s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 6. junij 2019 REZERVIRAJ

OD MARIBORA DO BEOGRADA S SPECIALKO

Tudi letos vas vabimo na odlično doživetje za ljubitelje cestnega kolesarjenja. Na kolesu od mariborskega Trga Leona Štuklja do beograjskega Kalemegdana.

Kolesarsko doživetje za ljubitelje cestnega kolesarjenja

OD MARIBORA DO BEOGRADA - S SPECIALKO

 Druženje, vrtenje pedal ob klepetu, spoznavanju novih prijateljev. Od Maribora do Beograda. Od mariborskega Trga Leona Štuklja do beograjskega Kalemegdana. 3.2.1. štart!

Termin:  6.6. – 9.6. 2019

Podajamo se ponovno na športno kolesarjenje od Maribora do Beograda. Štiri dnevi druženja in štiri etape od mesta na Dravi do mesta na sotočju Donave in Save. S spremljevalnim vozilom in posadko se bomo podali na okoli 560 km dolgo potovanje proti Beogradu. Kolesarili bomo povprečno 140-150 km /dan, v prijetnem tempu in po nekoliko razgibanem začetnem dnevu, vozili bolj ali manj po ravninah Slavonije, Baranje, Srema ... Potovali bomo po asfaltirani trasi, regionalne ceste in sekundarne ceste, kjer poteka normalen cestni promet.

Težavnost:  srednje zahtevno, večinoma ravninsko cestno kolesarjenje. Možnost krajšanje etape ali prekinitve - avtobus sledi skupini!

Primerno za ? 
Program potovanja je namenjen različno treniranim rekreativnim kolesarjem, ki lahko  v manjši skupini prevozijo dnevne razdalje do 150 km. 
Potovanje je organizirano tako, da se lahko pridružite tudi vsi tisti, ki bi želeli prekolesariti le del dnevnih etap. Z nami bo ves čas tudi avtobus. Voznik vas bo z veseljem sprejel na krov, kolo boste odložili v prikolico.


Kako bomo kolesarili?
Povprečno hitrost bomo prilagodili, primerna bo za vsakogar. Na poti bomo napravili krajše postanke na vsaki od dnevnih etap, si privoščili prigrizek. Potovanje ni tekmovanje, gre za druženje in uživanje v spoznavanju novih krajev in doživetje Hrvaške in Srbije na kolesu.  Obvezna je uporaba čelade, med vožnjo upoštevamo cestno prometne predpise. Vozili bomo v manjših skupinicah, vendar na vidni razdalji med le –temi.  Vožnja je na lastno odgovornost.


PROGRAM IN OPIS predvidenih ETAP:


4 ETAPE V 4 DNEH – OD MARIBORA DO BEOGRADA:

1.Maribor – Ivanič Grad (Hrv.)   157 km, ca.310 m v vzponu, asfalt, nekaj daljših vzponov
Ta dan nas čaka simbolični štart (z ovekovečenjem – fotografijo reporterja Večera) na trgu Leona Štuklja ob 09.00 uri. (pred tem bomo odložili osebno prtljago na parkirišču za avtobuse – severna stran Mariborskega gradu) Nadaljevanje poti v smeri Dravsko polje – Ptuj – prehod na Hrvaško in smer Varaždin , preko Vinice, Ladanja, Novega Marofa po regionalni cesti proti cilju v Ivanič Gradu. Nastanitev, prosto in skupni odhod v mesto, večerja po želji, nočitev.

2. Ivanič Grad – Slavonski Brod  158 km, ca.250 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko
Zajtrk. Najdaljša etapa je precej ravninska, delno valovita s kratkimi vzponi. Pelje nas skozi mesta Popovača, Kutina, Novska, severno od toka reke Save ob Bilogori in parku Papuk v Slavonski Brod. Na poti bomo naredili nekaj krajši postankov za osvežitev, ter kak daljši za malico. Prihod na obrobje Slavonskega Broda. Hotel je na jugozahodnem obrobju, na tehnično primerni lokaciji. Po kolesarjenju krajši počitek, na to pa prevoz v središče mesta z avtobusom, kjer bo možnost za večerjo v katerem od lokalov Slavonskega Broda. Povratek v hotel. Nočitev.

3.Slavonski Brod – Bačka Palanka  137 km,  260 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko
Zajtrk. Etapa je nekoliko krajša, pretežno ravninska, umirjen promet. V  zadnjem delu, pa se najde tudi nekaj dokaj kratkih a strmih vzponov - na južni obali reke Donave. Podamo se v smeri Strizivojne, Mikanovcev in Vinkovcev, nadaljujemo po poti v Vukovar, kjer bo malce daljši postanek, nato pa ob toku reke Donave v smeri vinogradniškega Iloka. Tod prečimo reko Donavo in pridemo na cilj v Bačko Palanko v Srbiji.  Nastanitev, prosto in možnost skupnega odhoda na večerjo v kak prijeten lokal. Nočitev.

4.Bačka Palanka – Beograd  130 km,  240 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko
Zajtrk. Vožnja po nekoliko bolj prometni regiji do prestolnice Vojvodine – Novi Sad. Obvezen postanek na sloviti Petrovaradinski trdnjavi s pogledom na Donavo.. in pijačo..?  Nato pa nadaljevanje v smeri Sremskih Karlovcev, daljši vzpon preko vzhodnega obronka Fruške Gore. Nato sledi vožnja  po ravnicah v smeri reke Donave, mimo letališča Batajnica in skozi Novi Beograd do glavnega mesta Srbije.  Cilj – središče Beograda –  na hribu Kalemegdan, kjer se razprostre pogled na reki Savo in Donavo.  Po pripravi prtljage bomo imeli na voljo prosti čas za kosilo in počitek. Ob dogovorjeni uri sledi prevoz z avtobusom v smeri Rume, prehod meje in nadaljevanje po Hrvaški mimo Zagreba, ter v Sloveniji do Maribora. (op. Potniki iz Ptuja boste lahko izstopili v mestu Ptuj). Predviden povratek je v poznih nočnih urah iz nedelje , dne 2.6 na ponedeljek 3.6. 2019

Sprememba etape - ovire: zaradi morebitnih del na cesti in drugih možnih ovir, se lahko trasa tudi spremeni

Prevoz prtljage:  organizirano je spremljevalno vozilo /avtobus. Vozilo bo vozilo v nekaj stometrskem ali kilometrskem zaledju, koder to omogoča teren in klasifikacija cest. Sicer bomo določili točke srečanja. V primeru potrebe bomo organizirali  odlaganje oblačil (dež, visoke temperaturne spremembe..) in oskrbo s pijačo. Kljub temu, svetujemo ,da ob pričetku ture poskrbite za vso potrebno opremo in obleko.

Prevoz koles:  za prevoz koles bo na voljo kolesarska prikolica. Ne potrebujete nobene dodatne opreme za transport.

Cena: 249,00 €  - pri najmanj 15 potnikih

Število potnikov je omejeno. V primeru posebnega zanimanja, bomo potovanje poskusili razpisati v dodatnem terminu.

Cena vključuje: nastanitev v hotelih po programu na osnovi 3 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi (Ivanič Grad,  Slavonski Brod, Bačka Palanka, spremstvo avtobusa in pokrite prikolice za prevoz koles, prtljage in osebnih potrebščin po celotni trasi, ter za povratek iz Beograda v Maribor po zaključku ture,, asistenca organizatorja-vodje poti, stroške organizacije, osnovno nezgodno zavarovanje, darilce za vsakega kolesarja, DDV.

Cena ne vključuje:  večerje in  pijače in osebnih stroškov
(Večerni čas bomo izkoristili za obisk restavracij, lokalov, dobro hrano in druženje)

Odstopnina: Zavarovanje morebitne odpovedi znaša 4,54% od celotne vrednosti celotnega aranžmaja, na željo stranke , plačljivo ob prijavi.

Enoposteljna soba: doplačilo 68 € - omejeno!


KOLESARSKA NASTANITEV: nastanitev kolesarjev je predvidena v dvoposteljnih sobah. Listo potnikov pripravi organizator, vljudno prosimo za razumevanje. Če boste želeli izbrati sopotnika, prosimo, da uredite skupno prijavo – oziroma nas obvestite.

VARNOST: Kolesarite na lastno odgovornost. Dolžni ste se ravnati cestno prometnih predpisov. Kolesarjenje v veliki skupini ni dovoljeno – zato se razdelimo v manjše skupine sledeče si v vidni razdalji.

Oprema, pripomočki: Priskrbite si primerne pripravke za energijsko- izotonične napitke med potjo (2 x 0,5 l /dan),  energijske ploščice za vsak dan kolesarjenja.  Na pot vzemite tudi opremo za primer dežja (vetrovka, hlače, pokrivalo čelade!), set za krpanje zračnic in rezervne zračnice, mini tlačilko, morda še mini blatnik za pod sedež (»ass saver«).  Ker bomo imeli pri sebi dokumente, prosimo da poskrbite za vodo tesnost /PVC vrečko. Ne bo narobe, če boste uporabili tudi kak mini-kolesarski nahrbtnik.

Večerje, kosila:  v hotelih nudijo možnost večerje po naročilu. Tekom kolesarjenja bomo napravili postanke za osvežitev, morda tudi kako lažje kosilo. Kolesarji veste, da pretirano visok enkraten vnos hrane, med dolgo turo ni priporočljiv.

Rok prijave:  Od objave do zasedbe prostih mest.  Ob prijavi potniki plačajo aro v višini  100 € in stroške prijavnine (10 € za izdan voucher, ne glede na število oseb)

Zavarovanje rizika odpovedi: 4,045 % od vrednosti potovanja. Plačljivo samo istočasno s prijavo

Vstopna mesta: 

Maribor (parkirišče avtobus - izza Mariborskega gradu)
                          

Ptuj - parkirišče via a vis Mercator centra (Ex Petovia avto)


Splošni pogoji so sestavni del programa
OO Med


REZERVIRAJ