s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SREDNJEVEŠKA MESTA NEMŠKE ROMANTIČNE CESTE

Najlepša in najbolj obiskana nemška turistična pot,mesta ob katerih dobite občutek, da ste zavrteli časovni stroj nazaj in pokukali v srednji vek,izredno bogata tradicija in arhitektura mest

Program
1. DAN
SLOVENIJA - NURNBERG
nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do čudovitega bavarskega mesteca Nurnberg. Sledi panoramski krožni ogled in sprehod po ''kraljevi ulici'', kjer si bomo ogledali veličastne mestne cerkve - cerkev Sv. Sebalda, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrenca, se sprehodili mimo stare mestne hiše in si ogledali obrtniški del mesta Handwerkerhof. Nekaj prostega časa, nato pa vožnja do hotela v okolici, nastanitev in nočitev.

2. DAN
BAMBERG – WURZBURG
zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja do mesta Bamberg. Mesto Bamberg leži na 7 gričih ob reki Reignitz, imenujejo pa ga tudi »frankovski Rim«. Sprehod po starem mestnem jedru – stolnica, rezidenca in stara mestna hiša. Po ogledih nekaj prostega časa nato pa vožnja do mesta Wurzburg – starega trgovskega mesta ob reki Main, ob katerem se začne tudi nemška romantična cesta. Ogled mestnega središča, mimo katedrale Sv. Killiana, mestne hiše, Mainskega mostu..Nekaj prostega časa za samostojne sprehode po mestu- Sledi vožnja do hotela v mestu ali okolici, nočitev.

3. DAN
WEIKERSHEIM - ROTHENBURG OB DER TAUBER
zajtrk

Zajtrk in vožnja do enega renesančnega gradu Weikersheim. Po želji in doplačilu notranji ogled in sprehod po idiličnem parku okoli gradu. Nadaljevanje poti do enega izmed najlepših srednjeveških mest, Rothenburg ob reki Tauber. Stari del mesta obdaja mogočno obzidje z nadstreškom, ki je v celoti prehoden in nudi odličen pogled na slikovite mestne ulice in trge, kjer je večina starih mestnih hiš zgrajena v »škatlastem stilu«. Sprehod skozi del mesta, ki ga krasi poznogotska mestna cerkev Sv. Jakoba in kjer iz domačih pekarn in slaščičarn diši po značilnih »Schneeball«, ocvrtem pecivu. Po ogledih vožnja proti Regensburgu, nastanitev v hotelu in nočitev.

4. DAN
AUGSBURG - SLOVENIJA
zajtrk

Zajtrk. Ogled mestnih znamenitosti, ki spominjajo, da je renesančni Augsburg sodil med najbolj bogata mesta v renesančni Evropi. Sprehodili se bomo mimo mestne hiše in gledališča steklene palače, katedrale.. Ustavili se bomo tudi pri Fuggerei, prvem socialnem naselju na svetu, ki ima zelo zanimivo zgodovino. Nadaljevanje poti do kraja Landsberg Am Lech, srednjeveškega mesteca ob reki Lech, ki v svojem mestnem središču skriva enega izmed najlepših gotskih stolpov na Bavarskem. Nekaj prostega časa v mestnem središču nato pa vožnja nazaj proti Sloveniji. Prihod domov v poznih večernih urah.

ODHODI IN CENA
24.08.2019- 259,00
20.09.2019- 259,00- skoraj zagotovljeno 
26.10.2019- 259,00

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje , Kranj

Cena vključuje :
  • avtobusni prevoz,
  • cestne in ostale pristojbine,
  • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: 

- ENOPOSTELJNA SOBA 65 € V PRIMERU, DA POTUJE ENA OSEBA JE DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO OBVEZNO)

- ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI 4,059 % OD VREDNOSTI POTOVANJA

- DOPLAČILO ZA MALO SKUPIN ( 35-44 OSEB) 40 € NA OSEBO, PO AVTOBUSU


MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: VSTOPNINA V GRAD WEIKERSHEIM 6,5 € NA OSEBO

POPUST ZA OTROKE 2-12 LET NA DODATNEM LEŽIŠČU V SOBI Z DVEMA ODRASLIMA

Splošni pogoji organizatorja potovanja so sestavni del programa!

OOPAL

 


REZERVIRAJ