s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 30. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VELIKI ISLANDSKI KROG

Vse glavne naravne znamenitosti Islandije,krožna tura po otoku.

Program
1. DAN
LJUBLJANA - REYKJAVIK 
polet, nočitev

V popoldanskih urah zbor potnikov na bližnjem letališču (Munchen ali Dunaj; za doplačilo prevoz iz Slovenije). Sledi polet proti Reykjaviku. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku ali širši okolici.

2. DAN
REYKJAVIK - ZLATI KROG
zajtrk, nočitev

Podali se bomo na celodnevno turo, imenovano Zlati krog. Pot nas bo peljala do Keria - vulkanskega kraterja, v katerem se nahaja manjše jezero. Po postanku nadaljevanje poti do doline Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Ustavili se bomo pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu ter pri vrelcu Strokkur, kjer se voda pa se dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Zatem se bomo podali v narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Nočitev na področju Fludirja.

3. DAN
VESTMANSKI OTOKI - VIK 
zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do trajekta, ki nas bo popeljal do pribl. 45 min oddaljenih Vestmanskih otokov. Ta skupina 15 otokov približno 10 km od južne obale Islandije velja za eno glavnih naravnih znamenitosti Islandije. Podali se bomo na izlet po otoku Heimaey, pozdravili ptice v Storhofdiju, se sprehodili do kraterja, ki je nazadnje izbruhnil pred vsega nekaj leti. Nekaj časa prosto, nato povratek na Islandijo. Sledi vožnja proti vasici Vik in nastanitev v okolici.

4. DAN
VIK - JOKULSARLON - SKAFTAFELL - EGILSSTADIR
zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja do narodnega parka Skaftafell. Tu se bomo sprehodili do slapu Svartifoss, ki ga krasijo bazaltni stebri. Nadaljevanje proti veličastnemu ledeniku Vatna, ki je največji na otoku. Ob doplačilu se bomo podali na vožnjo z amfibijskimi vozili po laguni (cca 30 - 45 min), kjer bomo lahko opazovali čudovite ledene gore, ki plavajo po morju, z malo sreče pa tudi kakšnega radovednega tjulnja. Za konec vožnja do ribiške vasice H na jugovzhodnem delu otoka. Spanje v okolici vasi Egilsstadir ali Breiddalsvik.

5. DAN
VZHODNI FJORDI - MYVATN
zajtrk, nočitev

Zjutraj bomo nadaljevali z našim popotovanjem po vzhodni obali Islandije. Gre za področje, kjer se globoki fjordi med seboj ločujejo z visokimi gorami. Zahvaljujoč različnim barvam in nenavadnim reliefnim oblikam velja za enega najlepših delov Islandije, področje pa je bogato z minerali in poldragimi kamni. Obiskali bomo tudi slap Dettifoss ter geotermalno področje Namaskarđ. Dan bomo zaključili na širšem področju jezera Myvatn, sicer enem najbolj zanimivih delov Islandije.

6. DAN
JEZERO MYVATN - DIMMUBORGIR - GODAFOSS - AKUREYRI
zajtrk, nočitev

Dopoldne vožnja do jezera Myvatn. Področje okoli jezera je pravi raj za ptice, ljubitelje ptic in narave, znano pa je tudi po mnogih zanimivih vulkanskih oblikah, kot so psevdokraterji labirint lavnatih formacij Dimmuborgir, eksplozivni krater Hverfjall, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Ob vožnji se bomo ustavili še ob veličastnem slapu Godafoss, ki velja za enega najlepših na Islandiji. Popoldne obisk mesta Akureyri, največjega mesta in središča severne Islandije, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika in leži na začetku najdaljšega islandskega fjorda. Nastanitev v okolici mesta.

7. DAN
AKUREYRI - REYKJAVIK
zajtrk, nočitev

Danes se bomo odpravili na pot proti jugu, in sicer v prostrano pokrajino, polno ovac, goveda in islandskih konjev. Kratek postanek pri Deldartunguhverju, najbolj vročem izviru na Islandiji, nato pa vožnja ob fjordih dalje proti Reykjaviku.

8. DAN
REYKJAVIK
zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice sveta, ki jo krasijo zanimive raznobarvne hiše. Ogledali si bomo stari in novi del mesta ter pristanišče in se sprehodili mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Ogledali si bomo tudi veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji in zato služi tudi kot odlična razgledna točka. Ogled bomo po želji zaključili z obiskom muzeja Arbaer (doplačilo). Popoldne se bomo zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna (po želji, za doplačilo). Kopanje tu je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode znaša približno 38 stopinj C. Zvečer vrnitev v Reykjavik, nočitev.

9. DAN
REYKJAVIK - SLOVENIJA
zajtrk, polet

Po zajtrku prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti enemu izmed evropskih letališč (Munchen, Dunaj). Ob doplačilu organiziran prevoz v Slovenijo.

ODHODI IN CENA

30.08.2019-2099,00 - ZAGOTOVLJENO

20.09.2019-1995,00 -SKORAJ ZAGOTOVLJENO

21.06.2020-.2099,00

19.07.2020- 2099,00

Cena vključuje :
  • letalski prevoz,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • vse prevoze po programu,
  • osem nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*, podeželskih hotelih in penzionih (večinoma sobe s privatnimi kopalnicami),
  • izlet na Vestmanske otoke,
  • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO ZA MALO SKUPINO:

- 30-34 oseb doplačilo 100 € na osebo

- 20-29 oseb doplačilo 200 € na osebo

Možna doplačila na poti(cene so informativne)

- vožnja z ladjico po laguni Jokulsarlan 58 €

- izlet z ladjo in jama Klettshelir 70 €

- vstopnine na poti ( muzej laufas, Arbaer,Glaumbaer, muzej ptic, zbirkam ineralov Petra) skupaj pribl. 35 €

- obisk Modre lagune ( vstopnina +brisača) 88 €

Možna doplačila ob prijavi:

- enoposteljna soba 720 € ( v primeru da potuje ena oseba sama je doplačilo za enoposteljno sobo obvezno)

- večerje 420 €

- povratni prevoz do letališča MĂ„Ä‚˘â‚¬šÄ‚„‚Ă‚˜Ă˘â€šÄ‚‚¬žĂ„‚„‚Ä‚‚Ă‚˜Ä‚Ă‚˜Ă˘â‚¬šĂ„‚‚Ă‚¬šĂ„‚„‚Ä‚˘â‚¬žšĂ„‚„‚Ä‚‚Ă‚˜Ä‚Ă‚˜Ă˘â‚¬šĂ„‚‚Ă‚¬Ă„šÄ‚„šĂ„šÄšĹźnchen ali Budimpešta 75 € (minimalno 25 oseb)

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti potovanja

POPUST za otroke 2-12 let ob prijavi dveh odraslih oseb 10%

POMEMBNO

  • NASTANITEV: nastanitev na Islandiji je vedno v standardnih sobah s privatno kopalnico razen prvi dan – tu so kopalnice deljene.Ob doplačilu (50 € po osebi) je tudi to noč možno urediti sobo s privatno kopalnico.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ