s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 6. julij 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Skandinavija, Nordkapp in vse prestolnice.

Poletno krožno popotovanje po severu Evrope. Obisk Nordkappa, dežele fjordov -Norveške in otokov Lofoti, ravničaste Danske in izjemne Finske.

Program potovanja po Skandinaviji
1. DAN
SLOVENIJA - KOPENHAGEN
večerja, nočna plovba
V jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana proti Kopenhagnu. Po pristanku se bomo podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi po starem pristanišču Nyhavn in eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic, Stroget. Popoldne vkrcanje na ladjo proti Oslu in nastanitev v kabinah. Večerja na ladji. Nočna plovba.

2. DAN
OSLO – HAMAR/KVIFTJELL
zajtrk, nočitev
V dopoldanskih urah prihod v norveško prestolnico in ogled mestnih znamenitosti, kot so mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, ter mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Priporočamo obisk katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vožnja ob največjem norveškem jezeru Mjosa proti mestu Hamar in naprej v osrčje divje Norveške. Nočitev na področju Hamarja ali Kviftjella.

3. DAN
LILLEHAMMER – NARODNI PARK DOMBAS – TRONDHEIM – STEINKJER
zajtrk, nočitev
Dopoldne nadaljevanje proti prizorišču olimpijskih iger iz leta 1994, Lillehammerju. Sprehodili se bomo po slikovitem središču kraja s trgovinami in lokali in se podali tudi do smučarsko - skakalnega centra, kjer se je mogoče povzpeti tudi na vrh olimpijskih skakalnic. Pot bomo nadaljevali proti severu skozi hribovito pokrajino nacionalnega parka Dombas in naprej mimo nacionalnega parka Dovre do prve prestolnice Norveške, Trondheima, ki je tudi največje severno ležeče norveško mesto. Glavna znamenitost mesta je Nidarosova katedrala, ena najveličastnejših cerkev v Skandinaviji, kjer ustoličujejo norveške kralje. Sprehodili se bomo po mestnem središču in glavni nakupovalni ulici Munkegata ter krasno urejenem pristaniškem delu mesta. Nadaljevanje proti severu in spanje v okolici kraja Steinkjer.

4. DAN
STEINKJER - SALTFJELL - BODO
zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo pot nadaljevali skozi slikovito norveško pokrajino ob Trondheimskem fjordu, mimo krajev Steinkjer, Grong in Trofors do mesta Mosjoen, od koder se ponuja čudovit pogled na bližnje gore. Po krajšem postanku nadaljevanje poti po gorati planoti Saltfjell, kjer bomo uradno vstopili v Severni polarni pas. Pot bomo nadaljevali po polarnem območju do mesteca Bodo, kjer bomo prenočili.

5. DAN
LOFOTI
zajtrk, nočitev
Zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nočitev v okolici.

6. DAN
LOFOTI – VESTERALSKI OTOKI - TROMSO
zajtrk, nočitev
Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največji norveški otok Hinnoy in se peljali po severni obali fjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mestu severne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največjem številu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnih mostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivih muzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev in nočitev v hotelu v okolici mesta.

7. DAN
TROMSO - ALTA - NORDKAPP
zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledi na ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je dom več kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov. Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, eno od največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin, ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dih popotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljena pa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodo večkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanje poti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi, Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu se bomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem soncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov se bomo vrnili v hotel.

8. DAN
HONNINGSVAG - KARASJOK - JEZERO INARI - SAARISELKA
zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnega in kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva, ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalno preživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov, danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo pri samijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo nato obiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park, kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje in tradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevali mimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera z več tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselka ali okolici.

9. DAN
SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU
zajtrk, nočitev
Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnem delu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi, nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobne Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato pa obiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije (doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in "belega mesta" Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu.

10. DAN
OULU - JYVASKALA - TAMPERE
zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mesta , edinega večjega mesta centralne Finske, ki velja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene «. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah. Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove teksilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča, pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

11. DAN
TAMPERE - HELSINKI
zajtrk, nočna plovba
Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržnice ali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.

12. DAN
STOCKHOLM - SLOVENIJA
zajtrk
Po pristanku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji.

Odhodi in cena

06.07.- 1699,00
20.07.- 1759,00
03.08.- 1739,00

vsi odhodi so zagotovljeni

Cena vključuje: letalske prevoze po programu,letališke in varnostne pristojbine,avtobusne prevoze in trajekte,eno nočitev z zajtrkom in en polpenzion v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladjah,devet nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*,oglede zunanjosti,spremstvo in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: Namestitev v kabinah za 1,2,3 osebe in v kabinah s pogledom na morje- CENA od 40 do 289 €,VEČERJE PO PROGRAMU  295 € - ob prijavi

ENOPOSTELJNA SOBA V HOTELIH PO PROGRAMU: 420 €

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki, 120 € na osebo

predvideni urniki poletov: 

Odhod 22.06.

  1  JP 510 T 22JUN 6 LJUCPH         0705 0855   

  3  SK 673 G 03JUL 3 ARNFRA       1700 1910   

  4  JP 125 T 03JUL 3 FRALJU          2030 2140  

Odhod 06.07.

  1  JP 510  06JUL  LJU- CPH       0705 0855  

  3  SK 673 17JUL  ARN-FRA        1700 1910   

  4  JP 125  17JUL  FRA-LJU         2030 2140  

Odhod 20.07.

    JP 510  20JUL  LJU-CPH           0700 0855   

    SK 673  31JUL  ARN-FRA          1700 1910   

    JP 125  31JUL  FRA-LJU            2030 2145   


Odhod 03.08.

  JP 510  03AUG  LJUCPH       0700 0855   

  SK 673 14AUG  ARN-FRA      1700 1910  

   JP 125 14AUG  FRA-LJU      2030 2145   

PREDVIDENA HOTELSKA  NASTANITEV (okvirno):

Kviftjell Scandic Ringsaker oz. podobno

Steinkjær Thon Backlund oz. podobno

Bodø Radisson Blu Bodø oz. podobno

Vesterålen Vesterålen Kysthotell oz. podobno

Tromsø Thon Tromsø oz. podobno

Honinngsvåg Scandic Honningsvåg oz. podobno

Saariselka Lapland hotel Riekonlinna  oz. podobno

Oulu Scandic Oulu Station oz. podobno

Tampere Scandic Tampere Hameenpuisto oz. podobno


Splošni pogoji so sestavni del programa


odgoPal.

REZERVIRAJ