s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. september 2019 REZERVIRAJ

VARŠAVA IN BALTSKE PRESTOLNICE

Direktni leti iz Ljubljane,ogled Varšave, sodobne poljske prestolnice,ogled vseh treh baltskih prestolnic,obisk nenavadnega Hriba križev in izlet v Trakai,možnost izleta v Helsinke

Program
1. DAN
SLOVENIJA - VARŠAVA - WYSZKOW/LOMZA 
nočitev

V jutranjih urah polet iz Ljubljane oz. Zagreba v Varšavo (v primeru poleta iz Zagreba prevoz iz Ljubljane vključen v ceno). Po pristanku najprej avtobusni panoramski ogled cvetoče poljske prestolnice. Zapeljali se bomo po severni strani mesta, kjer se nahaja Novo mesto, del mesta s futurističnimi nebotičniki, ki spominjajo na Manhattan, nato pa se podali na raziskovanje starega mestnega jedra s številnimi mestnimi znamenitostmi pod Unescovo zaščito (zunanji ogledi). Ogledali si bomo kraljevi grad, staro jedro, park Lazienski, kjer se nahaja kip skladatelja Frederica Chopina... Popoldne začetek vožnje proti Litvi. Nastanitev v hotelu na poti (kraj Wyszkow, Lomza ali okolica), nočitev

2. DAN
POLJSKA - TRAKAI - VILNIUS 
zajtrk, nočitev

Zjutraj nadaljevanje vožnje proti Litvi. Pot nas bo vodila čez prostrane poljske ravnice proti Litvi. Po prestopu meje nadaljevanje do ene glavnih znamenitosti Litve, zgodovinskega mesteca Trakai, ki so ga pomagali oblikovati številni narodi in zaseda pomembno mesto v zgodovini Litve. Na področju se nahaja več kot 200 manjših jezer z večjimi in manjšimi otočki. Gotovo nas bo najbolj očaral pogled na grad Trakai, ki stoji na otoku (po želji notranji ogled). Nadaljevanje do Vilniusa, glavnega mesta Litve. Nastanitev v hotelu, zvečer pa prvi sprehod po mestnem središču.

3. DAN
VILNIUS - HRIB KRIŽEV - RIGA
zajtrk, nočitev

Zjutraj ogled glavnih znamenitosti Vilniusa, ki se večinoma nahajajo v enem največjih srednjeveških mestnih središč v Evropi. Baročno mestno središče je od leta 1994 uvrščeno tudi na seznam svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo do katedrale, videli ruševine spodnjega gradu, zgradbo univerze ter se povzpeli do gradu Gediminas, ki kraljuje nad mestom. Sledi odhod proti Latviji. Na poti se bomo ustavili na enem glavnih romarskih središč na Baltiku, na hribu križev oz. Kryziu Kalnisu, ki je izjemnega pomena za Litovce. Na hribu se nahaja več kot 100. 000 križev vseh velikosti, ki so zanimiv motiv za fotografiranje, obiskal pa ga je tudi papež Janez Pavel II. Nadaljevanje proti Rigi, kamor bomo prišli v večernih urah. Nastanitev v hotelu.

4. DAN
RIGA - TALIN 
zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice. V njem izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša. Sprehodili pa se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v mestnem vrvežu, nato pa vožnja proti severu. Prečkali bomo mejo z Estonijo, nato pa nadaljevali do Talina. Prihod v večernih urah, nastanitev v hotelu.

5. DAN
TALIN (IZLET V HELSINKE)
zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojne raziskovanje mesta. Predlagamo obisk predela Rocca al Mare, kjer stoji Estonski muzej na prostem (vstopnina ob doplačilu), ki je replika tipične ribiške vasice iz 18. stoletja, obiščete pa lahko tudi bližnji največji nakupovalni center v Estoniji, Rocca al Mare Shopping Centre. Po želji priporočamo izlet na Finsko: zgodaj zjutraj se bomo s trajektom zapeljali na sosednjo Finsko (2h plovbe) in njeno prestolnico Helsinki. Sledi ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Popoldne povratek v Talin. Prevoz do hotela.

6. DAN
TALIN - SLOVENIJA
zajtrk

Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi prosti čas za zadnje sprehode, nakupe ali posedanje v katerem izmed lokalov. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Sloveniji oz. Zagrebu..


ODHODI IN CENA 

21.09.2019- 769 €
27.10.2019- 799 €
24.04.2020- 799 €
19.05.2020- 799 €
25.06.2020- 769 €
15.09.2020- 769 €
24.10.2020- 799 €

Cena vključuje :
  • letalski prevoz po programu (glej opombe)
  • kos prtljage na letu do  teže 20kg,
  • avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča (ob terminih ko polet ni iz Ljublajne),
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • vse avtobusne prevoze po programu,
  • 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,
  • vse zunanje oglede po programu,
  • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- ENOPOSTELJNA SOBA 155 € na osebo

- doplačilo za malo skupino (25-35 oseb) 40 € na osebo

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti potovanja

-5X večerja  110 € na osebo

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

-izlet v Helsinke 69 € na osebo

-vstopnina v grad Trkai 7 €, ostale  morebitne vstopnine

PREDVIDENE ČASOVNICE

odhodi ,21.09.,27.10.

ZAGREB-DUNAJ-VARŠAVA 0810-1400

TALIN-FRANKFURT-ZAGREB 1805-2210

odhod 17.06 odhod z redno linijo Ljubljana -Talin

povratek s posebnim letalom Talin-Ljubljana


Odhod 22.06 odhod iz Ljubljane s posebnim letalom v Talin

vrnitev z redno linijo Talin-Ljubljana

Splošni pogoji so ssestavni del programa1

OOPAL

REZERVIRAJ