s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 26. oktober 2019 REZERVIRAJ

SLAVONIJA DOMAČA IN PRIJAZNA

Kutjevo - Zlata dolina neskončnih vinogradov,Đakovo - mesto najlepše cerkve med Benetkami in Istanbulom,Kopački rit - naravni park, najvažnejši ornitološki rezervat na Hrvaškem

Program
1. DAN
KUTJEVO - ĐAKOVO - OSIJEK
degustacija, večerja, nočitev

Zgodnji jutranji odhod ter vožnja preko mejnega prehoda Obrežje s krajšim postankom ob avtocesti. Najprej boste obiskali Zlato dolino neskončnih vinogradov - mesto Kutjevo. Prevzela vas bo srednjeveška vinska klet, ki so jo 1232 leta zgradili cistercijani in v kateri se nahaja najbogatejša zbirka arhivskega vina na Hrvaškem. V originalu je ohranjen tudi baročni dvorec v katerem je bivala cesarica Marija Terezija in baron Franjo Trenk. Kako sta se imela vam bo razkril lokalni vodnik. Ker bo čas malice, vam jo bodo pripravili v priznani restavraciji nad kletjo. Po topli malici pa še ogled kleti in seveda degustacija njihovih vrhunskih vin. Nadaljevanje poti v Đakovo. Tu se boste sprehodili po korzu, ter si ogledali glavno znamenitost mesta, izjemno katedralo, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer. Dunajski arhitekti in nemški slikarji so s svojim delom prispevali, da je katedrala še danes ena najlepših daleč naokoli. Pozno popoldan vas bo pot vodila še do Osijeka, ki je gospodarsko in kulturno središče Slavonije, ki se je razvilo na desnem bregu Drave. Zgodovina je dolga, saj so tu domovali že Iliri in Kelti, pozneje pa Rimljani, Turki... Simbol mesta je velikanska in lepo okrašena neogotska katedrala. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN
OSIJEK - KOPAČKI RIT – VUKOVAR 
zajtrk, malica

Po zajtrku se boste zapeljali do bližnjega naravnega rezervata Kopački rit, ki je ena od največjih rečnatih močvirnih nižin v Evropi. To področje vodnih kanalov in kopnega med Dravo in Donavo preko leta zelo spreminja svoj izgled, odvisno od intenzitete poplavljanja. Je največje rastišče in mrestišče sladkovodnih rib v Podonavju in najvažnejši ornitološki rezervat na Hrvaškem. Kanali so zveza med tokom Donave in Drave, obstaja pa tudi splet kanalov, ki ustvarjajo vodne povezave znotraj rita. Po ogledu boste nadaljevali pot do Vukovarja. Mesto ob Donavi še danes čuti posledice hudih bojev v letu 1994, sicer pa velja za središče mesta za baročni biser. Po krajšem postanku se boste zapeljali do manjšega kraja v slavonskem podeželju, kjer boste obiskali »šokačko hišo«. Domačini vas bodo prijazno sprejeli in postregli z njihovim tipičnim narezkom, kruhom iz krušne peči in domačim "čobancem". Za veselo razpoloženje ne bodo manjkale tudi tamburice...Zagotavljamo vam, da ne bo nihče odšel lačen. Tu se boste tudi poslovili od prijaznih Slavoncev in verjamemo, da bo tudi vam globoko v srce segla njihova pesem in gostoljubnost. Povratek v Slovenijo v poznih večernih urah.

ODHODI IN CENA:

14.09.2019-149,00

26.10.2019-159,00

02.11.2019-159,00

Cena vključuje :

  • Avtobusni prevoz po programu,
  • malico v Kutjevem, ogled kleti z degustacijo,
  • 1x polpenzion in nastanitev v hotelu 3*,
  • ogled narodnega parka Kopački rit z vožnjo z ladjico,
  • sprejem in prikaz domačih obrti ter slavonska malica,
  • nastop tamburaške skupine s „starogradskimi" pesmimi,
  • zunanje oglede po programu,
  • turistično takso,
  • spremstvo in organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA: doplačilo za manjšo skupino (35-44 oseb) 15 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 20 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,59 % od vrednosti potovanja

POPUST: otrok 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10 %

Splošni pogoji poslovanja organizatorja so sestavni del programa!

OOPAL


REZERVIRAJ