s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 15. maj 2019 REZERVIRAJ

JADRAN EKPRES 2019 - s specialko od Opatije do Dubrovnika

Vabimo vas na cestno-kolesarsko potovanje vzdolž obale Jadranskega morja. Cesta, ki povezuje niz turističnih biserov in poteka vzdolž ene najlepših obal Evrope, je tudi prava poslastica za ljubitelje cestnega kolesarstva.»S SPECIALKO OD OPATIJE DO DUBROVNIKA«
Vabimo vas na atraktivno kolesarsko popotovanje vzdolž obale Jadranskega morja. Cesta, ki povezuje niz turističnih biserov in poteka vzdolž ene najlepših obal Evrope, je tudi prava poslastica za ljubitelje cestnega kolesarstva. Njen potek je sicer navidezno resda večji del ob obali morja, a boste na 5 etapah »navrteli« kar 599 km in 5860 višinskih metrov.  Druženje na kolesih, prepolno imenitnih panoram Jadranskega morja.

ODHOD:  15.5.2019 – 19.5.2019

Velikost skupine:  do 15 oseb

Težavnost: Trasa celotnega potovanja je razdeljena v 5 etap, od katerih so prvi tri nekoliko daljše in zahtevnejše, zadnji dve pa se postopoma umirita, tako v smislu razdalje, kakor vzponov. Priporočamo dobro treniranim kolesarjem. Potrebno je cestno kolo ali športno kolo s »cestnimi« prestavami. Dolžina je 599 km in okoli 5860 višinskih metrov v vzponu. Trasa poteka po magistralnih cestah,  delno po prometno dokaj obremenjenih (mestna središča, obvoznice)

Vožnja v skupini, odgovornost v prometu:  Skupina se razdeli v 3 podskupine, ki bodo kolesarile v skladu s cestno-prometnimi predpisi. Vodje poti ne prehitevamo. Kolesarji morajo ves čas vožnje imeti na glavi čelado.  Skupina bo potovala s hitrostjo, prilagojeno najšibkejšim in v smislu potovalnih užitkov, razgledov, s primernimi postanki za osvežitev in počitek. Vsak udeleženec kolesari na lastno odgovornost in je dolžan spoštovani cestno prometne predpise ves čas kolesarjenja.

OPREMA: Glede na sezono potovanja, bomo kolesarili v poletni opremi. Ne bo pa narobe, če boste s seboj vzeli tudi kak toplejši dres, vetrovko /opremo za dež. Priporočamo zadosten volumen kolesarskih torbic za shranjevanje drobnih potrebščin. Oprema naj vsebuje rezervne zračnice (relativno skromna možnost za nakup ob poti!), dežna oblačila, sončna očala.


PROGRAM IN ETAP:


1.DAN,  15.5.2019:  MARIBOR – LJUBLJANA – OPATIJA IN ETAPA KARLOBAG  Zbor potnikov ob 04.40 v Mariboru (parkirišče za avtobusa izza mariborskega gradu) nalaganje opreme in koles in ob 05.00 uri odhod avtobusa v smeri Ljubljane in Opatije.  V opatiji razložimo osebno opremo in kolesa, na avtobusnem parkirišču v središču mesta.  Štart prve etape predvidoma ob 09.00 uri. Pot nas vodi ob obalni regionalni cesti skozi Reko, nato vzpon in spust v zaliv pri Bakru, nadaljevanje mimo Crikvenice po jadranski magistrali, s postanki za osvežitev in enim daljšim za kolesarsko malico. Mimo Senja in pod vrhovi Velebita nadaljujemo do kraja Karlobag, kjer bomo zaključili etapo prvega dne. Nastanitev v središču kraja. Prosto za počitek, individualna večerja. Nočitev.

PODATKI ETAPE 1:  OPATIJA – REKA – SENJ- KARLOBAG    149 KM, 1580 VIŠINSKIH METROV V VZPONU
 

2.DAN, 16.5. 2019:  KARLOBAG – STARIGRAD – BENKOVAC – VODICE – ŠIBENIK zajtrk v hotelu in ob 09.00 uri štart 2. etape od  Karlobaga do Šibenika. Prvi del etape nas vodi ob Jadranski magistrali mimo narodnega parka Paklenica, nato pa nekaj rahlega vzpona in preko ravani nad Zadrom v smeri Vodi in mesta Šibenik. V Šibeniku zaključimo etapo na sami »rivi«, kjer se bom tudi nastanili. Po nastanitvi prosto za sprehod po izjemno lepo ohranjenem srednjeveškem jedru, las za individualno večerjo, nočitev.

PODATKI ETAPE 2:  KARLOBAG – BENKOVAC- VODICE - ŠIBENIK 147  km in  1.190 višinskih metrov v vzponu3.DAN, 17.5.2019:  ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT – OMIŠ – MAKARSKA zajtrk v hotelu. Predvidoma ob 09.00 uri sledi štart tretje etape. Današnja etapa ne bo enostavna, pot nas vodi po dokaj razgibani trasi, četudi se bomo ves čas držali obale morja. Cesta je nekoliko prometnejša. Vodi pa nas v smeri Trogirja, nato skozi samo mesto Split, nadaljujemo mimo Omiša proti rivieri Makarska, kjer se bomo proti večeru nastanili po prihodu v cilj- v Makarski. Morda bo še časa za prvi skok v morje. Prosto za počitek, individualna večerja v Makarski, nočitev.

PODATKI ETAPE 3:  ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT – OMIŠ – MAKARSKA  143 km in 1220 višinskih metrov v vzponu4. DAN, 18.5.2019:  MAKARSKA – TUČEPI – PLOČE – OPUZEN – NEUM Zajtrk v hotelu, ob predvidoma 09.00 uri pa štart četrte etape.  Današnja vožnja bo nekoliko krajša, a vseeno naporna, napravili bomo kar veliko krajših vzponov in sledili Jadranski magistrali in znanim letoviškim krajem južne dalmatinske obale, preden se pot spusti v smeri Ploč, kjer nas čaka kanček ravninskega sveta ob delti reke Neretve. Etapo zaključimo s prehodom preko meje z Bosno in Hercegovino, saj bo naš cilj edini letoviški kraj na majhnem obalnem teritoriju – mestece Neum. Po nastanitvi v Neumu, sledi nekaj prostega časa, morda ponovno skok v morje, sicer pa prosto za počitek. Individualna večerja in nočitev.

PODATKI ETAPE 4:  MAKARSKA – ŽIVOGOŠČE – GRADAC – PLOČE – NEUM  88 km in  860 višinskih metrov v vzponu


 
5.DAN, 19.5.2019: Zajtrk in priprava na zadnjo , peto etapo. Ta dan si bomo privoščili poglede na polotok Pelješac, medtem, ko bomo kolesarili na najkrajši etapi potovanja in se že spogledovali s prihodom na cilj v čudovitem mestu Dubrovnik. Po prihodu v Dubrovnik naredimo na Pilah, mestnih vratih še kako spominsko fotografijo, nato pa se »pretvorimo v pešce« in pidamo v staro mestno jedro. Po dogovoru  še kak dober obed, nato pa slovo od Dubrovnika, juga Dalmacije .  Priprava prtljage in odhod proti Sloveniji. Na potovanju mimo Splita, Zadra, skozi tunel Svet Rok in po Liki do Karlovca...bomo napravili nekaj postankov za osvežitev. Polni novih vtisov se bomo v poznih nočnih urah poslovili v Mariboru.

PODATKI ETAPE 5:  NEUM – DUBROVNIK 75 km in 700 višinskih metrov v vzponu

 
CENA: 398 € /pri 15 potnikih v skupini

CENA VKLJUČUJE: Prevoz kolesarjev in opreme po programu potovanja, cestnine in parkirnine, nastanitev voznikov, nastanitev potnikov v hotelu v Karlobagu in osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu v Šibeniku na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu v Makarski na osnovi ene nočitve z zajtrkom, nastanitev v hotelu v Neumu na osnovi ene nočitve z zajtrkom (nastanitve v dvoposteljnih sobah), turistične takse po programu, spremljevalca /asistenco agencije Večer Tours ves čas potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov, stroške organizacije potovanja, DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: ostalih obrokov in pijače pri obrokih, stroškov nastalih po osebnih naročilih

PLAČILO: ARA,  120 € OB REZERVACIJI,  PREOSTALI DEL PLAČILA POTEKA OBROČNO PO ŽELJI POTNIKOV.
ZADNJI OBROK MORA BITI PORAVNAN NAJKASNEJE DO DNE 5.5. 2019.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 4,54% od celotne vrednosti potovanja

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!

o.org. mediaREZERVIRAJ