s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Gradovi Ludvika II. Bavarskega - 2 dni

Ogledi vseh treh pravljičnih gradov, vožnja z ladjo po bavarskem morju Chiemsee,obisk znamenitega samostana Ettal

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - NEUSCHWANSTEIN
Večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo - do Neuschwansteina, najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega. Njegovi beli slonokoščeni stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot, da bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. S parkirišča se bomo do gradu sprehodili (ali pa ob doplačilu peljali). Nedaleč od gradu bomo lahko občudovali grad Hohenschwangau v neogotskem slogu, ki ga je dal zgraditi njegov oče. Po ogledu se bomo odpeljali skozi zanimive bavarske vasice, sledila bo nastanitev na turističnih kmetijah in večerja v vaškem gostišču.

2. DAN
ETTAL - LINDERHOF - CHIEMSEE - SLOVENIJA
Zatrk
Po zajtrku vožnja v bližnji Ettal, kjer stoji benediktinski samostan s cerkvijo. Tukaj živeči menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje. Nadaljevanje poti do najmanjšega, a edinega dokončanega bavarskega gradu - Linderhofa. Ta pravljični grad je vse do sumljive smrti Ludvika II. Bavarskega ostal njegova najljubša rezidenca. Po ogledu bo sledila vožnja v kraj Prien ob Kimskem jezeru (Chiemsee), od koder se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel in si ogledali še zadnjega od gradov, ki jih je dal postaviti Ludvik II. Bavarski. Slednji je slovita kopija baročnega dvorca Versailles, saj je bil kralj veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledu povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

POMEMBNO: nastanitev je predvidena na turističnih kmetija v sobah prve ali druge kategorije z lastno ali s souporabo kopalnic. Cena je enotna ne glede na kategorijo. Večerja je skupna v vaškem gostišču, zajtrki so na turističnih kmetijah, kjer ste nastanjeni. 

ODHODI:

4.08.,21.09.31.10.- 134,00 

26.10.-139,00

VSTOPNA MESTA: LJUBLJANA, CELJE

MIN. ŠT. POTNIKOV: 45 OSEB

CENA: od 134,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, en polpenzion z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUST: Otroci do 18. leta - 10% na osnovnem in dodatnem ležišču.

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba v hotelu 25 € / noč.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

Vstopnina v vse tri gradove L. Bavarskega in vožnja z ladjico na Herreninsel (obvezna najava ob prijavi) 40 €, v ceno je vključena vstopnina v gradove, strošek rezervacije gradov in vožnja z ladjico na Herreninsel.

Otroci do 18. leta vstopnin v gradove ne plačajo. Plača se samo ladjica na Herreninsel 4,8€ na osebo. 

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ