letala z letališča JP Ljubljana v zgodnjih popoldanskih urah. Prihod v mesto nasprotij, ki vas bo očaralo prvi hip. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja. Deloma peš, deloma z avtobusom ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, Zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxhe - danes Kulturni center. Nastanitev v hotelu v Tirani ali Draču.

2. DAN
DRAČ - BERAT - DRAČ (TIRANA)
zajtrk, nočitev

Dopoldan ogled mesta Drač, ki je pravzaprav že skoraj predmestje Tirane in največje pristaniško mesto na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos, oziroma poznejšega Dyrrachiona. Ob doplačilu si lahko ogledate ostanke amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi Fatihova mošeja iz 15. stoletja. Zgodaj popoldan nadaljevanje poti do lepo ohranjenega srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala), v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja. Vrnitev v hotel.

3. DAN
KRUJE - SLOVENIJA
Zajtrk

Po zgodnjem zajtrku odhod v Kruje in ogled mesta, ki je poznano kot rojstno mesto albaskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Ogledali si boste trdnjavo v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. V opoldanskih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli v Slovenijo.


ODHODI IN CENA:

25.10.,29.10.-zagotovljeno,12.11.2019-zagotovljen,  OD 399,00 €

Cena vključuje :

  • Letalski prevoz Ljubljana - Tirana - Ljubljana
  • letališke in varnostne pristojbine
  • avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu
  • 2 x nočitev z zajtrkom
  • stroške spremstva in organizacije potovanja

MOŽNA DOPLAČILA: DOPLAČILO ZA MALO SKUPINO 25-34 OSEB  30 €, 

ENOPOSTELJNA SOBA 39, €

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI 4,59 % OD VREDNOSTI POTOVANJA

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: 10 € Skenderberg v kruji, amfiteater Drač,trdnjava v Beratu

Splošni pogoji poslovanja organizatorja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ