s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 18. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

TUNIZIJA-DJERBA-HOTEL Hotel SIDI MANSOUR RESORT & SPA

Uveljavljen, dobro voden hotel se nahaja le 250 m od prelepe položno padajoče peščene plaže Sidi Mahrez.

TUNIZIJA
Djerba
Hotel SIDI MANSOUR RESORT & SPA

Kraj: MIDOUN Drugo največje mesto na otoku Djerba se nahaja v notranjosti ter blizu turističnega območja in večine hotelov. Ni več tako majhno in tradicionalno kot včasih, pa vendar ponuja obiskovalcem vse, kar je potrebno za turistični kraj. V zanimivi ponudbi mesta je polno trgovinic s turističnimi spominki, pa tudi pošta, banke, lekarne, slaščičarne, dobro založen butik s čevlji in ne nazadnje petkova tržnica. Vsak teden je tam sejem oz. libijska tržnica, tako da mesto en dan v tednu oživi v tradicionalnem utripu trgovanja. Blizu mesta sta tudi velik stadion in novozgrajena univerza za turizem, kamor hodi veliko mladih iz južne Tunizije. Kraj je od letališča oddaljen 18 km.

Official cat.: ****

OPIS

Lega: Uveljavljen, dobro voden hotel se nahaja le 250 m od prelepe položno padajoče peščene plaže Sidi Mahrez. Do glavnega mesta otoka Houmt Souk je 24 km, do drugega največjega mesta Midoun pa 6 km.
Ponudba: Sodoben, dobro vzdrževan hotel nudi svojim gostom sprejemno dvorano z recepcijo in brezplačnim WiFi-jem, restavracijo, internetni in TV-kotiček, restavracijo à la carte, bar, pool-snack bar, beach bar, mavrsko kavarno, minimarket, kozmetični salon, bazen z ločenim predelom za otroke, miniklub za otroke in teraso oz. vrt za sončenje. Za rekreacijo in sprostitev so na voljo: tenis, odbojka na plaži, vodna gimnastika, aerobika, vaterpolo in namizni tenis, za doplačilo pa še fitnes, biljard in razni vodni športi.
All inclusive: Zajtrk, kosilo in večerja. Popoldanski prigrizki, kava, čaj. Lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače. Športna ponudba kot navedeno. Brezplačni ležalniki in senčniki ob bazenu in na plaži. Dnevna in večerna animacija za odrasle in otroke.
Nastanitev: Vse sobe imajo kopalnico s kadjo, WC, sušilnik za lase, klimatsko napravo, sef, telefon, TV, hladilnik in balkon. 
Prehrana: Ameriški bife zajtrk, bife kosilo in večerja.

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Otroci:Simbolične pavšalne cene za otroke in mladostnik. V nekaterih  objektih plačajo otroci oziroma mladostniki do določenih let,le simbolično pavšalno ceno, in sicer za odhode od 15. 5. do 19. 6. in od 26. 8. do 15. 10. samo 199 €, za odhode od 20. 6. do 31. 7. in od 21. 8. do 25. 8. samo 259 € ter za odhode od 1. 8. do 20. 8. samo 299 €.V nekaterih objektih, plačajo otroci oziroma mladostniki do določenih let ugodno otroško ceno.Otroci do 2. leta, ki nimajo svojega sedeža na letalu in svojega ležišča v hotelu, plačajo za stroške nezgodnega zavarovanja in stroške obdelave podatkov le pavšalno ceno 15 €.

ZA TOČNO CENO ZA VAŠEGA OTROKA ALI MLADOSTNIKA SE PROSIM OBRNITE NA AGENCIJO NA TEL ŠT. 02 23 53 108

ODHOD       TRAJANJE       STORITEV   TIP SOBE      CENA NA OS.
18.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS pv 474 €
18.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS 457 €
18.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS promo 440 €
25.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS pv 474 €
25.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS 457 €
25.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS promo 440 €
02.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS pv 474 €
02.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS 457 €
02.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS promo 440 €
09.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS pv 474 €
09.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS 457 €
09.10.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusiveDS promo 440 €


 **ds pv- dvoposteljna soba pogled na bazen

DOŽIVETJA IN IZLETI PO OTOKU ( ZA DOPLAČILO)
ZLET PO OTOKU
Na poldnevnem izletu po največjem severnoafriškem otoku bomo videli vse glavne znamenitosti otoka. Izlet bomo začeli z ogledom starorimskega nasipa El Kantara, po katerem je speljana edina cestna povezava s celino, zato je imel že v zgodovini velik strateški pomen. Slišali bomo legendo o samomoru rib in vse o tem, kaj so tam počeli zgodovinski veljaki. Pot nas bo peljala naprej do svetovno znane lončarske vasice Guellalle, kjer si bomo ogledali starodavne lončarske peči in ob prikazu lončarstva odkrili skrivnost lokalne posebnosti – magične kamele. Nato se bomo povzpeli na najvišjo točko otoka, ki se nahaja le nekaj nad 50 m, od koder bomo občudovali čudovito pokrajino in si ogledali tamkajšnji muzej. V muzeju bomo izvedeli nekaj o tradicionalnem načinu življenja, porokah, poljedelstvu, glasbi, obrezovanju in še o marsičem zanimivem. Pot nas bo popeljala v notranjost otoka, vse do židovske vasice Er-Riadh, ki se je nekoč imenovala tudi Hara Seghira. Tam nas bo čakala bela lepotica La Ghriba, kar v prevodu pomeni neznanka. Na poti bomo izvedeli, kako je sinagoga dobila ime, pri ogledu pa spoznali, zakaj je v arabskem svetu nekaj tako posebnega. Nazadnje se bomo odpeljali še do glavnega mesta Houmt Souk, kjer se bomo skupaj odpravili do srebrnarne, ki ponuja pestro izbiro nakita iz pravega srebra. Tržnica bo zadovoljila okus še tako izbirčnega obiskovalca, saj ponuja bogato izbiro nakita, usnjenih, keramičnih in palmovih izdelkov ter ostalih spominkov. 

MATMATA IN DOUZ 
Na pot na celinski del Tunizije se tokrat ne bomo podali kot stari Rimljani, temveč se bomo prepeljali s trajektom. Pokrajina se bo spreminjala od zelenih oaz do peščenih sipin. Peljali se bomo skozi prostrane oljčne nasade do Matmate, kjer nas bo prijazna berberska ženica sprejela v svojo trogloditsko hišo in nas morda pogostila z vročim, pravkar pečenim, berberskim kruhom. Pot bomo nadaljevali po Mesečevi pokrajini, prizorišču snemanja Vojne zvezd, ki je posejana s številnimi griči in hribi, ki spominjajo na lunine kraterje, do mesta Douz, vrat v Saharo. Tam se bomo popeljali mimo tisočerih dateljnovih palm, kjer ljudje že stoletja živijo v enakem ritmu in so zadovoljni s svojim preprostim idiličnim življenjem. Prevzela nas bosta pogled v neskončno Saharo in značilna puščavska pokrajina, kjer se boste lahko odločili za jahanje kamel (fakultativno). Sledilo bo kosilo in nadaljevanje vožnje do Tamazreta, kjer si bomo privoščili tunizijski viski. Na koncu pa si bomo v Matmati ogledali še hotel Sidi Driss, ki so ga prav tako uporabljali za filmsko kuliso v filmu Vojna zvezd. Polni vtisov se bomo v večernih urah vrnili na naš pravljični otok Djerba. 

OTOK FLAMINGOV
Si kdaj zaželite, da bi živeli v pravljici? Za kratek čas vam ponujamo to možnost, saj bomo na otok flamingov odpluli s čisto pravo gusarsko ladjo, na kateri nas bodo zabavali pravi gusarji. Na poti do otoka bomo vrgli ribiško mrežo in morda za trenutek videli delfine. Kopanje na rajski peščeni plaži in v turkiznem morju bo pravi užitek pred kosilom. Naši gusarji se bodo iz kuharjev prelevili v zabavne animatorje z izvirnim programom, v glasbenike in na koncu spet v mornarje, saj nas bodo popeljali nazaj v pristanišče. Še prej bomo preverili svoj ulov in zaplesali ob ritmih otoške glasbe.

TATAOUINE IN CHENINI
Dogodivščinam naproti se bomo z džipi podali v zgodnjih jutranjih urah. Ob sončnem vzhodu bomo prečkali rimski nasip in se najprej zapeljali do slanega jezera, ki mu rečejo chott, in nato do mesta Tataouine. Tam bomo lahko na berberski tržnici začimb in dišav preizkusili svoje sposobnosti barantanja, si ogledali stari del mesta, spoznali orientalski utrip in tamkajšnji način življenja. Pot bomo nadaljevali z vožnjo do berberske vasi Chenini. Celotna vasica je z okoliškimi hribi tako barvno usklajena, da nepozorno oko od daleč le težko loči, kje se konča hrib in kje začne vasica. To gorsko vas z nenavadnimi hišami, izdolbenimi v skalo, je pod svoje okrilje vzel tudi Unesco. Nad mistično pokrajino se na hribu dviga sijoča bela mošeja, ki s svojo kraljevsko vlogo že na daleč izstopa. V tej vasi bomo imeli tradicionalno kosilo in poskusili slaščico gazelin rog, ki jo najdemo le v tem delu sveta. Sledil bo ogled Ksar Heddade, berberske žitnice in gorfe, ki je bila prizorišče snemanja filma Vojna zvezd. Naših dogodivščin pa še ne bo konec. Zadnji postanek bomo naredili v mestu Medenine, kjer se bomo ustavili na tržnici. 

KROKODILJA FARMA IN MOŠEJA FADLOUN
Popoldanski izlet bomo začeli z ogledom značilne djerbske mošeje Fadloun blizu drugega največjega mesta Midoun. Pot bomo nadaljevali do tematskega parka Djerba Explore, kjer nas bo čakalo izjemno presenečenje. Neverjetno sodobno urejen tematski park nas bo prav gotovo navdušil s štiristo krokodili z Madagaskarja. Lahko se bomo sprehodili nad krokodili in izvedeli vse o teh osupljivih živalih, ki jim Tunizija ni naravno okolje. V parku si bomo ogledali tudi muzej islamske umetnosti in značilno djerbsko domačijo menzel, ki prikazuje, kako so zgrajene hiše na otoku, opazovali bomo izdelovanje keramičnih predmetov, črpanje vode s pomočjo kamele, izdelovanje preprog, videli stiskalnico oliv in še veliko zanimivega. Po ogledu in sprehodu po kompleksu se bomo lahko osvežili in okrepčali v eni od mnogih kavarn, kjer ponujajo izvrstne slaščice in naravne sokove, ali pa se bomo sprehodili med sodobnimi trgovinicami.

BERBERSKI VEČER

Družabni večer se bo začel s sprejemom pred kompleksom Djerba Explore, kjer nas bodo pričakale orientalske plesalke. Nato se bomo v poročnem sprevodu sprehodili do djerbske domačije menzel, nazdravili s pozdravno pijačo in se odpravili do šotorov na prostem, kjer bo celoten program z večerjo. Poleg pijače in značilne tunizijske večerje bodo večer popestrili tradicionalni djerbski plesi, ples z amforami in steklenicami na glavi ter trebušne plesalke. Na koncu nas bo presenetil še fakir s kuščarji in kačami.

OKVIRNE CENE DOŽIVETIJ
IZLET PO OTOKU – 40 TND
MATMATA IN DOUZ (s kosilom) – 130 TND
OTOK FLAMINGOV (s kosilom) – 50 TND
TATAOUINE IN CHENINI (s kosilom) – 100 TND
KROKODILJA FARMA IN MOŠEJA FADLOUN – 35 TND
BERBERSKI VEČER (z večerjo) – 70 TND

Splošni pogoji poslovanja TA so sestavi del ponudbe!
OOINTel

REZERVIRAJ