s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019 REZERVIRAJ

Budimpešta in biseri Madžarske

Prestolnica Madžarske,ogled mesta Szentendre - ja in Godollo z znamenitim dvorcem Kiralyi

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA
nočitev
Odhod v jutranjih urah in vožnja z vmesnim postankom do madžarske prestolnice Budimpešte. Po prihodu sledi panoramski ogled mesta, zapeljali se bomo mimo mestnih znamenitosti: Štefanova cerkev, Trg Junakov, Parlament, Opera, mestni park, Stadion, Mestni park, Trg junakov in predel Buda. Nato se bomo sprehodili po vedno živahni ulici Vatci. Povratek v hotel in nočitev.

2. DAN
BUDIMPEŠTA – GODOLLO - SZENTENDRE - BUDIMPEŠTA
zajtrk
Sledil bo ogled mestnih znamenitosti: Trg junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, Stadion, Trg ob parlamentu, Parlament, Štefanovo cerkev. V popoldanskem času se bomo zapeljali do bližnjega mesta Godollo, kjer stoji ena najpomembnejših madžarskih palač - dvorec Kiraly, imenovan tudi dvorec cesarice Sissi, saj ji je nekaj časa služila kot počitniška rezidenca. Dvorec Kiraly je služil kot dom tudi številnim ogrskim in avstrijskim glavam. Nadaljevali bomo v mestece Szentendre, imenovanem tudi »velika stojnica«. Mesto zaznamujejo Srbi, Grki in Dalmatinci, ki so se tukaj naselili na begu pred Turki. Krajši sprehod slikovitega mesteca s številnimi stojnicami, galerijami, umetniškimi trgovinami, ... Povratek v Budimpešto in zvečer po želji obisk tradicionalne čarde z bogatim folklornim programom, glasbo, večerjo.

3. DAN
BUDIMPEŠTA - MORTONVASER - PECS
zajtrk
Zajtrk in vožnja do bližnjega mesteca Mortonvasar - ja, kjer stoji ena najlepših neogotičnih palač Madžarske. Dvorec družine Brunzsvik obkroža velik park v angleškem stilu z jezerom in otočkom, na katerem se vsako leto odvijajo koncerti Beethovnove glasbe. V sklopu dvorca je tudi Beethovnov muzej. Prosto za ogled vrtov in Beethovnovega muzeja. Nadaljevanje v Pecs, znano madžarsko mesto, ki slovi po mnogih znamenitostih. Mesto se ponaša z eno najstarejših univerz v Evropi iz l. 1367, bogato turško arhitekturo in eno največjih katedral v Evropi. Ogled mesta: mošeja Gazi Kassima, ostanke kopališča Memi paše, katedralo, Narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, stolp Barbakane... Morda pa bomo »zaklenili« našo ljubezen s ključavnico ob kakšno ograjo hiše. Mesto Pecs na Madžarskem slovi kot eno najbolj romantičnihmest in po tradiciji zaljubljenci v mesto zaklepajo njihove ljubezni. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah

ODHODI in cena 
20.09.,25.10.,31.10.,01.11.- 139,00

VSTOPNA MESTA: LJUBLJANA,CELJE,MARIBOR,MURSKA SOBOTA

MIN. ŠT. POTNIKOV: 45 OSEB

CENA: od 139,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja

POPUST: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 21 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: večerja v čardi 25 €, vstopnine: Muzej paprike Kalocsa 3 €, morebitne ostale vstopnine na poti.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!
OOPAL

REZERVIRAJ