s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 17. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

POČITNICE V BAJINI BAŠTI - NARODNI PARKI SRBIJE

Zanimive počitnice v narodnih parkih zahoda Srbije. Neokrnjena narava, reka Drina in njen kanjon. Čudovite planine Tara in Zlatibor. 40€ POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–BAJINA BAŠTA

Navsezgodaj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Hrvaške, proti Srbiji. Na poti bomo pomahali zaspancem v Zagrebu in šteli polja slavonskih ravnic. Že pred Beogradom bomo zavili proti jugu ter ujeli večer v edinstveni Bajini Bašti. Za nastanitev je predviden Hotel Zepter. Mogoče bo čas še za kak sprehod, da se spoznamo z okolico. (večerja, nočitev)

2. dan: SAMOSTAN RAČA–KALUĐERSKE BARE–CRNJESKOVO

Dan bo namenjen odkrivanju izjemne narave in zanimivosti. Najprej se bomo ustavili ob srednjeveškem samostanu Rača, ki je bil večkrat uničen in obnovljen skozi zgodovino. Po ogledu zakladnice se bomo ob planini Tara približali Kaluđerskim Barama, ki so danes izjemen naravni rezervat s številnimi sprehajalnimi potmi. Po kratki osvežitvi bomo poiskali vas Kremna, ki nas bo očarala s svojo dolino in kjer bomo prisluhnili zanimivi zgodbi prerokov, ki so v začetku 19. stoletja prerokovali usodo Srbije, Balkana in sveta. Razgledna točka Crnjeskovo, ki na višini 1035 m ponuja izreden razgled, bo poskrbela za čudovite fotografije. Ustavili se bomo še pri samostanu Sabor in se vrnili v hotel. (večerja, nočitev)

3. dan: MOKRA GORA–ŠARGANSKA OSMICA

Zajtrk nas bo okrepčal in nam omogočil osvojitev planine Šargan. Ne bomo planinarili, ampak se bomo prepustili izjemnemu doživetju vožnje s »Šargansko osmico«. Čiro nas bo popeljal iz Mokre Gore preko hriba Šargan, skozi številne predore in preko viaduktov, da se bomo počutili kot v časovnem stroju. Ko bomo zaključili doživljajsko vožnjo, se bomo odpeljali na hrib Mečavnik in si tam ogledali Drvengrad, slikovito leseno vas srbskega etno stila, ki jo je dal zgraditi režiser Emir Kusturica v času snemanja filma »Život je čudo«. V Drvengradu bomo lahko naredili odmor v kafani in se malo družili z domačini. Zvečer nas bo že čakala večerja v hotelu. (večerja, nočitev)

4. dan: VIŠEGRAD in plovba po kanjonu DRINE

Dan bomo začeli pri jezeru Perućac, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli do Višegrada. Uživali bomo v naravnih lepotah kanjona reke Drine. Po prihodu v Višegrad si bomo ogledali sloviti kamniti most Mehmed Paše Sokolovića, ki ga je literarno spoznal ves svet kot »čuprijo na Drini« v romanu Ive Andrića, nagrajenega z Nobelovo nagrado. Andričgrad nam bo ponudil čudovit sprehod po mestu in možnost osvežitve, potem pa nas bo ladja popeljala nazaj do jezera Peručac. Do večera bomo že v hotelu. (večerja, nočitev)

5. dan: PLANINA ZLATIBOR

Osrednja Srbija ima prekrasno naravo in izjemne planine. Ena najlepših je planina Zlatibor. Odpeljali se bomo do vasi Sirogojno, ki je danes zelo zanimiva etno vasica. V njej so zbrali in restavrirali hiše iz različnih krajev Zlatibora. Še posebej so ponosni na svoje pletilje, ki iz naravne volne pletejo jopice in puloverje. Vzeli si bomo čas za ogled in osvežitev, nato pa se odpeljali do Stopića pećine. Vhod v pečino je na 700 m nadmorske višine in predstavlja naravno lepoto v dolžini 2000 m. V središču Zlatibora si bomo vzeli dovolj časa za osvežitev. Vrnitev v hotel. (večerja, nočitev)

6. dan: počitnikovanje

Jutranji sprehod ob jezeru, zajtrk v hotelu, plaža – počitnice, kot se spodobi. (večerja, nočitev)

7. dan: počitnikovanje ali spust po reki DRINI

Včerajšnji program, le malo drugače, saj se boste lahko odločili za fakultativen izlet – splavarjenje po Drini. Če se boste odločili za bolj aktiven dan, se bomo zapeljali do jezera Peručac in se vkrcali na čolne ter se spustili po rečnih brzicah. Doživetje je primerno za ljudi vseh starosti. Popoldan bo prijetno lenoben, saj nas bo reka razmigala in nam pognala kri po žilah. Čas bo tudi še za dremanje, branje knjige ... (večerja, nočitev)

8. dan: BAJINA BAŠTA–SLOVENIJA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti domu. Nekaj kilometrov po Srbiji, pa severna Hrvaška in Slovenija. Prihod domov je predviden v večernih urah.

ODHODI: 

17.08.,

07.09.2019

CENA:

standard soba

pri udeležbi 40 oseb 480 €

pri udeležbi 30 oseb 515 €

pri udeležbi 20 oseb 555 €

deluxe soba

pri udeležbi 40 oseb 540 €

pri udeležbi 30 oseb 575 €

pri udeležbi 20 oseb 615 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela *** (predviden Hotel Zepter), 7 x polpenzion, zunanje oglede po programu (Bajina Bašta, samostan Rača, Kaluđarske Bare, Mokra Gora - vožnja z vlakom, Višegrad, planina Zlatibor), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.

Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Novega mesta.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €.

Popust: 50 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

Fakultativni izleti

• Splavarjenje po Drini 30 €

Opomba: Za izvedbo fakultativnih izletov je potrebna prijava vsaj 20 oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ