s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. september 2019 REZERVIRAJ

KALABRIJA-SKRIVNOSTI JUŽNE ITALIJE

Kalabrija–plaže,prepadni zalivi,toplo sonce in sproščeni domačini. Prave počitnice,s potepom po prikupnih mestih,domov grede pa sprehod Neaplju. 40 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–KAMPANIJA

Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali navsezgodaj. Mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence. Potovanje bomo nadaljevali po zeleni deželi Umbriji. Za kratek čas se bomo ustavili na bližnji turistični kmetiji, da bomo pretegnili svoje ude in degustirali lokalne proizvode (olive, sir, salamo, vino). Okrepčani bomo nadaljevali potovanje proti zalivu Neaplja, do kraja nastanitve. (večerja, nočitev)

2. dan: AMALFIJSKA OBALA

Divja obala Amalfija nas bo ta dan očarala. Vožnja po osupljivi obali skozi Positano, katerega čar so številne stopnice in strme stene, ki vodijo do morja, bo ponujala številne možnosti neverjetnih fotografij. V mestu Amalfi si bomo vzeli čas za osvežitev in se sprehodili do zanimive katedrale. Vrhunec dneva bo postanek v vasici Ravello, kjer bomo obiskali čudovito vilo z vrtovi. Do večera bomo že v hotelu in pregledali vse fotografije. (večerja, nočitev)

3. dan: KALABRIJA/CAPO VATICANO–TROPEA

Po zajtrku bomo nadaljevali pot v Kalabrijo – povsem drugačno Italijo. Počasi bo zadišalo po skrajnem jugu. Ustavili se bomo v Tropei, najbolj mondenem letovišču Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell' Isola. Sprehod po mestu nam bo približal glasne domačine in ponudil čas za osvežitev. Do letovišča Capo Vaticano ni daleč. Tu nas bodo štiri dni počitniško razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda. (večerja, nočitev)

4. dan: SCILLA–REGGIO DI CALABRIA

Ker bo še dva dni časa za plažo, se bomo po zajtrku raje odpeljali do Scille, kjer so mojstri lova na mečarice, a je mestece bolj znano po legendarni ožini, ki sta jo v časih Odiseja varovali Scilla na celini in Karibda na Siciliji. Med sprehodom se bomo vzpeli na trdnjavo Ruffo, nato pa se skozi prometni kaos Reggio di Calabrie prebili do mestne katedrale, bizantinske cerkve, aragonskega gradu in pomnikov antike, po želji pa bomo prebrskali še arheološki muzej. Mesto bomo raziskali še vsak po svoje, nato pa – nazaj v Capo Vaticano. (večerja, nočitev)

5. dan: POČITNIKOVANJE ali FAKULTATIVNI IZLET NA SICILIJO/MESSINA

Dan za počitnice in uživanje na plaži. Lahko pa se boste odločili za fakultativen izlet na Sicilijo. Otok, ki se še danes ponaša s starimi antičnimi sledmi. Vsekakor pa na Siciliji začutimo izredno gostoljubnost domačinov. Resnično jo lahko označimo za lepo in ponosno, čeprav jo bomo obiskali le za kratek čas. Zapustili bomo italijanski škorenj in se s trajektom/ladjo odpeljali na Sicilijo. Dan bomo preživeli v Messini, tretjem mestu po velikosti na italijanskem otoku. Sprehodili se bomo mimo glavnih znamenitosti, si vzeli čas za pokušino tradicionalne slaščice »messinski canoli« in se osvežili s svežo limonado. Popoldne se bomo vrnili na celino in se z avtobusom odpeljali do hotela. (večerja, nočitev)

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA

Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping ... Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«. (večerja, nočitev)

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA

Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee. (večerja, nočitev)

8. dan: NEAPELJ–LACIJ

Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij. (večerja, nočitev)

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA

Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili dvojni zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

ODHODI: 17.08.,31.08.,21.09.,05.10.2019

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 580 €

pri udeležbi 30 oseb 610 €

pri udeležbi 20 oseb 655 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, Nastanitev v dvoposteljnih sobah: 5 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo *** in 3 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Amalfijska obala, Tropea, Scilla – Reggio Calabria, Neapelj), zunanje oglede po programu, prigrizek na turistični kmetiji, vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Sežane.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 190 €.

Doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 10 €/dan (velja za hotel na Kalabriji).

Popusti: 20 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo sproti ob ogledih (po želji).

Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €.

Fakultativni izleti

Sicilija – Messina: 55 €

Opomba: za izvedbo fakultativnih izletov je potrebna prijava vsaj 20 oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ