s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 30. avgust 2019 REZERVIRAJ

RIŽEVA POLJA,PET ČAROBNIH VASIC IN DOMOVINA PARMEZANA

Čudovite vasice so nastale na skalnati strmi klifni obali, ki se v vrsti zaporednih teras z vinogradi spušča proti morju.Parma je mesto pršuta,sira,glasbe

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: SLOVENIJA–ISOLA DELLA SCALA–GRAZZANO VISCONTI večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah. Vožnja mimo Fernetičev in naprej mimo Benetk in Verone do kraja Isola della Scala. Tu se nahajajo največja polja slovitega italijanskega riža Ferron. Seznanili se bomo z zgodovino pridelave riža na tem območju in spoznali postopke pridobivanja riža. Obiskali bomo najstarejšo italijansko rižarno, ki deluje že od leta 1650. Predstavili nam bodo način pridelave riževe moke in škroba. Visoko kakovostne riževe izdelke bomo po želji lahko tudi kupili in se okrepčali s toplo malico. S potepanjem bomo nadaljevali do starega srednjeveškega jedra Grazzano Visconti, ki se še danes ponaša s festivalom viteških iger. Ogled in čas za osvežitev. Nato se bomo odpeljali proti Ligurijski obali vse do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet z vlakom ali z ladjo v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah. Te se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale, področje pa se ponaša z lepimi vinogradi. Vasice imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v dveh vasicah, kjer bomo začutili utrip življenja. Nato bo čas za individualno kosilo, saj se področje ponaša z dobro kulinarično ponudbo. Proti večeru vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: PARMA–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bo naša vožnja nadaljevala do Parme, ki velja za zelo uspešno italijansko mesto. Je spomenik dobremu življenju z okusno hrano, elegantnimi kavarnami ... Ogledali si bomo znamenitosti mesta: palačo Pilotta, gledališče, cerkev della Steccatta, Garibaldijev trg, stolnico in krstilnico. Parma je domovina sira parmezan in parmske šunke. Degustirali bomo lokalne dobrote. Po ogledih in osvežitvi pa bomo pot nadaljevali v smeri Modene. Ustavili se bomo v vasici, kjer si bomo ogledali proizvodnjo balzamičnega kisa. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

ODHODI:21.06.,30.08.,11.10.2019

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 255 €

pri udeležbi 30 oseb 275 €

pri udeležbi 20 oseb 295 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, malico v rižarni, degustacijo lokalnih dobrot, izlet v Cinque Terre z ladjo in vlakom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev:v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo,v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

·vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor

·najmanjše število potnikov: 20

·doplačilo po želji: enoposteljna soba 50 €,vstopnine pribl. 10 €

·popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima osebama

·obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ORGANIZATORJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA!

ooica

REZERVIRAJ