s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 21. julij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Peru - skrivnostni svet Inkov

Skrivnosti dežele Inkov,risbe v Nazci, ki burijo domišlijo plovba po najvišje ležečem jezeru,legendarna vožnja z vlakom na Machu Picchu

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - PERU
polet, nočitev

POLET V PERUJSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov in polet do enega izmed letališč v Evropi, od koder bomo nadaljevali v Limo, glavno mesto Peruja. Po pristanku in opravljenih formalnostih, prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN
LIMA
zajtrk, večerja, nočitev

OGLED MESTA KRALJEV
Po zajtrku ogled najpomembnejših znamenitosti »Mesta kraljev«: stari del mesta s številnimi kolonialnimi zgradbami, Plaza de Armas - osrednji trg in Plaza San Martin, katedrala in cerkev San Francisco; obiskali boste tudi arheološki muzej, ki hrani največjo zbirko starodavnih civilizacij in bo pravzaprav odličen uvod v raziskovanje Peruja, ki bo sledilo v naslednjih dneh. Nadaljevanje ogledov: Torre Tagle palača in hiše Osambela. Ogledali si bomo tudi novejši trgovski del Lime San Isidro in Miraflores. V popoldanskem času ogled kompleksa Pachacamamac, kjer so med drugim našli tudi odlično ohranjeno grobišče, kjer so častili svoje sonce in luno. Večerja in nočitev.

3. DAN
LIMA - PARACAS - NAZCA
zajtrk, večerja, nočitev

PLOVBA PO PERUJSKEM GALAPAGOSU
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti polotoku Paracas, ki je od prestolnice Lime oddaljen približno 250 kilometrov. S čolni se boste podali na dve urno plovbo med otočjem Bellestas, naravni rezervat ali »perujski Galapagos«, z izjemno bogatim živalskim svetom. Na skalnih otočkih domujejo kolonije morskih levov, Humboldtovih pingvinov ter različnih vrst ptic, med katerimi so tudi kormorani, flamingi in pelikani. Po ogledih nadaljevanje vožnje po cesti Panamaricana v Nazco, ki je oddaljena približno 220 kilometrov. Na poti se boste ustavili v laguni Huachachina, ki je obdana s peščenimi sipinami ter v Ici, ki slovi po pijači pisco - v inkovskem jeziku leteči ptici ter po muzeju, ki hrani mumije in lončarske ter tekstilne eksponate iz obdobja Nazca. Po prihodu nastanitev v hotelu in pred večerjo še ogled starodavne lončarske obrti ter tradicionalnega pridobivanja zlata. Večerja v restavraciji.

4. DAN
NAZCA - AREQUIPA
zajtrk, večerja, nočitev

SKRIVNOSTNE RISBE V NAZCI
Po zajtrku vzpon na razgledni stolp in ogled Nazca linij, katerih nastanek še vedno ni povsem raziskan. Na območju več kot 350 kvadratnih kilometrov so v peščeno in kamnito puščavo vrezane različne linije, podobe geometrijskih likov, živali in celo »astronavta«. 1 500 let stare puščavske risbe so najbolj vidne z letala in po želji ter proti doplačilu 45 minutni polet nad puščavo. Zgodaj dopoldne nadaljevanje potovanja ob obali Pacifika v 560 kilometrov oddaljeno Arequipo, ljubko mesto v Andih. Nastanitev v hotelu, večerja.

5. DAN
AREQUIPA
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

BELO KOLONIALNO MESTO OB VZNOŽJU ANDOV
Dan ne bo preveč naporen, saj ga bomo posvetili ogledom tega izjemno lepega »Belega mesta«, ki leži pod še vedno delujočim vulkanom Misti. Zaradi pomanjkanja gradbenega materiala so staro kolonialno gradnjo dopolnjevali z belo obarvano kamnino, nastalo iz vulkanskega pepela. Zlahka si boste pričarali kakšno vzporednico mediteranskih metropol, seveda s to posebnostjo, da Arequipa leži na 2325 metrov nadmorske višine in bo hkrati služila kot odlična aklimatizacijska točka na naši poti v višje predele Andov. Samo mesto je preplet čudovite arhitekture, številnih samostanov in cerkva, slovi pa tudi po odlični kulinariki. Iz predela Carmen Alto vas bo očaral pogled na mesto, zanimiv bo sprehod po starih četrtih San Lazaro in Yanahuara ter mestnem središču s katedralo na Plaza des Armas. Seveda si bomo ogledali tudi čudovito mesto iz 16. stoletja in sicer samostan Santa Catalina. Kosilo v restavraciji. Popoldan nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN
AREQUIPA - CHIVAY
zajtrk, večerja, nočitev

MED LAMAMI IN ALPAKAMI
Po zgodnjem zajtrku se bomo podali proti Colca Canyonu, ki velja za enega najglobljih kanjonov na svetu. Že sama vožnja po slikoviti gorski pokrajini Andov bo več kot spektakularna. Na poti skozi naravni rezervat Aquada Blanca bomo občudovali tukajšnje »domače živali« in sicer lame ter alpake, v slikovitih vasicah se bomo družili z domačini, ki nam bodo pripravili pokušino čaja iz koke. Popoldan bomo prispeli do vasice Chivay, kjer se bomo nastanili. Vasica slovi po izvirih termalne vode, kjer se boste po želji tudi razvajali. Večerja v lokalni restavraciji.

7. DAN
COLCA CANYON - PUNO
zajtrk, večerja, nočitev

KONDORJEV LET
Zgodnji zajtrk in vožnja do čudovitega Colca Canyona. Na poti nas bodo spremljala terasasta polja, ki so služila za kmetovanje že Inkom, domačini pa jih obdelujejo še danes. Tukaj živijo različne indijanske skupnosti, ki še vedno nosijo izjemno pisana tradicionalna oblačila, prava paša za oči. Ustavili se bomo na prelazu Cruz del Condor in sicer na višini 3 600 m in če bomo le imeli srečo, občudovali največje leteče ptiče na svetu. Vrnitev v Chivay, od koder se bomo odpravili proti najvišje ležečem plovnem jezeru na svetu - Tititkaka. V poznih večernih urah bomo prispeli do mesta Puno, nastanitev v hotelu, večerja.

8. DAN
PUNO - OTOČKI UROS IN TAQUILE
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

PLOVBA PO NAVIŠJE LEŽEČEM JEZERU NA SVETU
Po zajtrku izlet po jezeru Titikaka, ki je že v preteklosti predstavljalo center andske pokrajine, imenovali so ga tudi »sveto jezero«. S svojo višinsko lego (3813 metrov) in ogromno površino (8560 kvadratnih kilometrov), velja za najvišje in največje plovno jezero. Razgibana in razvejana obala človeku v domišljiji pričara pumo, ki v krempljih drži andsko žival ‘viskače', podobne zajcem. In res nosi jezero pumino ime, v jeziku Indijancev pomeni Titikaka sivo ali kamnito pumo, ta pa je predstavljala sveto podobo življenja na zemlji. Najprej se bomo ustavili na plavajočih otočkih - Uros, ki so zgrajeni iz snopov trstičja, kjer Indijanci plemena Urujev še danes prebivajo v hiškah iz trstičja. Nadaljevali bomo na otok Taquile. Posebnost je noša moških čepic, ki označuje njihov status (samski ali poročen), pletejo pa jih sami. Kosilo na otoku. Popoldan se bomo vrnili v Puno, večerja in nočitev v hotelu.

9. DAN
PUNO - CUZCO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

SKRIVNOSTNI SVET INKOV
Po zajtrku se bomo odpravili po slikoviti andski pokrajini proti Cuzcu. Prelaz La Raya bo naš drugi najvišji prelaz na celotnem potovanju po Peruju; ustavili se bomo v Raqchi ter si ogledali ostanke nekdanje inkovske naselbine, ki je služila kot postojanka na osvajalni poti proti jezeru Titikaka. Arheološki park je zaradi svoje izjemne ohranjenosti eden izmed najpomembnejših ostankov inkovske kulture. Nadaljevanje do majhne andske vasice Andahuaylillas, kjer si bomo ogledali zanimivo baročno cerkev, ki jo imenujejo tudi perujska »Sikstinska kapela«. Na poti kosilo. Zvečer prihod v Cuzco, nastanitev v hotelu, večerja.

10. DAN
CUZCO - SVETA DOLINA INKOV
zajtrk, večerja, nočitev

OBISK INDIJANSKE TRŽNICE
Dan bomo namenili raziskovanju čudovite Svete doline Inkov. Najprej se bomo odpeljali v vasico Pisac, kjer se bomo sprehodili po zanimivi indijanski tržnici. Še danes živijo tukaj potomci Inkov, ki govorijo jezik »kečua« - jezik andskih Indijancev. Nadaljevali bomo do Ollantaytamba. Nato si bomo ogledali inkovsko utrdbo, kjer so španski osvajalci doživeli enega redkih porazov. Ponudil se bo čudovit pogled na dolino reke Urumbambe. Po ogledih povratek v hotel, večerja.

11. DAN
CUZCO - MACHU PICCHU - CUZCO
zajtrk, večerja, nočitev

LEGENDARNA VOŽNJA Z VLAKOM NA MACHU PICCHU
Po zgodnjem zajtrku se bomo z vlakom popeljali po dolini reke Urumbambe do zadnje vasi Aguas Calientes. Uro in pol trajajoča vožnja po soteski, porasli z bujno vegetacijo nas bo prav gotovo navdušila. Od tu se bomo z mini avtobusom odpeljali do legendarnega izgubljenega mesta Inkov - Machu Picchuja. To je prav gotovo eno najbolj znanih arheoloških najdišč Južne Amerike, ki ga je šele leta 1911 ponovno odkril ameriški arheolog Hiram Bingham. Glede na to, da mesta zaradi nedostopnosti in skritosti visoko v gorah Španci niso nikoli odkrili, je ostalo tudi najbolj ohranjeno mesto stare inkovske civilizacije. Tako je bilo odkritih veliko hiš, templjev, trdnjav in teras z vrtovi. Zvečer vrnitev v Cuzco. Večerja in nočitev.

12. DAN
CUZCO - LIMA
zajtrk, večerja, nočitev

SONČNI TEMPELJ V KRALJESTVU INKOV
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje tega najstarejšega stalno poseljenega mesta v Južni Ameriki, arheološko najpomembnejšega kraja in glavnega mesta inkovskega kraljestva. Mesto je bilo v času Inkov zgrajeno v obliki velikanske pume in kljub temu, da je bilo popolnoma porušeno, je na njegovih ostankih nastalo današnje mesto, ki ima še vedno pridih veličastne inkovske kulture, z mešanico kolonialne arhitekture. Sprehod po glavni ulici, do katedrale in Sončnega templja. Tudi okolica je zanimiva, tako si bomo ogledali inkovsko utrdbo Sacsayhuaman in Daritveni tempelj Kenko, Rdečo utrdbo - Puca Pucara in Tambo Machay (kopališče Inkov). Pozno popoldan prevoz na letališče in polet v Limo. Nastanitev v hotelu, večerja.

13. DAN
LIMA - EVROPA
zajtrk, polet
ŠE ZADNJA SKODELICA ČAJA IZ KOKINIH LISTOV
Čas za slovo od prestolnice Peruja in možnost zadnjih nakupov. Prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

14. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta do Ljubljane/bližnjega letališča.

ODHODI: 

24.04.,21.07.,29.09.2020,13.02.2021

CENA: od 3099,00 €

CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze po programu v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z avtobusom, ladjo in vlakom po programu, nočitve z zajtrki v hotelih 3 *, obroki kot v programu, vstopnine in lokalni vodniki kot v programu, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja

DOPLAČILA: za manjšo skupino (med 10 in 14 potniki) 240 €, za manjšo skupino (med6-9 potniki)360 € ,napitnine 80$, izstopne takse pribl. 40 USD.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 390 €, polet nad Nazca linijami 95 €.

POPUST: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): prosimo zahtevajte poseben izračun

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ