s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 29. maj 2020 REZERVIRAJ

OTOČKANJE PO KANARSKIH OTOKIH

Raziskovanje Kanarskih otokov - odlična kombinacija potovanja in počitnic, 4 otoki, vsak »planet« zase,večna pomlad in prijetne temperature za raziskovanje skozi celo leto

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - TENERIFE
Nočitev

Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču pri Benetkah ali bližnjem letališču (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet preko enega izmed evropskih letališč na otok večne pomladi, Tenerife. Vožnja do hotela in nastanitev.

2. DAN
IZLET PO TENERIFI: PICO DEL TEIDE - VILAFLOR - PLAYA DE LAS AMERICAS
zajtrk, nočitev

Podali se bomo proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije - vulkanu Pico del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo in nas po vijugastih, a vseeno urejenih cestah, pripeljala do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v. Pod krater snežne kape vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Po želji in ob doplačilu (priporočamo v primeru lepega jasnega vremena) se boste lahko povzpeli z žičnico na sam vrh vulkanskega stožca. V dolino se bomo vračali skozi slikovito vasico Vilafl or in preko Arone na Južni del Tenerife. Postanek na Playa de las Americas, najpomembnejšem turističnem letovišču na jugu otoka. Vrnitev v hotel.

3. DAN
IZLET PO TENERIFI: CANDELARIA - SANTA CRUZ - PUERTO DE LA CRUZ
zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi celodnevni izlet po zahodnem delu otoku, na katerem si bomo ogledali: klife v Los Gigan - tes, spektakularni razgled na Garachico, Icod de los Vinos in “Zmajevo drevo”. Ogled Loro Parka - „Loro - parque“ (doplačilo), „sodobnega živalskega parka“ z velikim številom živali v sodobnem naravnem okolju je prav posebno doživetje. V parku nas bodo razveseljevali cesarski in drugi pingvini, delfi ni, tjuljni, morski psi, tropske ribice in papagaji ... Ogledali si bomo čudovito razstavo orhidej in ostalih tropskih rastlin. Na povratku v hotel še postanek v vasici Candelaria.

4. DAN
PO ŽELJI IZLET NA LA GOMERO
Zajtrk, nočitev

Po želji in za doplačilo celodnevni izlet na sosednji otok La Gomera. Vulkanski otok slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Ogledali si bomo nacionalni park Parque Nacional de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se bomo ustavili na eni izmed razglednih točk in opazovali vso lepoto otoka. Nadaljevanje poti do vasic Rosas in Agulo, kjer bo čas za kosilo. Povratek do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife.

5. DAN
TENERIFE –GRAN CANARIA
Zajtrk, nočitev

Slovo od Tenerif in vožnja s trajektom na otok Gran Canaria. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka. Obiskali bomo južni del otoka, kjer je največ letovišč in ena od glavnih naravnih znamenitosti tega otoka: peščene sipine Maspalomas, ki se raztezajo neposredno ob morju. Kratek sprehod po Sahari podobnem predelu, nato pa obisk glavnega letovišča otoka, predela Playa del Ingles. Sledi vožnja do glavnega mesta Las Palmas, kjer se je ustavil Krištof Kolumb pred prvim potovanjem v Ameriko. V mestu stojijo tudi najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Nastanitev v hotelu in prosto za osvežitev. Zvečer po želji prvi obisk starega mestnega jedra, ki tako kot v vseh mestih po Španiji, najbolj zaživi ravno zvečer.

6. DAN
GRAN CANARIA - FUERTEVENTURA
zajtrk, nočitev

Vožnja s trajektom na otok Fuerteventura, ki velja za drugega največjega med Kanari in najmanj poseljenega. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka, ki je znan predvsem po številnih čudovitih plažah in zalivih, mimo katerih se bomo popeljali do Corraleja. To je danes živahno letoviško središče, ki je zraslo iz nekdaj tradicionalne ribiške vasice. Glavna znamenitost je pas veličastnih peščenih sipin, ki na trenutke spominjajo na Saharo in velja za naravni rezervat. Na tradicionalni farmi bomo poskusili kozji sir in ostale tradicionalne izdelke ter nadaljevali v nekdanjo prestolnico, vasico Betancuria. Mirna vasica gnezdi na robu gorovja v notranjosti otoka. V neposredni bližini se nahaja zelena oaza in vas Pajara z zanimivo cerkvico iz 17. stoletja in zanimivim azteškim ornamentom na glavnem portalu. Obiskali bomo tudi farmo aloa vere.

7. DAN
POČITNICE (OASSIS PARK)
zajtrk, nočitev

Počitniški dan lahko izkoristite za uživanje na plaži, lep sprehod ali športne aktivnosti po katerih je otok znan. Za doplačilo priporočamo ogled Oassis parka, kjer obiskovalci lahko uživajo v najbolj očarljivi fl ori in fauni. Zaljubili se boste v tropske in domače rastline, ki rastejo v našem čarobnem kotičku sveta. Plazilci, morski levi, ptičji plen in papagaji so glavne zvezde v najbolj zabavnih in izobraževalnih oddajah, ki jih tu spremljamo v živo. Posebnost parka je tudi Camel Safari.

8. DAN
FUERTEVENTURA – SLOVENIJA
zajtrk

Prosto do odhoda avtobusa na letališče in polet do enega bližnjih letališč. Ob doplačilu prevoz do Slovenije.

CENA: OD 999,00 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, izlete in prevoze po programu, spremstvo in organizacijo potovanja

ODHODI: 27.03.,25.04.,29.05.,24.06.,23.07.,22.08.,26.09.,23.10.,21.11.,11.12.2020

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 152€, prevoz na letališče 58€, polpenzion v hotelih 99 €, izlet na Fuertaventuri (Oassis park): 49 €; izlet na La Gomero: 79 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vzpon z žičnico na Pico del Teide 25€ vstopnina v Loro Park: 35€.

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%

OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ