s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 22. avgust 2019 REZERVIRAJ

Potep po Črni gori in počitnice

Za vse jugo nostalgike, izlet v Njegoše in Cetinje vključen v ceno možnost dodatnih izletov ali čas za uživanje ob morju.AVTOBUS-LETALO

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - ČRNA GORA
Večerja
Zgodnji odhod iz Slovenije in vožnja z vmesnimi postanki proti Črni gori. Večerni prihod v zaliv Boke Kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. Avtobusna vožnja ob Kotorskem zalivu, mimo starih pomorskih mest v slikoviti Kotor in če bo čas dopuščal sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4, 5 km dolgim obzidjem. Po ogledu nadaljevanje potovanja v Budvo oz. Bečiče. Nastanitev v hotelu na črnogorski obali.

2. DAN
CETINJE - LOVČEN - NJEGOŠI
Zajtrk, večerja
Celodnevni izlet na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Po želji (doplačilo) ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi še zunanji ogled samostana. Po ogledih vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika I. Meštroviča (doplačilo za ogled muzeja). Do njega vodi 461 stopnic. Izlet boste zaključili z degustacijo domačega sira in pršuta v Njeguših. Povratek v hotel.

3. DAN
PODGORICA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Danilovgrada in naprej do samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v steno na višini 900 metrov in je največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega - čudodelca in ustanovitelja samostana, prav tako se skrivajo zgodbe o čudežih, ki so se dogajali na tem kraju. Samostan Ostrog ni le pravoslavno svetišče, ampak svetišče vseh vernikov sveta, ki v iskanju zdravila za dušo in telo, prihajajo, da se poklonijo relikvijam svetnika. Po ogledu se bomo podali na južni del črnogorskega primorja v nacionalni park Skadarsko jezero, najprej do Virpazarja, ki mu nekateri pravijo tudi „črnogorske Benetke”, nato si boste ogledali maketo jezera in film, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Sledi vožnja z barko po jezeru. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes.

4.-5. DAN
POČITNICE
Polpenzion v hotelu
Po želji se boste lahko odločili za adrenalinsko dogodivščino na reki Tari ali se odločili za pohod v čudovito naravo. Sicer bosta dneva namenjena sprehodom in uživanju ob morju.

6. DAN
PODGORICA - SLOVENIJA
Zajtrk
Zadnji sprehod ob obali, sledi prevoz na letališče v Podgorici, od koder boste poleteli v Ljubljano (ali Zagreb).

ODHODI: 

22.08.,05.09.,26.09.,24.10.,30.10.- 469,00

CENA:  OD 469,00 €

cENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, letalski prevoz v eno smer, ročno prtljago, zunanje oglede, celodnevni izlet na Lovčen in degustacijo, izlet na Skadrsko jezero z vožnjo po jezeru, pet polpenzionov v hotelu 3*, prevoz na letališče v Podgorici, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 23 € na noč, zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: izlet z ladjico v Črni gori 9 €, izlet na Skadarsko jezero s kosilom 29 €, vzpon na Lovčen z vstopnino v primeru 15 potnikov drugi dan 15 €, rafting na reki Tari, vstopnine po izbiri.

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 20%

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja!
OOPAL


REZERVIRAJ