s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 21. maj 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

APULIJA -SKRIVNOSTNA JUŽNA ITALIJA

Odkrivanje lepot neokrnjene in divje narave Južne Italije Južne Italije • ogled apnenčastih hišic Truli v Alberobelu, obisk temperamentnih južoitalijanskih mestec: Bari, Matera, Ostuni, Altamatura in bisera Bazilikate - Mater

APULIJA -SKRIVNOSTNA JUŽNA ITALIJA

Odkrivanje lepot neokrnjene in divje narave Južne Italije Južne Italije • ogled apnenčastih hišic Truli v Alberobelu, obisk temperamentnih južoitalijanskih mestec: Bari, Matera, Ostuni, Altamatura in bisera Bazilikate - MaterProgram


PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN BENETKE – BARI – MONOPLI večerja, nočitev
Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah v opoldanskih urah. Prijava na popoldanski let proti Bariju. Po pristanku  vožnja do Monopolija, simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom. Ogled  in prevoz do hotela. Večerja in nočitev.


2. DAN LECCE - BRINDISI Zajtrk, nočitev
Zajtrk, vožnja v Lecce, ki velja s pričo svoje baročne arhitekture, za eno najbolj obiskanih mest v Italiji, s pričo svoje edinstvene arkitekture pa ga imenujemo tudi "Južne Firence". Ogled čudovitega mesteca in v opoldanskih urah nadaljevanje poti v Brindisi, pristaniško mestece, ki ga krasi cerkev  Santa Maria del Casale iz 14.st. Nekaj prostega časa za pozno kosilo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev

3. DAN LOCOROTONDO - ALBEROBELLO Zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaščito UNESCOa, ki se nahaja v regiji Murge, na »peti« italijanskega škornja. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s kupulastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu skozi vasico bomo lahko občudovali res nenavaden kraj, in si ogledali nenavadno cerkev Sv. Antonia, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca s številnimi umetnostno - zgodovinskimi zakladi. Nastanitev, večerja in nočitev.

4. DAN MATERA - ALTAMURA - BARI Zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja po slikoviti pokrajini do bisera Bazilikate: mesteca Matera. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami imprevisnimi stenami je bil idealni prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA.. Krajši postanek še v Altamaturi. Večerja in nočitev.

5. DAN CASTEL DEL MONTE - BARI - BENETKE/TRST zajtrk
Po zajtrku vožnja  do castell del Monte, enega najpomembnejših  kulturnozgodovinskih  spomenikov Apulije.  Ogled osemkotnega gradu, ki spominja na svetišče v Jeruzalemu (vstopnina doplačlo). Popoldne ogled Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Prosto popoldne za samostojne oglede ali nakupe. Prevoz na letališče in prijava na večerni let proti  Benetkam.

Cena vključuje
letalski prevoz Benetke - Bari - Benetke (vključen 1 kos ročne prtljage),
letališke in varnoste pristojbine,
avtobusni prevoz po programu,
cestne in ostale pristojbine,
4x polpenzion v hotelu 4*( 3x nočitev na obali, 1 x nočitev v okolici Monopolija)
zunanje oglede po programu,
organizacija potovanja.


PREDVIDENA HOTELSKA NASTANITEV:  25.-28.4. HOTEL LA CORVETTA MONOPOLI, 28/29.4. HOTEL 4* OKOLICA BARIJA 
Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €,
med 25 in 34 potnikov: 50 €.


DOPLAČILO: turistična taksa v hotelu pribl. 3€/noč

DOPLAČILA na poti:
vstopnine: pribl 25 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

15kg prtljage, ki se odda:70 €,enoposteljna soba 90 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
   
prevoz do letališča v Trstu in nazaj: 39 € po osebi, do Benetk 59 € (min 15 oseb).

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)ODHODI: 
25.4.- 659 €
21.5.- 599 €
20.6.- 599 €
16.7.- 599 €
24.9.- 599 €
25.10.-659 €
18.11.-599 €

Splošni pogoji so sestavni del programa
odg. org.PAL:REZERVIRAJ