s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 20. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

CIPER- OTOK LJUBEZNI IN BOGOV

Nočitve v istem hotelu na severnem Cipru,vse vstopnine vključene,obisk nedotaknjenega polotoka Karpas

PROGRAM POTOVANJA 

1. DAN
SLOVENIJA – CIPER ,
Nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet preko Antalye do Ercana. Pristanek predviden v nočnih urah. Nastanitev v hotelu v letoviškem predelu Kyrenia na Severnem Cipru.

 

2. DAN
POČITNICE, 
Zajtrk, večerja, nočitev

Dan bo namenjen prvemu spoznavanju hotela in okolice. Priložnost bo tudi za prvi obisk katere izmed okoliških plaž. Obiskal vas bo slovenski predstavnik, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja.

 

3. DAN
NIKOZIJA ,
 Zajtrk, večerja, nočitev

Ves dan namenjen ogledu glavnega mesta Nikozije, razdeljenega na turški in grški del, ki ga obdaja mogočno obzidje. Najprej ogled znamenitosti turškega dela, kjer kraljuje nenavadna gotska katedrala Sv. Sofije, ki je danes mošeja Selimiye. Sprehod po bazarju, nato pa še nekaj prostega časa. Povratek v hotel in popoldne nekaj prostega časa za sproščanje.

 

4. DAN
FAMAGUSTA IN SALAMINA ,
 Zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj odhod proti Famagusti, mestu s številnimi mošejami in gradom, ki naj bi s svojo znamenito preteklostjo navdihnil dramo Othello. Mesto je bilo nekoč znano kot mesto cerkva, od katerih pa so danes ohranjene le redke. Katedrala Sv. Nikolaja je danes spremenjena v mošejo Lala Mustafa Pasha, ki se nahaja v središču starega mesta in predstavlja največjo znamenitost, pred katero stoji tudi več kot 700 let star ≫Ficus Sycomorus≪. Sprehod skozi mesto, nato pa nadaljevanje do Salamine, najpomembnejšega arheološkega najdišča na otoku. Ogledali si bomo ostanke antičnega gledališča in amfiteatra ter term. Ogled samostana Svetega Barnabe, ki velja za ustanovitelja Ciprske ortodoksne cerkve, ene najstarejših vzhodnih pravoslavnih Cerkva. Povratek v hotel.

 

5. DAN
POLOTOK KARPAS ,
Zajtrk, večerja, nočitev

Karpas velja za enega najlepših in najbolj neokrnjenih  delov otoka. Postanek v vasici Bogaz za kavo. Nadaljevanje vožnje do Dipkarpaza, ki je eden redkih krajev na otoku, kjer grški in turški Ciprčani živijo v sožitju. Ogled samostana apostola Andreja z izvirom svete vode. Sledi obisk ene izmed tamkajšnjih plaž. Kratek premor s kosilom v lokalni taverni, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami.

 

6. DAN
POČITNICE (IZLET NA JUŽNI DEL CIPRA: AFRODITINA SKALA – PAPHOS)
  Zajtrk, večerja, nočitev

Prosto za samostojno raziskovanje otoka. Po želji ob doplačilu bo organiziran izlet na južni del otoka. Pot vas bo vodila mimo mesta Limassol, gospodarskega središča južnega dela vse do Afroditine skale, kraja, kjer naj bi iz morske pene vstala boginja Afrodita in ki velja za eno največkrat fotografiranih točk otoka. Po krajšem postanku nadaljevanje do mesta Paphos, središča Afroditinega kulta in nekdaj pomembnega antičnega mesta, ki je danes živahno turistično središče. Ogledali si boste tamkajšnji arheološki park, ki spada tudi na Unescov seznam, predvsem zaradi čudovitih in dobro ohranjenih antičnih mozaikov. Še nekaj prostega časa in nato povratek v hotel, kamor se vračamo v večernih urah.

 

7. DAN
POČITNICE (KYRENIA),
Zajtrk, večerja, nočitev

Zadnji dan bo namenjen uživanju na eni od okoliških plaž in samostojnemu raziskovanju otoka. Po želji se lahko odpravite v mesto Kyrenia, turistično središče severnega dela otoka, ki ga krasi čudovita marina z mnogimi lokali in restavracijami, in zanimiv grad z ladijskim muzejem, kjer stoji najstarejša iz morskih globin potegnjena antična trgovska ladja.

 

8. DAN
CIPER – SLOVENIJA,
 Zajtrk

Prosto do odhoda na letališče in povratek preko Antalye v Ljubljano.


ODHODI IN CENA

20.08.,-od 711,00 €

27.08.,-710,00

03.09.,10.09.,17.09., 710,00 € 

26.10.,- 861,00


Cena vključuje :

  • letalski prevoz Ljubljana - Ciper - Ljubljana,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče,
  • prigrizek in 6 polpenzionov v hotelu 3*,
  • izlete po programu,
  • slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA: obvezno doplačilo za malo skupino  25-34 oseb na posameznem avtobusu 20 € po osebi


MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 130,00 €

doplačilo za hotel 4* 84 € na osebo

zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti aranžmaja

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: , morebitne dodatne vstopnine, izlet na južni del otoka  Cipra 89 € na osebo ( min št. 25 oseb)

POPUST: otrok 2-12 let na dodatnem ležišču  ob prijavi dveh 0draslih oseb 5 %

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ