s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

APULIJA IN KALABRIJA-SKRIVNOSTI JUŽNE ITALIJE

Arhitekturna čudesa Apulije. Baročni Lecce, pristaniška Bari in Taranto ter Barletto.Nato pa Kalabrija–plaže, toplo sonce in sproščeni domačini.40 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA/BOLOGNA

Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po svoji odlični kuhinji, po opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio ... Še čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na velikem tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana. (večerja, nočitev)

2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI

Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. (večerja, nočitev)

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE

Spomine na odličen zajtrk bomo obujali vse do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, stopili v Cerkev sv. Križa in vladno palačo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve. (večerja, nočitev)

4. dan: MATERA–CAPO VATICANO/KALABRIJA

Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v letovišču Capo Vaticano, kjer nas bodo za štiri dni počitnic razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda. (večerja, nočitev)

5. dan: POČITNIKOVANJE in TROPEA

Po zajtrku bomo skupaj skočili do bližnje Tropee, najbolj mondenega letovišča Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell'Isola, in se po sprehodu vrnili v Capo Vaticano. Popoldne pa raziščite Capo Vaticano in njegove plaže, da si naredite načrt aktivnega lenarjenja. (večerja, nočitev)

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA

Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping ... Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«. (večerja, nočitev)

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA

Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite ). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee. (večerja, nočitev)

8. dan: NEAPELJ–LACIJ

Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij. (večerja, nočitev)

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA

Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

ODHODI: 24.08.,07.09.2019 - VSI ODHODI ZAGOTOVLJENI

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 599 €

pri udeležbi 30 oseb 629 €

pri udeležbi 20 oseb 675 €


ODHOD: 06.07. - posebna cena

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 579 €

pri udeležbi 30 oseb 609 €

pri udeležbi 20 oseb 655 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, Nastanitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo *** in 4 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja


Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Sežane.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 190 €.

Doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 10 €/dan (velja za hotel na Kalabriji).

Popust: 30 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ