s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 19. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Atene in najlepša antična mesta- z letalom

Ogled živahne prestolnice Grčije, Aten,popolno potovanje v najlepša antična središča,naš tek na stadionu prvih olimpijskih iger v Olimpiji.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - BENETKE – ATENE - DELFI
večerja, nočitev
Zbor potnikov predvidoma na letališču pri Benetkah (možnost prevoza iz Slovenije) in polet proti Atenam. Po prihodu na atensko letališče vožnja proti severnemu delu atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnas. Tu se, v skalnate stene vklesano, nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2.500 leti so se v Delfi, sveto mesto v osrednji Grčiji, zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Ogled arheološkega središča in nastanitev.

2. DAN
DELFI - KORINTSKI ZALIV – PATRAS – OLIMPIJA
zajtrk, večerja nočitev
Vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali Korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po katedrali Sv. Andreja. Naprej v Olimpijo, ki leži sredi idilične pokrajine in sodi med najvidnejša območja antične Grčije. V antičnem času je bila Olimpija predvsem Zevsu posvečeno svetišče in romarski kraj. Ogled arheološkega parka, kjer so se leta 776 p. n. š. odvijale prve olimpijske igre antike, v čast bogu Zevsu. Trajale so 5 dni, med številnimi tekmovanji in obredi je bil na sporedu tudi tako imenovani stadionski tek na 192 m. V naslednjih letih se je zvrstilo 293 olimpijad, ki so jih organizirali vsake štiri leta. Ogled nekdaj veličastnega naselja s stadionom, palestro, številni templji. Nastanitev.

3. DAN
OLIMPIJA - MIKENE - NAVPLION - TOLO
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v osrčje Pelopsovega otoka (Peleponeza) do Miken. Ogled starega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Atrejeve grobnice, Akropole. Mikenam pravimo tudi zibelka evropske civilizacije. Nadaljevanje poti do simpatičnega mesteca Navplion, za mnoge najlepše mesto na Peloponezu, nad katerim dominira trdnjava Palamidi. Naprej v letoviško središče Tolo ob Saronskem zalivu, ki danes velja za zelo popularno turistično središče tudi med prebivalci Aten. Nastanitev.

4. DAN
TOLO - EPIDAVROS - KORINT - ATENE
zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev
Vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: stadiona Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palače ministrskega predsednika in bivše kraljeve palače s častno stražo Evzoni, vrtov Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnice, Sintagme... Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokali, ki naredijo Plako tako posebno. Možnost ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet (doplačilo). Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

5. DAN
ATENE - BENETKE - SLOVENIJA
zajtrk, nočitev
Po zajtrku vzpon na atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom, z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ustavili se bomo tudi na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Posebno doživetje je sprehod skozi tržnico polno začimb, različnih vrst oreščkov, oliv in peciva ter mesa in raznovrstnih rib. Monastiraki je ena izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bolšjim trgom. Vožnja na letališče in polet predvidoma v popoldanskih urah proti Benetkam. Prevoz v Slovenijo (doplačilo).

ODHODI: 
19.09.- 639,00-zagotovljeno
26.10.,30.10.- 649,00-zagotovljeno
25.04.2020- 
29.04.2020-659,00
25.06.2020-639,00
24.10.2020-649,00
28.10.2020-469,00


CENA: OD 629,00

CENA VKLJUČUJE: letalski in avtobusni prevoz po programu, tri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 99 €, prevoz do letališča 58 €.

MIN. ŠTEVILO POTNIKOV: 35

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 45 €, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €, za otroke 20 €.

OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja in zaporedje se lahko spremeni, ostaja pa vsebinsko enak, le prilagojen letalskemu prevozu

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja!

OOPAL

REZERVIRAJ