s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 19. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ČEŠKA Z GRADOVI IN ZLATO PRAGO S SKOKOM V BRNO

Srednjeveška grajska dvorišča in še kaj,so priča stare zgodovine in življenja plemiških družin.Stare pivnice nam ponujajo utrip, kako živijo domačini.30 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: SLOVENIJA–ČEŠKI KRUMLOV–HLUBOKA–ČEŠKE

BUDEJOVICE večerja, nočitev

V zgodnjih jutranjih urah se bomo sproščeno nastanili na sedežih udobnega turističnega avtobusa, ki nas bo popeljal v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov. Slikovito mestece z mogočnim gradom nas bo poneslo v čas, ko še ni bilo telefonov in avtomobilov. Sprehodili se bomo po srednjeveškem jedru in izkoristili čas za osvežitev. Nadaljevali bomo pot do gradu Hluboka, ki vabi s svojimi 141 sobanami, s prekrasnim pohištvom in slikami ter čudovitim parkom, kar vse priča o življenjskih navadah in razvadah nekdanjega plemstva. Zelo blizu so Češke Budejovice, mesto piva. Ogledali si bomo osrednji trg in se zapeljali do hotela. Čakala nas bo še češka večerja in nato nočitev.

2. dan: PRAGA zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo podali v smeri gradu Tabor, kjer bomo naredili kratek postanek, in naprej do Prage. Potep po tem čudovitem mestu z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture nas zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu stojijo cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem jih bomo lahko tudi občudovali. Zvečer se bomo odpeljali do hotela. Po večerji boste lahko mesto spoznali tudi v radoživem večernem utripu. Nočitev.

3. dan PRAGA zajtrk, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Ta dan nas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati ulički. Ogledali si bomo lahko tudi cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne vrednosti. Popoldanske ure pa bomo preživeli drugače. Lahko se bomo individualno odločili za obisk katerega od zanimivih muzejev, se sprehajali in nakupovali ali pa z doplačilom v skupini obiskali praško pivovarno. Ogled, degustacija piva in večerja v praškem slogu. Nočitev.

4. dan: PRAGA–BRNO–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do Brna, ki nas bo navdušil s sodobno arhitekturo in seveda z navdušujočim starim mestnim jedrom, ki v sebi skriva katedralo, kapucinski samostan, mestno hišo ... Čas za ogled znamenitosti in osvežitev. Sledil bo postanek na prizorišču Napoleonove bitke – Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. To je bila ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805; bila je vrh in konec kampanje leta 1805. Potovanje skozi Avstrijo do Slovenije s predvidenim prihodom v večernih urah.

ODHOD:19.09.-ZAGOTOVLJEN ODHOD,31.10.2019

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 225 €

pri udeležbi 30 oseb 245 €

pri udeležbi 20 oseb 265 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev:v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo,v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

·vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

·najmanjše število potnikov: 20

·doplačilo po želji: enoposteljna soba 75 €,vstopnine pribl. 25 €

·popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

·obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

·doplačilo fakultativnega programa: ogled pivovarne z degustacijo piva in praško večerjo 30 €

Splošni pogoji organizatorja so sestavni del programa !

OOICA

REZERVIRAJ