s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 22. avgust 2019 REZERVIRAJ

Potep po Črni gori

odkrivanje neokrnjene narave in bogate zgodovine ponosnega črnogorskega naroda, pravi praznik za vaše brbončice, saj boste okušali slastni črnogorski pršut in črnogorsko vino.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - ČRNA GORA
Večerja
Zgodnji odhod iz Slovenije in vožnja z vmesnimi postanki proti Črni gori. Večerni prihod v zaliv Boke Kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. Avtobusna vožnja ob Tivatskem, Risanskem in Kotorskem zalivu, mimo starih pomorskih mest v slikoviti Kotor in če bo čas dopuščal sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4, 5 km dolgim obzidjem. Po ogledu nadaljevanje potovanja v Budvo oz. Bečiče. Nastanitev v hotelu na črnogorski obali.

2. DAN
CETINJE - LOVČEN - NJEGOŠI
Zajtrk, večerja
Celodnevni izlet na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Po želji (doplačilo) ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi še zunanji ogled samostana. Po ogledih vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika I. Meštroviča (doplačilo za ogled muzeja). Do njega vodi 461 stopnic. Izlet boste zaključili z degustacijo domačega sira in pršuta v Njeguših. Povratek v hotel.

3. DAN
PODGORICA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Danilovgrada in naprej do samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v steno na višini 900 metrov in je največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega - čudodelca in ustanovitelja samostana, prav tako se skrivajo zgodbe o čudežih, ki so se dogajali na tem kraju. Samostan Ostrog ni le pravoslavno svetišče, ampak svetišče vseh vernikov sveta, ki v iskanju zdravila za dušo in telo, prihajajo, da se poklonijo relikvijam svetnika. Po ogledu se bomo podali na južni del črnogorskega primorja v nacionalni park Skadarsko jezero, najprej do Virpazarja, ki mu nekateri pravijo tudi „črnogorske Benetke”, nato si boste ogledali maketo jezera in film, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Sledi vožnja z barko po jezeru. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes.

4. DAN
DUBROVNIK - SLOVENIJA
Zajtrk
V jutranjih urah vožnja do Dubrovnika, ki velja za biser Jadrana. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod po Stradunu in ob doplačilu ogled katedrale in lekarne v starem Frančiškanskem samostanu. Po ogledu vožnja proti Sloveniji. Prihod v nočnih urah.

ODHODI IN CENA
22.08.-289,00
05.09.,26.09.,24.10.,31.10.-269,00

VSTOPNA MESTA: CELJE, LJUBLJANA

CENA: OD 269,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, celodnevni izlet na Lovčen in degustacijo pršuta, izlet na samostan Ostrog in na Skadrsko jezero z vključeno vstopnino v narodni park, tri polpenzione v hotelu 3*, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 23 € na noč.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: dvor kralja Nikole 5  €, vstopnina na Lovčenu 7  €, vožnja po Skadrskem jezeru 8 €, kosilo 13 €, ostale, vstopnine po izbiri 3 - 5 €. Cene se lahko spremenijo.

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

POMEMBNO: v primeru slabega vremena ali morebiti snega vzpon na Lovčen ni možen

Splošni pogoji so sestavni del programa!
OOPAL

REZERVIRAJ