s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 18. september 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

BISERI SEVERNE INDIJE IN VARANASI

Palača vetrov v Jaipurju,erotični templji Kamasutre v khajurahu ,vožnja s čolni po sveti reki Ganges, vključen notranji polet in polpenzioni,vključene vse vstopnine

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - DELHI
nočni let

POLET V INDIJSKO PRESTOLNICO
Zbor udeležencev potovanja na odhodnem mestu in polet v Delhi preko evropskega letališča.

2. DAN
DELHI
zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLOST IN HARMONIJA RAZLIČNOSTI STAREGA IN NOVEGA DELHIJA
Jutranji prihod in ogled glavnega mesta Indije. Očarala vas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. New Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministrstev, ... Tu je tudi veličastni vojni spomenik »Vrata Indije«. Stari Delhija je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol.. Najveličastnejši stavbi, ki ju boste obiskali sta rdeča trdnjava - popoln primerek mogulske umetnosti srednjega veka in največja mošeja Indije - Jami Masjid. Z rikšami se boste popeljali skozi stari del mesta Chandni Chowk bazar in nato obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat, Ashoka Pillar, kompleks Qutub Minar - prvo mošejo v Indiji iz 12. stol. Z najvišjim minaretom, mavzolej mogulskega vladarja - Humajunov mavzolej, ki je služil kot model pri izgradnji Taj Mahala in hindujski tempelj Birla.

3. DAN
DELHI - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR
zajtrk, večerja, nočitev

PREKO MESTA DUHOV FATEHPUR SIKRI V ROŽNATO MESTO JAIPUR
Po zajtrku vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico, a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano tudi »rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu. Večerja.

4. DAN
JAIPUR
zajtrk, večerja, nočitev

PALAČA VETROV V JAIPURJU - ENA NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH INDIJSKIH PALAČ
V zgodnjih jutranjih urah ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav Indije. Do trdnjave boste pojezdili na slonih ali pa se popeljali z jeepi. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, ki je še vedno domovanje vladarske družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta.

5. DAN
JAIPUR - SIKANDRA - AGRA
zajtrk, večerja, nočitev

OBISK GROBNICE MOGULSKEGA VLADARJA V SIKANDRI
Po zajtrku avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske Indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Na poti v Agro postanek v Sikandri in obisk grobnice velikega mogulskega vladarja Akbarja. Nastanitev v hotelu, večerja.

6. DAN
AGRA
zajtrk, večerja, nočitev

TAJ MAHAL, NAJLEPŠI SPOMENIK LJUBEZNI IN REMEK DELO INDIJSKE ARHITEKTURE
Zgodaj zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača« danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja - Taj Mahal - boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Povratek v hotel, zajtrk in obisk Rdeče trdnjave, zgrajene v 16. stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. V trdnjavi so živeli vsi veliki mogulski vladarji od Humayuna do Aurangzeba. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni - znameniti Taj Mahal. Večerja v hotelu.

7. DAN
AGRA - JHANSI - KHAJURAHO
zajtrk, večerja, nočitev

EROTIČNI TEMPLJI KAMASUTRE V KHAJURAHU
Po zgodnjem zajtrku odhod na železniško postajo, od koder boste z ekspresnim vlakom nadaljevali pot proti Jhansiju, nato pa z avtobusom v mesto Khajuraho, imenovano tudi mesto erotičnih templjev. Stoletni templji so živ dokaz sijajne indo - arijanske arhitekture. Zgrajeni so bili v času dinastije Chandela in so okrašeni z umetniškimi deli in erotičnimi prizori, ki prikazujejo nebeške užitke na zemlji. Nastanitev v hotelu, večerja.

8. DAN
KHAJURAHO - VARANASI
zajtrk, letalo, večerja, nočitev

OGLED STARODAVNEGA VEČENEGA MESTA VARANASI
Po zajtrku obisk vzhodne in zahodne skupine templjev, ki so odraz eksotičnega arhitekturnega blišča kraljev dinastije Chandela in tudi odraz arhitekturne nadarjenosti v času med 9. in 12. stoletjem. V severno indijskem »nagara« arhitekturnem stilu se jih je od zgrajenih petinosemdeset ohranilo le dvajset. Ogledali si boste najlepše med njimi: Lakshamana, Viswanath, ... Po ogledih odhod na letališče in polet iz Khajuraha proti Varanasiju - večnemu mestu na bregovih svete reke Ganges. Varanasi velja za enega starodavnih svetovnih mest in je več kot 2.000 let središče civilizacije in učenosti. Ogled Sarnatha, kjer je imel Buda prvo pridigo, nastanitev v hotelu, večerja.

9. DAN
VARANASI - DELHI
zajtrk, večerja, nočitev

VOŽNJA S ČOLNI PO SVETI REKI GANGES
Po zgodnjem zajtrku vožnja s čolni po sveti reki Ganges, od koder si boste ogledali vernike pri jutranji molitvi. Mesto je znano po zažigališčih mrtvih, saj si vsak hindujski vernik želi, da bi njegov pepel raztresli po reki ravno v Varanasiju. Obala ob Gangesu je obdana s templji in nagnetena z verniki, ki se kopajo v sveti reki. Ogled Durginega templja in sežigališča umrlih - Manikarnika gata. Prevoz na letališče in polet v New Delhi. Po želji in za doplačilo poslovilna večerja v restavraciji in prevoz na mednarodno letališče.

10. DAN
DELHI - EVROPA - SLOVENIJA

Po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet na evropsko letališče in naprej v Ljubljano/bližnje letališče.


CENA:  od 1.680,00 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče/ Ljubljana - Evropa - Delhi - Evropa - Ljubljana/bližnje letališče v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja v hotelih 4*, zajtrke in večerje v hotelih po programu, expresni vlak Jhansi - Khajuraho, notranji let Khajuraho - Varanasi in Varanasi - Delhi z vključenimi letališkimi taksami, oglede po programu, vožnja z rikšami v Delhiju, jahanje slonov na trdnjavo Amber, stroške lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja


ODHODI

cena : od 1580,00 €

24.04.2020- 

18.09.2020- 

24.10.2020

19.11.2020

DOPLAČILA: stroški urejanja indijskega vizuma 65 €, napitnine 40 €, za manjšo skupino med 10 in 24 potnikov 100 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 370 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.V primeru prilagajanja letalskim prevozom si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. 

Vsebinsko program ostaja nespremenjen

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

OOPAL

REZERVIRAJ