s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 22. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VIETNAM ,NEODKRITI BISER

Ogled očarljive prestolnice Vietnama - Hanoi, križarjenje med 3000 otočki, kjer nas čaka tečaj vietnamske kuhinje in jutranji tečaj Tai Chi

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - HANOI
obroki na letalu

POLET V VIETNAMSKO PRESTOLNICO
V zgodnjih popoldanskih urah organiziran prevoz do Zagreba, kjer preko Dubaja poletimo do Hanoja, kamor bomo predvidoma prispeli naslednji dan okoli 13. ure.

2. DAN
HANOI
večerja

AZIJSKI MESTNI UTRIP
Naše potepanje po jugovzhodni Aziji bomo začeli v enem izmed njenih najočarljivejših azijskih mest, Hanoju. Politični in upravni center dežele leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Kratka osvežitev in prevoz do hotela. Prvi mestni utrip bomo doživeli s tradicionalnimi tricikli, s katerimi se bomo odpeljali do starega mestnega jedra. Sprehod po živahnem mestnem središču in postankom v eni izmed prijetnih kavarnic. Večerja in nočitev.
 

3. DAN
HANOI
zajtrk, kosilo

MAVZOLEJ HO CHI MINHA
Ves dan bomo namenili ogledu prestolnice. Izgubili se bomo v labirintu ozkih ulic starega mestnega jedra, ki so že stoletja ostala skoraj nedotaknjena in so poimenovana po različnih obrteh, ki tukaj še vedno živijo. Sprehodili se bomo mimo jezera Sword, do templja književnosti, ki predstavlja prvo univerzo Vietnama, pagode na enem stebru, pagode Tran Quoc, tržnice Don Xuan vse do svetišča Thanh ob zahodnem jezeru. Obiskali bomo etnološki muzej in obiskali Ho Chi Minhov mavzolej. Zvečer si bomo ogledali znamenito predstavo z lutkami na vodi.

4. DAN
HANOI - ZALIV HALONG
zajtrk, kosilo, večerja

OSMO ČUDO SVETA V ZALIVU HALONG
Zgodnji zajtrk in vožnja skozi slikovito pokrajino do osmega čudesa sveta, zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Eden najbolj veličastnih predelov Vietnama naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje. Ob prihodu vkrcanje na ladjo, kjer se bomo seznanili z njeno notranjostjo in našim pestrim programom, ki nas čaka na dvodnevnem križarjenju. Križarili bomo po zalivu, občudovali kraške otočke, eksotično rastlinje, obiskali katero izmed mnogih jam, se vozili s kajaki in raziskovali vasice na vodi, kjer še danes živijo Vietnamci. Pred večerjo bo sledil še tečaj vietnamske kuhinje, kjer se bomo naučili pripraviti prave vietnamske tradicionalne jedi. Po večerji predlagamo kakšno sprostitveno masažo ali preprosto uživanje na terasi. Nočitev.

5. DAN
HALONG - HANOI - HUE
zajtrk, kosilo, nočni vlak

JUTRANJI TAI CHI IN VOŽNJA Z NOČNIM SPALNIKOM

Zjutraj se bomo razgibali na svežem zraku in opravili tečaj Tai Chi. Do kosila bomo križarili med otočki, nato sledi povratek po čudoviti pokrajini v Hanoi in priprava na nočno vožnjo s spalnim vlakom. Doživetje, ki ga morate izkusiti v času potovanja po Vietnamu! V kolikor bomo imeli srečo, nas bodo domačini pogostili, povabili na partijo kart ali zgolj na pogovor o nekdanji skupni državi. Prihod v Hue je predviden naslednje jutro okoli 8. ure.

6. DAN
HUE
zajtrk, večerja

DIŠEČA REKA HUONG
Po zgodnji prijavi v hotel in osvežitvi z zajtrkom se bomo počasi odpravili na raziskovanje nekdanje prestolnice Vietnama, ki ima izjemno bogato zgodovino. S čolni se bomo zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali eno najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Sledi obisk citadele s prepovedanim mestom, kjer si bomo ogledali glavni vhod, palačo Supreme Harmony in tempelj Nguyen. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN
HUE - HOI AN
zajtrk

PRAVLJIČNO MESTO HOI AN IN SPOZNAVANJE OKOLICE S KOLESOM
Po zajtrku se bomo odpravili v pravljično mesto Hoi an preko slikovitega prelaza Hai Van. Mesto, ki slovi po starem mestnem jedru, ki je pod Unescovo zaščito, japonskem mostu, pisanih starih hišah, številnih lanternah, galerijah, starinarnicah in ter tržnici. Najprej se bomo s kolesi zapeljali skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que, kjer nas bodo domačini pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa nam bodo predstavili številna zelišča, s katerimi bomo pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Sledi vožnja s čolnom po reki Thu Bon ter večerni ogled mesta. Kratek sprehod po mestu, katerega stari del je pod Unescovo zaščito, mimo slovitega japonskega mostu, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic in templja Quang Dongn Phuckien ter tržnice. Popoldan se bomo po želji odpravili s kolesi skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que. Domačini nas bodo pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa bomo skupaj z njimi spoznavali zelišča, jih pobirali in na koncu sami pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Popoldan povratek proti mestu in preostanek dneva prost.

8. DAN
HOI AN - HO CHI MINH
notranji let, zajtrk, kosilo

FRANCOSKI ŠARM V VIETNAMU
Vožnja na letališče in polet v živahno bivšo prestolnico južnega Vietnama, Ho Chi Minh, ki je hkrati gospodarsko in kulturno središče države. Kaos, mestni vrvež in zvok številnih motorjev, dajejo mestu poseben utrip. Pobliže si bomo ogledali zgradbe francoskega kolonialnega obdobja, neoromansko katedralo Notre Dame, staro poštno poslopje, palačo ponovne združitve, se ustavili v kitajski četrti Cholon... Dan bomo zaključili z barantanjem na znameniti tržnici Binh Tray. Nočitev.

9. DAN
HO CHI MINH - VINH LONG - HO CHI MINH
zajtrk, kosilo, večerja

PLUTJE PO DELTI REKE MEKONG
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati najplodnejši del države ali veliko skledo riža, kot nekateri poimenujejo Mekong delto. Pot nas bo vodila mimo številnih riževih polj, skozi rečne kanale po katerih bomo zapluli s čolni. Skozi vodne kanale bomo pluli mimo ribiških vasi, kjer v tipičnih hiškah na vodi še vedno živijo ljudje in okušali slastno tropsko sadje. Vrhunec dneva bo vsekakor plavajoča tržnica Cai Be, kjer še vedno poteka prava izmenjava blaga. Povratek v Ho Chi Minh in nočitev.

10. DAN
HO CHI MINH - CU CHI TUNELI - EVROPA
zajtrk, polet

CU CHI TUNELI
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do Cu Chi tunelov. Sistem več kot 250 km podzemnih rovov, nastalih v času boja proti ameriški vojski so vsekakor vredni obiska. Še nekaj prostega časa za ogled preostalih znamenitosti Ho Chi Minha, prevoz na letališče in polet preko enega izmed evropskih/azijskih letališč proti Sloveniji.

11. DAN
SLOVENIJA

 Povratek na letališče v Zagrebu je predviden v dopoldanskih urah, sledi organiziran prevoz do Slovenije.

ODHODI IN CENA

23.11.2019-1929,00-ZAGOTOVLJENO

13.02.2020- 2019,00-SKORAJ ZAGOTOVLJENO

19.03.2020- 2019,00-SKORAJ ZAGOTOVLJENO

23.04.2020- 1989,00-ZAGOTOVLJENO

22.06.2020-1929,00

22.10.2020- 1929,00

25.12.2020- 2019,00

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz JP Ljubljana/ bližnje letališče - Hanoi in Ho Chi Minh - Evropa v ekonomskem razredu, notranji let po programu z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami (Hue - Ho Chi Minh), nočno vožnjo s spalnim vlakom (Hanoi - Hue), nastanitev v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah (noč na ladji v dvoposteljni kabini), obroki so navedeni v programu (vsi zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah), ogled predstave vodnih lutk, vsi avtobusni prevozi po programu, vse vstopnine po programu, angleško govoreče lokalne vodnike, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: vietnamski vizum 25 USD, napitnine (tudi otroci): pribl. 50 USD, za manjšo skupino med 15 in 19 potniki 140 €, za manj kot 15 potnikov 230 €.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 280 €.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo

PREDVIDENE ČASOVNICE

23.3. ZAGREB – DOHA         08:40 - 16:10

23.3. DOHA – HANOI          20:00 - 06:35+1

1.4. HO CHI MINH – DOHA     19:15 - 23:05

2.4. DOHA – ZAGREB          01:55 - 07:00

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ