s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 4. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

MOSKVA, ST. PETERSBURG IN TALIN

Direktni leti iz Ljubljane,Ermitaž in Kremelj,obisk čudovitega St. Peterburga in mogočno Moskve,možnost izletov v Peterhof, Katarinino palačo, Sergijev Posad,ogled Talina, simpatične estonskeprestolnice

Program
1. DAN
SLOVENIJA - MOSKVA
nočitev

V dopoldanskih urah polet z letališča JP Ljubljana proti Moskvi. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Sledi prvo raziskovanje mesta. Podali se bomo na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu, in se podali na sprehod po mestu. Povratek v hotel in nočitev.

2. DAN
MOSKVA (KREMELJ Z OROŽARNO)
zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi celodnevni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov ... Popoldan se bomo ob doplačilu podali za kremeljsko obzidje in obiskali tudi zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov, videli pa bomo tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razporeda predstav in razpoložljivih mest).

3. DAN
MOSKVA ali SERGIJEV POSAD
zajtrk, nočitev

Prost dan za raziskovanje ruske prestolnice. Po želji boste lahko obiskali (javni prevoz, samostojni ogledi) katerega izmed znanih muzejev: muzej Borodinske bitke, ki je posvečen znamenitemu Napoleonovemu vdoru v Rusijo, Tretjakovsko galerijo, ki hrani številna vrhunska umetniška dela, ali pa muzej kozmonavtike, kjer boste spoznali zgodovino raziskovanja vesolja. Po želji pa se boste lahko odpravili na izlet v Sergijev posad kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami, privoščili pa si bomo tudi pravo rusko kosilo z borščem. Proti večeru prevoz na železniško postajo, od koder bomo s hitrim vlakom odpotovali proti St. Peterburgu. Sledi prevoz do hotela in nočitev.

4. DAN
ST. PETERBURG (PETERHOF in CARSKOJE SELO)
zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje ruske prestolnice kulture in obiske muzejev po želji. Ob doplačilu predlagamo izlet v Peterhof in Carskoje selo. V Peterhofu se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. V Carskojem selu stoji svetovno znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem, ki navdihne vsakogar. Po končanem izletu povratek v hotel.

5. DAN
ST. PETERBURG ( MINI KRIŽARJENJE in ERMITAŽ)
zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se bomo na ogled znamenitega Nevskega prospekta, razkošnega Dvornega trga, ki predstavlja nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli bomo tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, Kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se bomo tudi pred znamenito križarko Auroro in pri trdnjavi Petropavlovsk. Ob doplačilu obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Po želji se bomo podali mini križarjenje po kanalih St. Peterburga

6. DAN
ST. PETERBURG – TALIN
zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi vožnja proti Estoniji. Prečkali bomo mejo, nato pa nadaljevali do glavnega mesta, Talina. Nastanitev v hotelu, zvečer pa prvi sprehod po mestu.

7. DAN
TALIN - SLOVENIJA
zajtrk

Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi prosti čas za zadnje sprehode, nakupe ali posedanje v katerem izmed lokalov. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Sloveniji

ODHODI IN CENA

04.10.2019 - 999 € -skoraj zagotovljeno

10.10.2019 - 999 € -skoraj zagotovljeno

Cena vključuje :

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • vse avtobusne prevoze po programu,
 • vožnjo s hitrim vlakom na relaciji Moskva-St. Peterbug,
 • 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • lokalnega vodnika,
 • slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 35 OSEB

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- enoposteljna soba: 180 €

- zavarovanje rizika odpovedi 4,059 % od vrednosti potovanja

- večerje 140 € po osebi

- urejanje ruskega vizuma ( možno do 21 dni pred odhodom) 85 €

- doplačilo za manjšo skupino (25-34 osebe) : 50 € na osebo

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

-VSTOPNINE ( Kremelj 45 €, izlet v sergijev Posad 69 €,Ermitraž 20 €, muzej kozmonavtike 25 €, Peterhof in Carskoje selo 80 €)

POMEMBNO:

 • vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji aranžmaja, plačilo ob prijavi ali na poti. V primeru, ko sta možna dva izleta na isti dan, se izvede tisti izlet, kamor se prijavi več potnikov. Minimum za izvedbo fakultativnih izletov je 15 potnikov. Zaporedje ogledov se lahko spremeni. Vožnja s hitrim vlakom Moskva-St. Peterburg je odvisna od voznega reda in zasedenosti, zato se lahko izvede tudi četrti dan zgodaj zjutraj. Vsebina programa se pri tem ne spremeni.
 • Gledališče Bolšoj (cena je odvisna od razpoložljivih mest v teatru in pravočasne rezervacije. Karte so lahko razprodane tudi eno leto vnaprej). Bolšoj teater je v avgustu zaprt.

RUSKI VIZUM

Za potrebe urejanja ruskih viz, bomo od udeležencev potovanj v Rusijo potrebovali:

 • potni list (original), nepoškodovan, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po preteku vizuma in mora imeti vsaj dve zaporedni strani prazni;
 • uradno povabilo ruske turistične agencije (uredi TA Palma),
 • natisnjeno vlogo za izdajo vizuma (izpolni se jo v elektronski obliki na naslednji povezavi: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx), ki jo je prosilec lastnoročno podpisal; podpis se mora ujemati s podpisom v potnem listu; vloga mora biti pravilno natisnjena (navodila so navedena na internetni strani);         
 • eno fotografijo (na svetlem ozadju, ne sme biti starejša od 6 mesecev, ne sme biti poškodovana);
 • kopijo police potovalnega zdravstvenega zavarovanja (min zavarovalni znesek 50.000 € na osebo - dodatno zdravstveno zavarovanje ni vključeno v ceno urejanja vize in se ga doplača ob prijavi).

Izdelava ruske vize traja od 7 - 10 delovnih dni, postopek pa je lahko tudi daljši, za to je nujno pravočasna dostava potnih dokumentov. 

Urejanje viz s strani agencije, v obdobju manj kot 10 dni do datuma odhoda, je samo na vprašanje in po predhodni odobritvi, zaradi podanih časovnih rokov s strani velepostalništva Ruske federacije.

Vizirane dokumente vam preda vodja poti ob odhodu na potovanje. V primeru, da dokumente potrebujete prej, prosim da na to opozorite prodajno mesto

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA TA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA1

OOPAL

REZERVIRAJ