s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 26. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

DEVIŠKA ČRNA GORA

Dih jemajoča neokrnjena narava, možnost raftinga po brzicah Tare biseri črnogorske kulturne in naravne dediščine,okušanje črnogorskih domačih dobrot.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - ČRNA GORA
nočna vožnja
Odhod v večernih urah in vožnja preko Hrvaške in BiH do Črne gore.

2. DAN
DURMITOR
večerja, nočitev
Zjutraj se bomo že zbudili v objemu neokrnjene narave porečja Drine in Tare oziroma narodnega parka Durmitor, ki s svojo mogočnostjo in raznolikostjo nudi obilico možnosti za preživljanje aktivnih počitnic, saj se nad kanjoni reke Tare dviga kar 48 dvatisočakov, med katerimi je najvišji Bobotov kuk. Celotno območje Durmitorja je zaradi neverjetnih naravnih značilnosti zaščitil tudi UNESCO. Kanjon Tare je največji v Evropi, saj znaša njegova dolžina 82 km, predstavlja pa tudi največje nahajališče pitne vode v Evropi. Posebno doživetje pa predstavlja tudi rafting po brzicah Tare (doplačilo). Turistično središče Durmitorja je Žabljak, od koder se bomo sprehodili do Črnega jezera. Vožnja do hotela, namestitev in večerja.

3. DAN
SAMOSTAN OSTROG - VIRPAZAR - BUDVA/BEČIČI
zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja do Nikšiča in naprej do Samostan Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v steno na višini 900 metrov in je največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega - čudodelca in ustanovitelja samostana, prav tako se skrivajo zgodbe o čudežih, ki so se dogajali na tem kraju. Samostan Ostrog ni le pravoslavno svetišče, ampak svetišče vseh vernikov sveta, ki v iskanju zdravila za dušo in telo, prihajajo, da se poklonijo relikvijam svetnika. Po ogledu se bomo podali na južni del črnogorskega Primorja, v nacionalni park Skadarsko jezero, najprej do Virpazarja, ki mu nekateri pravijo tudi „črnogorske Benetke”, nato si boste ogledali maketo jezera in film, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Sledi vožnja z barko po jezeru. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes. Na poti proti Budvi bomo občudovali s turkiznim morjem obdani polotok Sveti Štefan. Namestitev v hotelu na črnogorski obali, večerja in nočitev.

4. DAN
BUDVA/BEČIČI - CETINJE - LOVČEN - NJEGUŠI
zajtrk, večerja, nočitev
Celodnevni izlet na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Po želji (doplačilo) ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi še zunanji ogled samostana. Po ogledih sledi vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika I. Meštroviča (doplačilo za ogled muzeja). Do njega vodi 461 stopnic. Izlet boste zaključili z degustacijo domačega sira in pršuta v Njeguših. Povratek v hotel, večerja in nočitev

5. DAN
KOTOR - NEUM - SLOVENIJA
zajtrk
Po zajtrku se bomo odpeljali do zaliva Boke Kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. Avtobusna vožnja ob Kotorskem, Tivatskem in Risanskem zalivu, mimo slikovitega Kotorja in ostalih starih pomorskih mest. Sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4,5 km dolgim obzidjem. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bosanskega izhoda na morje Neuma. Krajši postanek in nato nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

ODHODI: 
26.09.- 279,00-ZAGOTOVLJENO
24.10.- 289,00-ZAGOTOVLJENO
30.10.- 279,00

Vstopna mesta: CELJE, LJUBLJANA

CENA: OD 279,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, celodnevni izlet na Lovčen in degustacijo pršuta, izlet na samostan Ostrog in na Skadrsko jezero z vključeno vstopnino v narodni park, vstopnino v NP Durmitor, tri polpenzione v hotelu 3*, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 25€.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 23 € na noč, rafting na reki Tari 45 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: dvor kralja Nikole 5 €, sedežnica v NP Durmitor pribl. 7 €, vstopnina na Lovčenu 7 €, vožnja po Skadrskem jezeru 8 €, kosilo 13 €, ostale vstopnine po izbiri 3 - 5 €. Cene se lahko spremenijo

OMEMBNO: v primeru slabega vremena ali morebiti snega vzpon na Lovčen ni možen

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja!
OOPAL

REZERVIRAJ