s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Gradovi Ludvika II. Bavarskega - 3 dni

Obisk pravljičnih gradov Ludvika II. Bavarskega,možnost vzpona na najvišji vrh Nemčije, Zugspitze in postanek v idilični vasici Oberammergau,v ceno vključena dva polpenziona

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - CHIEMSEE - ETTAL - SAULGRUB
Večerja, nočitev
Odhod v jutranjih urah in vožnja do Kimskega jezera (Chiemsee), ki ga Bavarci ljubkovalno imenujejo bavarsko morje. Iz kraja Prien se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel, kjer si bomo ogledali prvega od znamenitih gradov Ludvika II. Bavarskega. Grad predstavlja bavarski Versailles, saj je bil Ludvik veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledih nadaljevanje vožnje po idilični bavarski pokrajini mimo priljubljenega počitniškega središča Bad  do Ettala. Krajši postanek za ogled cerkve in benediktinskega samostana. Nadaljevanje v bavarsko vasico Saulgrub. Nastanitev na turističnih kmetijah ali hotelu 3*. Večerja in nočitev.

2. DAN
LINDERHOF - GARMISCH - (ZUGSPITZE) - OBERAMMERGU
Zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku ogled bleščečega in edinega dokončanega rokokojskega dvorca Linderhof. Sledi vožnja v Garmisch, znano smučarsko središče in letovišče. Po želji in ob doplačilu vzpon z gorsko železnico na “skoraj” tri tisočake, Zugspitze. Krajši postanek v znameniti odroč- ni alpski vasici Oberammergau. Tu se vsakih deset let zberejo množice z vseh koncev sveta in si ogledajo znamenite “pasionske igre”, ki jih kljub prepovedim in raznovrstnim težavam uprizarjajo že več kot 350 let. Večerja in nočitev.

3. DAN
NEUSCHWANSTEIN - SLOVENIJA
Zajtrk
Po zajtrku vožnja mimo Steingadna, kjer stoji najznamenitejša bavarska baročna cerkev Wieskirche. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje do najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega, Neuschwansteina. Njegovi slonokoščeni beli stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. Iz parkirišča se bomo sprehodili ali pa ob doplačilu popeljali do gradu. Popoldan vožnja proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Zaključenim skupinam lahko po želji vključimo tudi ogled bavarske prestolnice .

ODHODI in cena


20.09.-194,00

26.10.-199,00-ZAGOTOVLJEN

31.10.-194,00

VSTOPNA MESTA: LJUBLJANA, CELJE

MIN. ŠT. POTNIKOV: 45 OSEB

CENA: od 194,00

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI: OTROCI DO 18 LETA - 10% na osnovnem in dodatnem ležišču.

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €.
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba v hotelu 25 € / noč, na kmetiji 15 € / noč
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti: gorska železnica na Zugspitze za odrasle cca. 56€, mladino od 16 do 18 let cca. 41€ in otroke od 6 do 15 let cca. 32€..
Vstopnina v vse tri gradove L. Bavarskega in vožnja z ladjico na Herreninsel (obvezna najava ob prijavi) 40 €, v ceno je vključena vstopnina v gradove, strošek rezervacije gradov in vožnja z ladjico na Herreninsel.
Otroci do 18. leta vstopnin v gradove ne plačajo. Plača se samo ladjica na Herreninsel 4,8€ na osebo. 
 
POMEMBNO: nastanitev na turističnih kmetijah je v sobah prve ali druge kategorije z lastno ali s souporabo kopalnic. Cena je enotna ne glede na kategorijo. Večerja je skupna v vaškem gostišču, zajtrki so na turističnih kmetijah, kjer ste nastanjeni. Na posameznih odhodih je možna nastanitev tudi v 
hotelu. 

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!
OOPAL

REZERVIRAJ