s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 23. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Albanija dežela orlov in divje narave

Zapuščina srednjeveške Bosne v nekropoli Radimlja,kavica na sončku v Budvi in nekdanja prestolnica Črne gore,peščene plaže Albanije, dežele naravnih lepot.50€ popusta za prijavo dveh oseb do 15.08.19

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–RADIMLJA–TREBINJE

Jutranji odhod z udobnim turističnim avtobusom, mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali pot do Trebinja. (večerja, nočitev)

2. dan: BUDVA–CETINJE–SKADAR

Kovčke pred avtobus in po zajtrku v utrjeno Budvo. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, ob kavici pa se spet nastavili sončku. Avtobus bo nato sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (doplačilo, po želji) in se spustili v albansko mesto Skadar. (večerja, nočitev)

3. dan: TIRANA–DRAČ–RIVIERA 

Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. V obalnem Draču, enem od najstarejših mest Albanije, se bomo popoldne ustavili za sprehod do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, nato pa se nastanili v bližini riviere Vlore, ki s peščenimi plažami in pestro ponudbo postaja počitniški raj. (večerja, nočitev)

4. dan: izlet v BUTRINTI

Po zajtrku bomo skočili do Butrintija z izkopaninami starorimskega mesta Buthrotum (akropola, gledališče in ostanki kopališča), ki so varne na seznamu organizacije UNESCO. Po ogledu še do kraja nastanitve na rivieri Sarande. Nastanitev v hotelu. Popoldne bomo za nagrado lahko poležavali na plaži. (večerja, nočitev)

5. dan: izlet v GJIROKASTRE

Podobno kot dan prej, le da bo na vrsti slikovito mesto tisočerih stopnic Gjirokastre. Krasijo ga kamnite hiše, mogočna trdnjava s čudovitim razgledom in rojstna hiša – muzej velikega vodje Enverja Hoxhe. Popoldne med seboj zamenjajte ležalnike. (večerja, nočitev)

6. dan: počitnikovanje

Po zajtrku nas čaka naporen dan, saj si bomo morali sami izdelati popoln načrt lenarjenja. (večerja, nočitev)

7. dan: BERAT–OHRIDSKO JEZERO

Z zajtrkom bomo pohiteli. Čaka nas pot v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo spustili v makedonsko letovišče ob Ohridskem jezeru in se nastanili v hotelu. Če bomo pravočasni, nas bodo pred večerjo počakali ležalniki na mestni plaži. (večerja, nočitev)

8. dan: OHRID–SKOPJE

Po zajtrku in jutranji kavi ne bo daleč do Ohrida. Starodavno mesto je bilo v srednjem veku prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo trdnjavo carja Samuela, cerkev sv. Pantelejmona, baziliko sv. Sofije, teater ... in se ob kozarcu prepustili sproščenemu uličnemu ritmu Makedoncev. Podvizali se bomo v sodobno prestolnico Skopje, ki z bogato dediščino ohranja svoj šarm: Kamniti most, ki je enkrat Dušanov, drugič Muratov, trdnjava Kale in cerkev sv. Spasa z grobnico Goce Delčeva, predvsem pa stara turška čaršija, prepolna nostalgičnih trgovin in lokalčkov. Po družnem ogledu bomo mesto spoznali še vsak po svoje. (večerja, nočitev)

9. dan: NOVI SAD

Po zgodnjem zajtrku bomo vožnjo nadaljevali proti Srbiji. Med vožnjo proti severu bo počasi zadišalo po dobrotah z žarov in do večera bomo prispeli do Novega Sada. Po nastanitvi v hotelu se bo individualni sprehod zagotovo prilegel. (nočitev)

10. dan: po slavonskih ravnicah domov

Po zajtrku nas bo šofer do poznega popoldneva zibal domov.

ODHODI: 

23.08.2019

CENA: 

pri udeležbi 40 oseb 699 €

pri udeležbi 30 oseb 739 €

pri udeležbi 20 oseb 784 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, Nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***/****: 8 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu (nekropola Radimlja, Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Butrinti, Gjirokastra, Berat, Ohrid, Skopje), vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Novega mesta.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 225 €

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 25 €.

Fakultativni izleti

• Izlet na otok Krf 120 €

Opomba: Za izvedbo fakultativnih izletov je potrebna prijava vsaj 20 oseb

Splošni pogoji poslovanja organizatorja so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ