s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 23. julij 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA

Ogled enega najlepših norveških otočij s čudovito, neokrnjeno naravoobisk Rovaniemija - priložnost za obisk sodobnega Arktikuma in Božičkove vasi

Program
1. DAN
SLOVENIJA - BODO
Nočitev

Polet z letališča JP Ljubljana (v primeru leta z bližnjega letališča prevoz iz Slovenije) preko enega izmedevropskih letališč do Osla in naprej do mesta Bodo,ki leži čisto blizu polarnega kroga in je odlično izhodiščeza obisk Lofotov. Nastanitev v hotelu v okoliciin nočitev.

2. DAN
LOFOTI IN VESTERALI
Zajtrk, nočitev

Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nastanitev, nato pa po želji obisk Ledene galerije in bara

3. DAN
VESTERALI - TROMSO
Zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največji norveški otok Hinnoy in se peljali po severni obali fjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mestu severne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največjem številu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnih mostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivih muzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev in nočitev v hotelu v okolici mesta.

4. DAN
TROMSO - ALTA - NORDKAPP
Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledina ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je domveč kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov.Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, enood največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin,ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dihpopotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljenapa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodo večkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanje poti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi,Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu sebomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem soncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov se bomo vrnili v hotel.

5. DAN
HONNINGSVAG - KARASJOK - SAARISELKA
Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnega in kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva,ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalno preživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov,danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo pri samijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo nato obiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park,kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje in tradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevali mimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera z več tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselka ali okolici.

6. DAN
SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU
Zajtrk, nočitev

Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnemdelu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi,nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobne Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato paobiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije (doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in “belega mesta” Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu.

7. DAN
OULU - JYVASKALA - TAMPERE
Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mesta Jyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske, ki velja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene«. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah. Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove tekstilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča,pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

8. DAN
TAMPERE - HELSINKI
Zajtrk, nočna plovba

Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledaliglavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico,ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov,v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia,olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem.Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržniceali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.

9. DAN
STOCKHOLM - SLOVENIJA
Zajtrk

Po pristanku se bomo podali na ogled nekaterih mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

ODHODI IN CENA


23.07.- 1759,00

06.08.2019 -1699,00 € VSI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Cena vključuje :
  • letalski prevoz (v primeru leta z bližnjega evropskega letališča povratni prevoz letališče/Slovenija),
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusne prevoze,
  • cestnine in ostale pristojbine,
  • trajektni prevoz Bodo - Lofotski otoki,
  • nočitev z zajtrkom v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki - Stockholm,
  • sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*,
  • oglede zunanjosti,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

najmanjše število potnikov: 35 oseb

Možna doplačila ob prijavi:

- enoposteljna soba v kombinaciji s 4 posteljno kabino 310 €

- dvoposteljna notranja kabina 83 €

- dvoposteljna zunanja kabina 185 €

- triposteljna notranja kabina 43 €

- triposteljna zunanja kabina 40 €

- večerje 290 €

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja

Možna doplačila na poti:(informativne cene)

- Arktikum 12 €

- Nordkapp cca 30 €

- Vasa 14 €

- Skansen 12 €

Popust za otroke od 2-12 let ob prijavi dveh odraslih oseb 10

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa!

OOPAL 


REZERVIRAJ