s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019 REZERVIRAJ

Uzbekistan - po svileni cesti

Čudovita arhitektura zgodovinsko bogatih mest Svilene ceste, utrip Taškenta in slikovitega Čorsu bazarja, mesto Samarkand in nepozaben pogled na trg Registan,vožnja s hitrim vlakom Afrosiab

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA – EVROPA - TAŠKENT
nočni let, obroki na letalu
POLET V PRESTOLNICO UZBEKISTANA
Polet iz Ljubljane/bližnjega letališča preko evropskega letališča v Taškent.

2. DAN
2. DAN: TAŠKENT​​​​​​​
zajtrk, večerja, nočitev
UTRIP GLAVNEGA MESTA UZBEKISTANA
Jutranji pristanek na letališču v Taškentu. Transfer do hotela, kratka osvežitev in nastanitev. Po kratkemu počitku sledi ogled prestolnice z znamenitima trgoma Neodvisnosti in Amir Timur, ogledali si bomo eno najlepših podzemnih železnic na svetu. V večernih urah povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN
TAŠKENT – KHIVA
zajtrk, notranji let, večerja, nočitev
POLET NA ZAHOD DRŽAVE IN RAZISKOVANJE TURKIZNEGA MESTA
Zgodnji zajtrk v hotelu in transfer do letališča. Sledi kratek polet v Urgenč, od koder se odpravimo v Khivo. Ogledali si bomo številne lepo ohranjene medrese in mošeje, mesto znotraj mesta Ichan Kala z mavzolejem Paklavan Mahmuda, zgodovinski muzej Avesta na prostem in drugimi javnimi zgradbami. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN
KHIVA – BUKHARA
zajtrk, kosilo, nočitev
PUŠČAVA KIZILKUM IN POT V BUKHARO
Po zajtrku vožnja skozi puščavo Kizilkum in ob reki Amudarja, na poti se bomo ustavili na tipičnem uzbekistanskem kosilu. V Bukharo prispemo v poznih popoldanskih urah, preostanek dneva prosto za samostojno raziskovanje mesta. Nočitev.

5. DAN
BUKHARA
zajtrk, kosilo, nočitev
RAZISKOVANJE NAJSLAVNEJŠEGA MESTA NA SVILENI POTI
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta: mavzolej Ismaila Samanija, mošeje in medrese v citadeli mesta, simbol mesta minaret Kaljan. Po kosilu v lokalni restavraciji si bomo ogledali še nekaj medres, se sprehajali med ostanki obzidja in občudovali trdnjavo v obliki barke. Za konec se bomo izgubili na marketu pod kupolo, kjer bomo uživali v nakupovanju suvenirjev in barantanju o končni ceni izdelkov. Vrnitev v hotel, nočitev.

6. DAN
BUKHARA – SAMARKAND
zajtrk, večerja, nočitev
ČUDOVITA ARHITEKTURA V TIMURLENKOVEM MESTU
Po zajtrku se bomo odpravili v Samarkand, ki velja za enega izmed mest z najlepšimi zgradbami na svetu. Popoldne si bomo ogledali Timurlenkov mavzolej Gur Emir, mošejo Bibi Kanum ter čudovit trg Registan, ki ga obdajajo 3 ogromne medrese. Tu bomo pričakali sončni zahod in uživali ob pogledu na medrese v času, ko se stemni in čudovito kuliso pričara svetloba s trga. Prihod v hotel, nastanitev in večerja. Nočitev.

7. DAN
SAMARKAND – TAŠKENT
zajtrk, kosilo, vožnja s hitrim vlakom
OGLED SAMARKANDA IN VOŽNJA Z MODERNIM HITRIM VLAKOM
Zajtrk. Nadaljujemo z ogledom mesta. Nekropola Šahi Zinda s čudovitimi keramičnimi detajli, Ulugbegov observatorij in muzej Afrosiab na istoimenski arheološki lokaciji. Sledi še kratka delavnica o oblikovanju svilenega papirja, nato pa transfer na železniško postajo, kjer se bomo vkrcali na hitri vlak, ki je pravo tehnološko čudo Uzbekistana. Prihod v Taškent je predviden v večernih urah, nastanitev v hotelu in nočitev.

8. DAN
TAŠKENT
zajtrk, kosilo
OBISK ČORSU BAZARJA IN SPREHOD PO BRODVEJSKI AVENIJI
Po zajtrku si bomo ogledali preostale znamenitosti glavnega mesta, ki ga je v sredini 20. stoletja uničil močan potres. Obiščemo mošejo Kast Imam, muzej moderne obrti in medreso Barak Kan. Za konec nam ostane le še prijetno sprehajanje po Čorsu bazarju, ki se nahaja v mogočni stavbi z turkizno obravano kupolo ter obisk Samarkand Darvaza, modernega nakupovalnega središča Centralne Azije. Prevoz na letališče in vkrcanje na nočni let proti Evropi.

9. DAN
TAŠKENT – EVROPA – SLOVENIJA
nočni let, obroki na letalu
Preko evropskega letališča povratek v Slovenijo/na bližnje letališče.

ODHODI NA POTOVANJ IN CENA

20.09.-1510,00
25.10.-1520,00
23.04.2020- 1580,00
04.06.2020- 1520,00
22.08.2020- 1520,00
19.09.2020- 1520,00
22.10.2020- 1590,00
VSI ODHODI SKORAJ ZAGOTOVLJENI

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Taškent, letališke in varnostne pristojbine, lokalne prevoze po programu, 7 x nočitev z zajtrki in 5 x večerjo v hotelih 3/4* po programu, 1 x kosilo, vse zunanje oglede, vključene vstopnine, lokalne vodnike, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUST: otroci do 12 let na dodatnem ležišču: - 10%.

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 15 in 19 potniki 160 € ; za manj kot 15 potnikov 210 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 210,00 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: napitnine 30 €, vstopnine po želji 20 - 30 €.


OPOMBE:

NASTANITEV: Spanje je v preprostih, vendar čistih in urejenih hotelih.

PREVOZI: Potovali bomo z lokalnimi kombiji (običajno v rangu Mercedes Sprinter).

HRANA: Hrana je pestra in raznolika s poudarkom na mesnih in mlečnih jedeh.

VREME: Uzbekistan je puščavska država, zato padavin v obdobju naših potovanj ni veliko. Temperature se v tem času gibljejo med 25 in 35 stopinj Celzija, priporočamo dobro zaščito pred soncem.

ZDRAVJE: Cepljenje ni potrebno.

VARNOST: Uzbekistan je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, predvsem v velikih mestih, na tržnicah in ostalih turističnih krajih

VIZUM: Slovenski državljani za potovanje v Uzbekistan potrebujejo vizum, ki ga pridobimo na letališču in stane okvirno 50 USD. Ob prijavi je potrebno izpolniti obrazec za vizum (priložiti je potrebno 3 slike), potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev.

DODATNE INFORMACIJE

V primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL





REZERVIRAJ