s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Neodkrita bisera - Kazahstan in Kirgizija

Prostrane stepe, pravljični kanjoni in slikovita jezera,treking po idilični pokrajini in spanje v tradicionalnih jurtah,kopanje v slanem jezeru Issy kul,raziskovanje zanimivih mest Almaty in Biškek in velikih azijskih bazarjev

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA – EVROPA - ALMATY
nočitev let, obroki na letalu
POLET V NEKDANJO PRESTOLNICO KAZAHSTANA
Polet iz Ljubljane/bližnjega letališča preko evropskega letališča v Almaty.

2. DAN
ALMATY
zajtrk, (pokušina vina z večerjo za doplačilo), nočitev
ALMATY – NAJVEČJE MESTO KAZAHSTANA
Jutranji pristanek v Almatyju. Transfer do hotela, nastanitev in krajša osvežitev. Peš si bomo ogledali: Panfilov park, trg Neodvisnosti, operno hišo Abay, centralni muzej in mogočno leseno katedralo Zenkov. Nekaj časa bomo preživeli tudi na tipičnem centralno azijskem bazarju, imenovanem Zeleni bazar, kjer bomo lahko poskusili številne lokalne specialitete in z domačini uživali v prodajnem vrvežu. Pozno popoldan se bomo odpravili do najvišje točke nad mestom, do vrha Kok-Tube, od koder bomo v primeru lepega vremena lahko uživali v sončnem zahodu nad mestom. Zvečer se bomo za doplačilo odpravili v priznano vinsko klet na pokušanje lokalnih vin z večerjo. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN
ALMATY – ISSYK
zajtrk, večerja, nočitev
PROSTRANE STEPE IN KRALJEVA DOLINA
Po zajtrku se odpravimo proti mestu Issyk, bivšo »dolino kraljev«, kjer si ogledamo muzej in grobišča nekdanjih kraljev. Tu so našli tudi »zlatega človeka«, ki predstavlja simbol Kazahstana in je upodobljen tudi v državnem grbu. Po ogledu se bomo zapeljali do bližnjega jezera Issyk, kjer si privoščimo nekaj prostega časa za uživanje v naravi, sledi vrnitev v mesto in nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

4. DAN
ISSYK – ČERINSKI KANJON - KOLSAI
zajtrk, večerja, nočitev
KAZAHSTANSKI GRAND CANYON
Po zajtrku nadaljujemo pot do kanjona Cheryn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat primerjajo z ameriškim Grand canyonom. Sprehodili se bomo po delu, ki se imenuje »dolina gradov« in uživali v  impresivnih oblikah in velikosti kanjona. Sledi vožnja do vasice Saty v naravnem parku Kolsai, kjer se bomo namestili v jurtah, tradicionalnih hišah kazaških nomadov.

5. DAN
JEZERA KOLSAI
zajtrk, malica, večerja, nočitev
TREKING DO JEZER SATY IN MYNZHYLKY
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do prvega jezera Saty, pot pa nadaljevali do srednjega jezera Mynzhylky, ki leži na nadmorski višini 2.200 m. Treking bo potekal v prekrasni naravi ob vznožju gorovja Tjanšan, na poti pa nas bodo med drugim spremljali orli, sokoli, lisice in svizci, fantastično kuliso pa bodo dopolnjevali pobeljeni vrhovi okoliških gora. Hoja srednje težavnosti bo trajala okoli 7-8 ur (za doplačilo se na treking lahko odpravite tudi s konji). Vrnitev v jurto, večerja in zaslužen počitek.

6. DAN
SATY – JEZERO KAINDY – KARAKOL (KIRGIZIJA)
zajtrk, večerja, nočitev
JEZERO KAINDY IN POTOPLJEN GOZD
Po zajtrku se bomo odpravili na krajši pohod do jezera Kaindy, ki je nastal po potresu v začetku 20. stoletja, zaradi katerega se v turkiznem jezeru nahaja potopljen gozd. Pogled na kazaški biser, ki ga obdaja prekrasna narava, je zares impresiven. Popoldan sledi daljša vožnja preko kazaško kirgizijske meje do Karakola, kjer doživimo prvi stik s Kirgizijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN
KARAKOL – SKAZKA KANJON – KARAKOL
zajtrk, večerja, nočitev
PRAVLJIČNI KANJON IN KOPANJE V SLANEM JEZERU
Po zajtrku se bomo zapeljali do čudovitega pravljičnega kanjona, kanjona Skazka. Čudovita pokrajina, različne oblike rdečih, zelenih in oranžnih skal ter kamenja nas bodo navdušili. Skozi kanjon se bomo sprehodili po krožni poti z neprestanim pogledom na ogromno površino jezera Issy kul. Zares veličasten prikaz narave. Pred vrnitvijo v Karakol bo še nekaj časa za kopanje v slanem jezeru, ki leži na nadmorski višini 1750 m. Večerja in nočitev.

8. DAN
KARAKOL – JETI OGUZ – ČOLPON ATA
zajtrk, večerja, nočitev
ZANIMIVE SKALNE FORMACIJE IN KOPANJE V NARAVNIH TERMALNIH VRELCIH
Po zajtrku se bomo odpravili v Jeti Oguz, območje različno formiranih skal, kjer bomo lahko uživali v pogledih na »polomljeno srce« in »sedem bikov«. Ljubitelji fotografije se boste za najboljši panoramski pogled na dolino povzpeli na sosednji grič in uživali v pogledih na skalnato pobočje v različnih odtenkih rdeče barve. Sledi pot do Čolpon ate, živahnega mesteca ob drugem največjem slanem jezeru na svetu, jezeru Issykul. Postanek bomo naredili še v vasici Grigorjevka, kjer se bomo za doplačilo lahko kopali v naravnih termalnih bazenih, kjer se temperatura vode giblje od 35 do 45 stopinj Celzija.

9. DAN
ČOLPON ATA
zajtrk, kosilo, nočitev
PROST DAN ZA UŽIVANJE NA OBALI SLANEGA JEZERA
Prost dan bomo izkoristili za počitek in kopanje v slanem jezeru, obiskali bomo mini bazar ter si v eni izmed tradicionalnih restavracij privoščili lokalne specialitete, kot so manti, bešbarmak ali lagman. Nočitev v hotelu.

10. DAN
ČOLPON ATA - BIŠKEK
zajtrk, večerja, nočitev
SLIKOVITA VOŽNJA S SOVJETSKIM VLAKOM
Po zajtrku se odpravimo do najbolj zahodne točke jezera, do mesta Balčik, kjer se bomo vkrcali na sovjetski vlak in se podali na slikovito vožnjo skozi gorski prelaz in prekrasno pokrajino, ki se konča v Biškeku. Približno 5 ur počasne vožnje nas bo popeljalo v preteklost, saj nas bodo prijazni domačini prav gotovo navdušili s pripovedovanjem svojih zgodbic in poznavanju naše bivše skupne države. Po prihodu v glavno mesto Kirgizije sledi transfer do hotela in kratek sprehod v središče mesta. Ogledali si bomo znameniti Osh bazar in ogromni kip Lenina na trgu Ala-tu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

11. DAN
BIŠKEK – EVROPA – SLOVENIJA
zajtrk, polet, obroki na letalu
Slovo od pravljične Centralne Azije, prevoz na letališče in let proti Evropi

ODHODI IN CENE

20.09.2019- 1890,00
19.06.2020- 1890,00
14.08.2020- 1890,00
18.09.2020- 1890,00

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Almaty in Biškek - Ljubljana/bližnje letališče, letališke in varnostne pristojbine, lokalne prevoze po programu, 9 x nočitev z zajtrki v hotelih 3/4* lokalne kategorizacije po programu, 1 x zajtrk in večerja v jurti, vse zunanje oglede, vključene vstopnine v nacionalne parke, lokalne vodnike in malico na trekingu, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUST: otroci do 12 let na dodatnem ležišču: - 10%.

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 15 in 19 potniki 150 € ; za manj kot 15 potnikov 250 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 380 € (spanje v enoposteljni jurti ni možno).

MOŽNA DOPLAČILA na poti: napitnine 30 €, degustacija vina v Almatyu (vinoteka Arba) 10 €, treking s konji v nacionalnem parku Kolsai 50 €, kopanje v termalnih bazenih 25-30 €, ogled lova orlov 12-15 €, vstopnine po želji 5 - 10 €.

OPOMBE:

NASTANITEV: Spanje je v preprostih, vendar čistih in urejenih hotelih, pri domačinih v več posteljnih sobah, v jurtah spi več oseb hkrati.

PREVOZI: Potovali bomo z lokalnimi kombiji (običajno v rangu Mercedes Sprinter).

HRANA: Hrana je pestra in raznolika s poudarkom na mesnih in mlečnih jedeh.

TREKING: Zahteva se srednja kondicijska pripravljenost in dobra obutev.

VREME: Temperature se v tem času gibljejo med 15 in 30 stopinj Celzija, v času trekinga so temperature malce nižje preko noči. Možne so občasne padavine, zato so primerna večplastna oblačila in nepremočljiv kos pokrivala.

ZDRAVJE: Cepljenje ni potrebno.

VARNOST: Kazahstan in Kirgizija sta varni deželi. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, predvsem v velikih mestih, na tržnicah in ostalih turističnih krajih

VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za nobeno od obeh držav.

DODATNE INFORMACIJE
V primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL


REZERVIRAJ