s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 24. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

KITAJSKO DOŽIVETJE

DOŽIVITE KITAJSKO V 17 DNEH!

Kitajska nas s svojimi tisočimi obrazi preprosto navduši.Od vzhoda do zahoda in od severa do juga nas preseneča z raznolikostjo ter nam ponuja mnogo hodov na našo potovalno mizo. Prostrana dežela v daljni Aziji se ponaša z eno najstarejših civilizacij, bogato kulturno dediščino in neverjetnimi naravnimi lepotami. Njene neverjetne razlike in kontraste spoznavamo skozi potovalni način, vpet v deželo ... Tako se enostavno prepustite potovalnemu dogajanju, ki vas vodi, kot vas vodi ...

Doživeto in raznoliko potovanje nas najprej popelje po vseh glavnih znamenitostih vzhodne Kitajske, nato pa se nadaljuje v čarobno južno Kitajsko, ki vsakogar prevzame. Prelepi kitajski kras, vožnja po reki Li ter vasi in tradicionalno podeželje, ki še vedno živijo svoj sen v duhu tradicije. Za konec pa velemestni utrip – moderni Hong Kong in igralniški Macao. Prepustite se in doživite to hitro spreminjajočo se deželo na drugem koncu sveta.


Program

1. dan LJUBLJANA – DOHA – PEKING. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Zagrebu. Polet preko Dohe proti Pekingu. Obroki in nočitev na letalu.(letalo)

2. dan PEKING.š Pristanek v Pekingu. Odpeljemo se do mesta in se namestimo v hotelu. Zvečer si privoščimo pravo pekinško račko. Nočitev. (letalo, H*, V)

3. dan PEKING –ogled glavnih znamenitosti mesta. Po zajtrku se odpravimo po dovoljeni poti skozi največji trg na svetu (Tiananmen) v “Prepovedano mesto” (Unesco), največjo in najbolje ohranjeno cesarsko palačo na Kitajskem, ki je bila domovanje dveh pomembnih kitajskih dinastij – Ming in Qing. Nadaljujemo do Templja nebeškega miru (Unesco), kjer so kitajski cesarji molili za dobro žetev. Po ogledu se odpeljemo do “Hutongov” in se z rikšami zapeljemo po starih ozkih uličicah, kjer živijo, kupujejo in se prehranjujejo preprosti Pekinžani. Povratek v hotel in večerja. Zvečer se lahko po želji odpravite na ogled ene izmed tradicionalnih predstav. Nočitev. (H*, ZV)

4. dan PEKING – Kitajski zid (Unesco) – PEKING. Zajtrk. Odpeljemo se do enega izmed sedmih čudes sveta, Velikega kitajskega zidu, in se sprehodimo po tej 7.000 km dolgi kamniti kači, da začutimo vzdušje “meje” med civilizacijo in “nevarno neobvladljivostjo” na drugi strani. Na poti nazaj proti Pekingu se sprehodimo skozi Sveto pot do grobnic dinastije Ming (Unesco). Izmed vseh trinajstih je zagotovo najbolj zanimiva ”podzemna” grobnica, ki so jo arheologi odkrili čisto po naključju. Odpravimo se še do Olimpijskega mesta, kjer se sprehodimo okoli znamenitega stadiona ter si ogledamo slavno ”vodno kocko”. Po prihodu prosto. Večerja in nočitev.(H*, ZV)

5. dan PEKING – hitri vlak v XIAN.Zajtrk. Prevoz do železniške postaje in vožnja s hitrim vlakom v Xian. Popoldne se povzpnemo na eno izmed največjih in najlepše ohranjenih mestnih obzidij na Kitajskem, od koder opazujemo kontrast starega in modernega. Tukaj se podamo na kolesa in se zapeljemo po celotnem obzidju in okolici. Prost večer. Zvečer si lahko po želji ogledate predstavo Tang dinastije. Nočitev. (H, Z)

6. dan XIAN – ogled mesta. Zajtrk. Xian je srčika stare kitajske civilizacije in tudi danes ogledalo nekdanje prestolnice. Mesto je staro več kot 5.000 let in je bilo prestolnica kar 11. dinastij! Tu se je začela tudi slavna Svilna cesta. Obiščemo Veliko Pagodo Divje Gosi, zgrajeno v 7. stoletju, ki je hranila budistične sutre in kipce. Zanimiva je tudi Mala Pagoda, ki je zelo dragocena budistična arhitekturna dediščina Tang dinastije. Pokukamo tudi v eno največjih in najstarejših mošej na Kitajskem. Obiščemo čajnico in preizkusimo tradicionalen kitajski čaj. Potem pa nas čaka živahen večer v muslimanski četrti. Večerja in nočitev.

7. dan XIAN – Glineni vojščaki (Unesco) – let v ŠANGHAJ. Zajtrk. Prvi kitajski cesar Čin Ši Huang je bil izjemna osebnost, saj je bil prav on tisti, ki je najbolj korenito spremenil podobo Kitajske. Po njegovih vojaških uspehih bi ga lahko primerjali le še z Aleksandrom Velikim in kasneje z Džingis Kanom. Poleg osvajanj je uspel popolnoma preobraziti kitajsko družbo in hkrati izvajal še megalomanske gradbene projekte. V bližini njegove grobnice so odkrili tri jame, kamor je dal cesar pokopati vojsko iz terakote v obrambni formaciji. Glineni vojščaki okoli grobnice prvega kitajskega cesarja Čin Ši Huanga so zagotovo eno največjih arheoloških odkritij 20. stoletja! Vožnja na letališče, od koder poletimo v Šanghaj. Vstop v 21. stoletje! Večerja in nočitev.(letalo, H, ZV)

8. dan ŠANGHAJ.Po zajtrku si ogledamo mesto ob morju, kot bi ga poimenovali Kitajci. Mesto ob ustju Modre reke je še eno izmed kitajskih mest, ki se razvijajo z neverjetno naglico. Je najpomembnejše trgovsko, finančno in komunikacijsko središče Kitajske. Preko modernih četrti se napotimo do starega mesta, kjer se sprehodimo skozi lokalni trg, nato pa si ogledamo mestni vrt Yuyuan. Nato si ogledamo tudi zanimiv šanghajski muzej. Ne uide nam niti šanghajski “Wall street” imenovan Bund. Ogledali si bomo tudi zanimivo tovarno svile. Popoldne se povzpnemo na eno izmed najvišjih stavb mesta, od koder bomo z razgledne ploščadi (263 m) lahko občudovali “mesto nebotičnikov”. Večerja in nočitev.

9. dan ŠANGHAJ – po želji izlet v mesto Zhujiajiao – let v GUILIN.Zajtrk. Prost dan v Šanghaju za samostojno raziskovanje, lahko pa se po želji (za doplačilo) odpravite na izlet v »vodno« mesto Zhujiajiao, prijetno tradicionalno kitajsko mestece z mnogimi mostički. Z ladjico se odpravimo na krajšo vožnjo po kanalih, s katere lahko opazujemo vsakdanje življenje prebivalcev. Po vožnji sledi sprehod po mestu in kosilo. Povratek v Šanghaj in prosto za samostojno raziskovanje mesta ali zadnje nakupe. Popoldne povratek v Šanghaj in prosto do odhoda na letališče, od koder poletimo proti Guilinu. Večerni prihod in nočitev. (letalo, H, Z)

Tu del skupine na potovanju Kitajski biseri 10 dni potuje domov.

10. dan GUILIN – ladjica v YANGSHUO. Zajtrk. Pravijo, da so gore in vode v Guilinu najlepše pod nebom, gore in vode v Yangshuoju pa so še lepše od guilinskih. Dopoldne se vkrcamo na ladjico in se popeljemo po pravljični reki Li. Pogled na fantazijsko kraško pokrajino z značilnimi strmimi in ozkimi griči je z reke še posebej veličasten. Res se zdi neresnična! Popoldne prispemo v Yangshuo, mestece polno restavracij, barov, trgovinic in masažnih salonov. Prijeten in sproščen dan lahko zaključimo v barčku na ulici. Zvečer si lahko za doplačilo ogledamo enkratno scensko predstavo na reki Li. Nočitev. (ladjica, H*, Z)

11. dan YANGSHUO – LONGSHENG. Zajtrk. Ni lepšega kot s kolesi odkrivati lepote kraške pokrajine z riževimi polji in prijaznih vasi v njenem objemu. Prijazni nasmehi domačinov ter prekrasna narava nas spremljata na vsakem ovinku. Pozno popoldne se odpeljemo v Longsheng, v zanimivo vas, vpeto v hrib, in dom manjšin Zhuang in Yao. Spet nova zgodba. Nočitev v prijetnem penzionu. (P*, Z)

12. dan LONGSHENG.Ă‚ Zajtrk. Bleščeče riževe terase, napolnjene z vodo, se dvigajo po pobočju in kljubujejo hriboviti pokrajini. Tukajšnji prebivalci so skozi generacije dodajali in uporabili vsak košček obdelovalne zemlje. In svetloba, ta res dela čudeže! Čaka nas sproščen dan s sprehodi med riževimi terasami (3 – 4 ure hoje), ko se vživimo v manjšinski plemenski svet in tradicionalno kmečko kitajsko okolje. Spremljajo nas panorame in prijazni nasmeški. Kakšen kontrast dežele! Nočitev.Ă‚ (P*, Z)

13. LONGSHENG – GUILIN – hitri vlakĂ‚ vĂ‚ HONG KONG.Ă‚ Zajtrk. Dopoldne je naše manjšinske pravljice konec in odpravimo se v drug kitajski svet. Odpeljemo se v Guilin, od koder se s hitrim vlakom odpeljemo do Hong Konga. Prevoz do hotela. Prosto popoldne, morda se skupaj zgubimo v velemestnem vrvežu ... Nočitev.Ă‚ (hitri vlak, H*, Z)

14. HONG KONG. Po zajtrku sledi poldnevni ogled otoka Hongkong. Vožnja do čudovitega zaliva Repulse, ter nadaljevanje poti v ribiško vas Aberdeen s pristaniščem, v katerem so zasidrani znameniti ribiški čolni. Nato se odpeljemo se na Viktorijin vrh, ki je najvišja točka otoka in zelo priljubljen cilj vsakega obiskovalca mesta, saj se z vrha širi razkošni razgled po otoku. Za konec obiščemo in se sprehodimo skozi znano tržnico, kjer boste imeli priložnost za nakupe. Prosto popoldne. Nočitev. (H*, Z)

15. HONG KONG – izlet v MACAO. Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet v Macao, majhen polotok na južni obali Kitajske, ki je bil do leta 1999 zadnja portugalska kolonija. Najprej si bomo ogledali znameniti trg Golden Lotus in tempelj boginje A-Ma. Nato si ogledamo 20 metrski bronasti kip Kun Iam, ki je posvečen boginji usmiljenja v kitajskem budizmu. Sledi ogled ruševin Sv. Pavla, ki so ene izmed najbolj priljubljenih in najbolj obiskanih znamenitosti, most Macao-Taipa ter Venetian hotel, ki je druga največja zgradba na svetu. Popoldan povratek v Hong Kong. Nočitev. (H*, Z)

16 in 17. dan HONG KONG – DOHA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto do popoldanskega odhoda na letališče, od koder poletimo proti Dohi. Polet v Zagreb. Sledi še vožnja do Ljubljane. (Z, letalo, ni nočitve)

 Odhod Povratek Št. dni Cena˘   Status    

 

24. oktober - 09. november  od 2730 € Zagotovljeno let iz Zagreba

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana-Zagreb-Ljubljana, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (313 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, hitri vlak Peking – Xian in Guilin – Shenzhen – Hong Kong, notranji letalski prevozi Xian – Šanghaj, Šanghaj – Gulin, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana:‚ 12 nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, 2 nočitvi z zajtrkom v penzionu v Longshengu, 6x kosilo ali večerja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):‚ – kung fu predstava 45 EUR– operna predstava 45 EUR– dinastijska predstava 45 EUR– akrobatska predstava 45 EUR– izlet v Zhujiajiao (najmanj 10 oseb) 50 EUR– predstava na reki Li 45 EUR

VIZE:Ă‚ Slovenci potrebujemo kitajski vizum. Vizum si mora vsak potnik urediti sam v Ljubljani. Cena vizuma je 60 EUR. Mesec pred odhodom vam bomo poslali navodila in dokumente, ki jih boste potrebovali pri ureditvi.
ZDRAVJE:Ă‚ obveznih cepljenj za to potovanje ni.

Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti - zmanjšano 60 €

Doplačila po želji
Zavarovanje rizika odpovedi (4,059 %) od vrednosti aranžmaja Doplačilo za enoposteljno sobo 470 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)60 €
Popusti
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 20 %

Splošni pogoji poslovanja TA so sestavni del programa!
OOOSC

REZERVIRAJ