s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 16. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SARAJEVO, ZGODBE NERETVE IN MANDARINE

Za Jugonostalgike,počitnice v Neumu ali izlet v Dubrovnik,neretvanski gusarji in mandarine

Program
1. DAN
SLOVENIJA - SARAJEVO
(večerja, nočitev)

Nočni odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji ter vožnja z vmesnimi postanki do Sarajeva, slikovite prestolnice Bosne z bogato in burno zgodovino. Z lokalnim vodnikom si boste ogledali to mesto, ki se razprostira na bregovih reke Miljacke in kjer se stika arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja in zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami oziroma kopališča, karavan saraji oz. prenočišča med katerimi je še vedno najbolj znan Moriča Han, kjer je danes odlična restavracija, sahat kula, ...) kot tudi zgradbe iz avstro ogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica, tudi narodna knjižnica, ki pa je bila poškodovana v zadnji vojni). Ogledali si boste tudi Gazi Husrev Begovo džamijo, sprehodili po Baščaršiji, kjer kot nekoč vabijo številne gostilnice oziroma (čevapdžinice) na pokušino odličnih čevapčičev ... Po ogledih se boste odpeljali do hotela v predmestju Sarajeva, kjer bodo sledili pijača dobrodošlice kasneje pa večerja in zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

2. DAN
SARAJEVO - JABLANICA - MOSTAR - IZVIR REKE BUNE - NEUM
(zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali čez planino Igman v dolino reke Neretve. Na poti se boste ustavili v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi »bitka za ranjence«. Iz Jablanice se boste odpeljali v Mostar, ki leži na strmi obali reke Neretve. Stari most, simbol Mostarja je ponovno odprt. Bogastvo in raznolikost spomenikov iz obdobja turškega carstva, dajejo staremu mestu ponovno svoj sijaj in posebnost. Videli boste most, ki je pod zaščito Unesca ter se sprehodili po »Kojundžiluku« s številnimi kavarnami in obrtniškimi delavnicami. Po končanem ogledu z lokalnim vodikom boste imeli nekaj prostega časa za pokušino prave turške kave, nakup tipičnih spominkov ali samostojne oglede. Nato se boste odpeljali do bližnjega kraškega izvira reke Bune, ki si je pot na površje poiskala pod 200 m visoko pečino. Ob izviru je tudi samostan muslimanskih menihov dervišev iz leta 1466. Imeli boste tudi nekaj prostega časa za osvežitev. Z vožnjo nadaljujete do hotela, kjer vas bo pričakala pijača dobrodošlice ter večerja in zabava ob glasbi v živo. Nočitev.

3. DAN
MINI POČITNICE ALI IZLET V DUBROVNIK IN STON
(zajtrk, večerja, nočitev)

Dan bo namenjen sproščanju na plaži, sprehodom, počitku. Proti doplačilu vožnja do jadranskega bisera, Dubrovnika. Po prihodu sprehod po lepo ohranjenem starem mestnem jedru in glavni mestni ulici, Stradun. Ustavili se bomo pred tamkajšnjo katedralo in po želji pokukali v lekarno v starem Frančiškanskem samostanu (doplačilo). Po želji se bomo sprehodili še po 2 km dolgem obzidju, ki obdaja staro jedro in je s svojimi stolpi dolgo služilo kot obramba pred vsiljivci. Nekaj prostega časa za osvežitev in samostojne oglede, nato pa vožnja na polotok Pelješac. Ustavili se bomo v slikovitem mestecu Ston, ki ga obkroža mogočno obzidje s še vedno ohranjenimi stolpi in trdnjavami. Sledi povratek v hotel, kjer bo sledila večerja in zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

4. DAN
NEUM - DELTA REKE NERETVE
(zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste z avtobusom odpeljali v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali do hotela, kjer bo sledila večerja in zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

5. DAN
NEUM/GRADAC – ZADAR - SLOVENIJA
(zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali do Zadra, mesta starega tri tisoč let, ki se nahaja na severu Dalmacije je obkroženo z nacionalnimi in naravnimi parki, od Paklenice in Vranskega jezera v zaledju, Telaščice in Kornatov v ospredju, ter blizu slapovom Krke, Plitvičkim jezerom in Severnemu Velebitu. Videli boste zanimivosti med katerimi izstopa cerkev Sv. Donata in je simbol mesta Zadra. Gre za najznamenitejšo monumentalno stavbo na Hrvaškem iz 9. stoletja. Videli boste tudi nekaj sodobnih pridobitev kot so morske orgle in pozdrav soncu. Po zaključenem postanku se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.


ODHODI IN CENA
16.10.2019-zagotovljeno,23.10.2019  - od  249,00 €

Cena vključuje :
  • avtobusni prevoz po programu iz Slovenije,
  • ogled Sarajeva, Mostarja in Zadra z lokalnim vodnikom,
  • 1x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 4* v Sarajevu,
  • postanek pri izviru reke Bune,
  • 3x polpenzion v hotelu 3* v Neumu ali Gradacu,
  • glasba v živo v hotelu,
  • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, druženje in zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve,
  • vse oglede po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: doplačilo za malo skupino ( 35-44 oseb ) 22 € po osebi, za skupino ( 25-34 oseb) 44 € po osebi

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: - ENOPOSTELJNA SOBA 50 €, RIZIKO ODPOVEDI 4,59 % VREDNOSTI ARANŽMAJA

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:  izlet v Dubrovnik z lokalnim vodenjem ( min 20 oseb) 30 €- zaželjena najava ob prijavi

izvir reke Bune 2 €, frančiškanski samostan v Dubrovniku cca 30 HRK na osebo


Splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ