s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 20. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

JORDANIJA IN IZRAEL S POSEBNIM LETALOM

posebno letalo iz Ljubljane - maksimalni izkoristek časa ogled biserov Jordanije in Izraela: Petra, sveto mesto Jeruzalem in Betlehem, prestolnica Amman

Program
1. DAN
LJUBLJANA - AMMAN - JERASH - AMMAN 
večerja

Zbrali se boste na letališču JP Ljubljana. Po prijavi polet posebnega letala v Amman. Na letališču se boste po ureditvi vstopnih formalnosti odpravili v Jerash in si ogledali izjemno ohranjeno antično mesto, ki so ga zgradili stari Rimljani. Ogled in vrnitev v Amman. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN
AMMAN - PETRA - AKABA
zajtrk, večerja

Zgodaj vožnja do Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega kraja. Na konjih se boste odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se vam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, mimo številnih grobnic, templjev in domov, kjer se presenetljivo mešajo tako grški, kot rimski vplivi. Vožnja v letoviško Akabo. Večerja in nočitev.

3. DAN
AKABA – MASADA – KUMRAN – MRTVO MORJE – BETLEHEM
zajtrk, večerja

Vožnja proti Izraelu, prečkanje jordansko izraelske meje in nadaljevanje poti proti Mrtvemu morju, edinstvenem naravnem čudežu, ki leži v najnižji depresiji na svetu. Zaradi izjemne slanosti v njem razen nekaj bakterij ni življenja. Nadaljevali boste v Masado, hebrejsko utrdbo, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor, kot rimsko maščevanje. Proti doplačilu se boste z vzpenjačo povzpeli na vrh hriba, od koder je izjemen razgled na okoliško pokrajino. Naslednji postanek bo v Kumranu, kjer so v jamah odkrili znamenite Mrtvomorske rokopise. V popoldanskih urah razvajanje ob Mrtvem morju, ki je   najnižja točka na Zemlji, njegova vodapa  vsebuje 21 mineralov, 12 jih lahko najdemo le v Mrtvem morju. Črno blato Mrtvega morja ima izjemne terapevtske lastnosti in od nekdaj uporabljeni pri pridobivanju parfumov, zdravil in kozmetike. V večernih urah nastanitev v hotelu v Betlehemu. Večerja in nočitev.

4. DAN
JERUZALEM IN BETLEHEM 
zajtrk, večerja

Ogled svetega mesta Judov, kristjanov in muslimanov. Mesto, ki je razdeljeno na različne verske četrti, je del svetovne kulturne dediščine. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in sicer Oljsko goro z judovskim pokopališčem, park Getsemani, kjer je Juda Iškarijot izdal Jezusa, križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba; nato do Zidu žalovanja, ki je edini ostanek Salamonovega svetišča ter naprej po judovski četrti, mimo Cardo maximusa, skoz armensko in krščansko četrt, vse do pisane muslimanske tržnice. Popoldan vrnitev v Betlehem, rojstni kraj Jezusa, kjer boste obiskali cerkev Jezusovega rojstva in Votlino rojstva. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

5. DAN
HAIFA - CESAREA - TIBERIJA oz. AMMAN 
zajtrk, večerja

Po zgodnjem zajtrku vožnja v Hifo in nadaljevanje poti do Cesareje, starega rimskega mesta, z dobro ohranjenim gledališčem, akvaduktom in v starem pristanišču s križarsko utrdbo. Sledi še vožnja do Haife, sodobnega obmorskega mesta, ki se ponaša s čudovitimi vrtovi na pobočju gore Karmel in so ponos mednarodne verske skupnosti Baha’i, katera šteje približno šest milijonov duš. Vožnja do Tiberiasa, zdraviliškega mesta na zahodnem bregu Galilejskega jezera in eno od štirih svetih judovskih mest. Vožnja do hotela v Tiberiji oz. v Ammanu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. DAN
TIBERIJA oz. AMMAN - LJUBLJANA
zajtrk

Še zadnji utrinki in ogledi najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so v zadnjem času odkrili sledi številnih civilizacij. Po ogledih sledi vožnja v mesto in ogled čudovitega rimskega amfiteatra s 6000 sedeži ter sprehod po starem mestnem središču s suki. Prosto do prevoza na letališče in polet v Slovenijo.


CENA: od 1195,00 €

Cena vključuje :

  • letalski prevoz s posebnim direktnim letalom Ljubljana – Amman – Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami ter 1 kosom čekirane prtljage do 20kg
  • 5 polpenzionov v hotelih 3*/4* po programu
  • ogledi zunanjosti po program (vstopnine za doplačilo)
  • vsi avtobusni prevozi po programu
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • spremstvo lokalnega vodnika
  • organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

MOŽNA DOPLAČILA:

- enoposteljna soba 

-zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti  aranžmaja

- vstopne/izstopne takse 95 € na osebo

- manjša skupina (35-44 potnikov) 70 € na osebo

- manjša skupina ( 20-34 potnikov) 110 € na osebo

OBVEZNA DOPLAČILA: 

-OSNOVNE NAPITNINE VODNIKU NA POTI 35 € na osebo (tudi otroci)

- VSTOPNINE NA POTI CCA 90 € NA OSEBO


Predvidene časovnice

25.04. LJUBLJANA - AMMAN 09:45 - 12:20

30.04. AMMAN - LJUBLJANA 19:00 - 22:35


sPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PROGRAMA1

oopal

REZERVIRAJ