s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 19. november 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ČUDOVITA JUŽNA ITALIJA Z AVTOBUSOM

Ogled čudovite kraljeve palače Burbonov italijanske različice Versailesa,izlet na otok Capri vključen v ceno,ogled "večnega mesta Rim", antičnih Pompejev in vulkana Vezuv

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - ITALIJA
nočna vožnja

Odhod v večernih urah, nočna vožnja.

2. DAN
RIM
večerja, nočitev

Prihod v “večno mesto” in ogled najpomembnejših kulturnozgodovinskih znamenitosti: Kapitol, antični tempelj Panteon z največjo prosto stoječo kupolo na svetu, Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum in Cesarski forumi. Sledi sprehod mimo številnih palač, cerkva in trgov do vodnjaka Trevi, znamenitih Španskih stopnic in trga Navona. Vožnja v zdraviliško mestece Fiuggi, nastanitev v hotelu.

3. DAN
FIUGGI - CASERTA - NEAPELJ
zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja v Caserto in ogled impozantne Kraljeve palače Burbonov. Palačo v baročnem stilu, ki je bila zgrajena po vzoru Versillesa obkroža velik, lepo urejen park, v palači pa je bila poleg številnih soban tudi knjižnica in gledališče. V popoldanskih urah sledi vožnja v Neapelj, mesto s svojevrstnim utripom in pravim italijanskim temperamentom. Ob spoznavanju mestnih znamenitosti bomo spoznavali ostanke italijanske umetnosti, ki je v Neaplju pustila najmočnejši pečat v baročnem času. Skupaj se bomo sprehodili mimo mogočnega gradu Castel Nuovo in operne hiše San Carlo do slikovitega trga Piazza del Plebiscito, ki ga krasita dva konjeniška spomenika, mojstrovini Canove. Sledi obisk monumentalne Kraljeve palače - Palazzo Reale, ki so jo Burbonski kralji dali zgraditi v 17. stoletju. Zvečer vožnja v hotel v okolici in večerja.

4. DAN
OTOK CAPRI
zajtrk, večerja, nočitev

Zajtrk v hotelu, nato vožnja v pristanišče od koder sledi plovba na otok Capri, priljubljeno izletniško točko številnih popotnikov. Otok slovi po izredno blagi klimi, bujni vegetaciji in po naravnih znamenitostih. Po izredno ozkih otoških ulicah se bomo popeljali z mini busi v Anacapri, kjer je švedski zdravnik Axel Munte zgradil vilo San Michele, ter z istoimenskim romanom veliko prispeval k slavi otoka. Prav vila poleg naravnih lepot na otok privablja največ obiskovalcev. Po ogledu vile in pred vrnitvijo na kopno se bomo še nekaj časa zadržali v mestecu Capri in uživali v njegovem vrvežu. Sledi vožnja v hotel in večerja.

5. DAN
POMPEJI - VEZUV - CASSINO
zajtrk, večerja, nočitev

Zajtrk v hotelu, nato vožnja do Pompejev. Slovito antično mesto je ob izbruhu Vezuva leta 79 po Kr. popolnoma prekrila nepregledna masa vulkanskega pepela, pod katerim so se vse do danes ohranile številne upravne stavbe in vile bogatih meščanov. Nato sledi, vzpon na “vrh pekla, ki se dviga iz raja” - kot je Goethe opisal Vezuv. Proti vrhu Vezuva se bomo popeljali z mini busi, zadnji vzpon pa bo potrebno opraviti peš. Vzpon na vulkan je nagrajen z veličastnim pogledom na vulkansko žrelo na eni in Neapelj na drugi strani. Vožnja v hotel in večerja.

6. DAN
PERUGIA - SLOVENIJA
zajtrk

Vožnja v Perugio, kjer si bomo na osrednjem trgu ogledali slikovito Fontano Maggiore, videli bomo gotsko stolnico in palačo dei Priori, ki velja za enega najlepših primerov posvetnega gotskega stavbarstva. V mestu se lahko posladkate z čokoladnimi izdelki, ki so ime mesta ponesle daleč po svetu. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA. OD 399,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, štiri polpenzione in nastanitev v hotelu 3*, izlet na otok Capri, stroške spremstva in organizacije potovanja

ODHODI IN CENA

17.09.-399,00

25.10.-429-ZAGOTOVLJENO

30.10.,19.11.-399,00

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 40 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba: 90 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine v Caserta Palazzo Reale, Pompeje, na Vezuv ... Vstopnine skupaj znašajo približno 48 €, vozovnice za metro v Rimu približno 5 €, morebitne dodatne vsebine.

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

Splošni pogoji so sestavni del programa1

OOPAL

REZERVIRAJ