s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 24. maj 219
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ZLATA PRAGA IN DRESDEN

Priporočamo mini križarjenje s kosilom po Vltavi.ogled vseh najlepših znamenitosti Prage in po želji skok v Dresden

Program
1. DAN
SLOVENIJA - PRAGA 
Nočitev

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih/nočnih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevanje preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Pozno popoldne nastanitev v hotelu, nočitev.

2. DAN
PRAGA - po želji DRESDEN
Zajtrk, nočitev

Dopoldan vožnja do Dresdna, ki velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledi ogled Opere, odlične stvaritve arhitekta G. Semperja iz leta 1878, Schlossplatza, Bruehlische Terasse, obnovljene Frauenchirche ter Fuerstenganga... Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic ali druženje v živahnem mestnem središču.

3. DAN
PRAGA - SLOVENIJA
Zajtrk

Dopoldne se bomo ustavili pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali židovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah


Cena vključuje :

  • avtobusni prevoz po programu,
  • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo izleta.

ODHODI IN CENA

24.05.2019-159,00-SKORAJ ZAGOTOVLJENO

20.09.2019- 159,00

04.10.2019- 149,00

01.11.2019 - 159,00


MOŽNA DOPLAČILA:

 - za manjšo skupino med 35-44 potnikov 20 € na osebo po avtobusu

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti potovanja

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

-večerja v pivnici 20 €

-mini križarjenje z ladjo po Vltavi s kosilom 20€

- izlet v Dresden (min št oseb 15) 20 €


Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ