s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 18. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

PO BOSNI IN HERCEGOVINI

Ogled skrivnostnega Titovega bunkerja v Konjicu,Mostar - hercegovski biser,cel dan za odkrivanje Sarajeva,po poteh spominov v Travnik, Jajce in Banjo Luka

Program
1. DAN
SLOVENIJA - MOSTAR – JABLANICA - TITOV BUNKER V KONJICU - SARAJEVO ,Nočitev
V zgodnjih jutranjih/nočnih urah odhod iz Slovenije proti Hercegovini. V dopoldanskih urah prihod v Mostar, kjer se bomo sprehodili po kujundžiluku, najstarejšem mostarskem bazarju, ki je še danes znan po številnih restavracijah, lokalih in trgovinicah s spominki. Ustavili se bomo na slovitem Starem mostu, stopili pa bomo tudi v turško hišo, tipično domovanje muslimanske družine iz 19. stoletja (doplačilo). Nekaj prostega časa, sledi vožnja do Jablanice, kraja, ki je znan po znameniti Bitki na Neretvi. Kratek foto postanek. Naprej do Konjica, kjer se nahaja znameniti Titov nuklearni bunker, ena najbolje varovanih skrivnosti v času Jugoslavije. Bunker, ki so ga gradili več kot 20 let in ki sega do 350 metrov pod zemljo, naj bi v primeru jedrske vojne služil kot zatočišče za Tita in njegovo družino. Ogled v spremstvu lokalnega vodnika. Pozno popoldan nadaljevanje do Sarajeva, nastanitev v hotelu v mestu ali v predelu Ilidža. Nočitev.

2. DAN
SARAJEVO
Zajtrk, nočitev
Zjutraj najprej po želji ogled Vrela Bosne in Tunela upanja, ki je bil v času vojne edini izhod iz obkoljenega mesta (vstopnina za doplačilo). Sarajevo bomo najprej spoznavali z avtobusom, se zapeljali mimo zgradb dvojčkov Momo in Uzeir do Viječnice, nekdanje mestne hiše in najlepšega objekta iz avstro - ogrskega obdobja in naprej na slovito Baščaršijo, glavni mestni trg in srce starega Sarajeva. V spremstvu lokalnega vodnika si boste ogledali številne znamenitosti kot so Principov most, Begovo džamijo, katedralo S. Srca Jezusovega, Saborno cerkev, Vjećnico. Tudi nekaj prostega časa bo za obisk odličnih čevabdžinic in burekdžinic, za samostojno odkrivanje mesta, nakupe ali obiske muzejev in galerij. Zvečer po želji večerja v lokalni restavraciji ob živi glasbi (doplačilo). Nočitev.

3. DAN
SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE - BANJA LUKA - SLOVENIJA
Zajtrk
Dopoldne slovo od Sarajeva in vožnja do Travnika, ki je znan po rojstni hiši Iva Andrića, edinega dobitnika Nobelove nagrade za književnost s področja bivše Jugoslavije. Nadaljevanje v Jajce. Postanek ob veličastnih slapovih in ob doplačilu ogled muzeja, posvečenega zasedanju AVNOJA. Zadnji postanek bomo naredili v Banja Luki, drugem največjem mestu Bosne in Hercegovine. Ogled mesta, nato pa vrnitev v Slovenijo s prihodom v poznih večernih urah.


ODHODI IN CENA

18.10.- 159,00
26.10.,31.10.-165,00 - zagotovljeno

Cena vključuje :
  • Avtobusne prevoze po programu,
  • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* v Sarajevu ali na Ilidži,
  • vstopnino v Titov bunker,
  • lokalno vodenje v Sarajevu,
  • ostale oglede zunanjosti,
  • spremstvo in organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA:

Ob prijavi: doplačilo za enoposteljno sobo 30 € ,zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti potovanja

Na poti: večerja z živo glasbo v Sarajevu 18 €, Tunell upanja cca 5 €, stolp Avaz cca 2 €, vrelo Bosne cca 2 €, muzej Avnoj cca 2 €

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

- skupina 25-34 osebe 32 € na osebo

- skupina 35-44 oseb 19 € na osebo

POPUSTI: popust za otroke od 2-12 let na dodatnem ležišču ob prijavi dveh oseb 15%


sPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PROGRAMA!

oopal

REZERVIRAJ