s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 25. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

IZRAEL IN JORDANIJA

Celovit ogled Izraela,obisk Petre, sedme čude sveta, ogled svetopisemskih krajev - Jeruzalem, Galilejsko morje, Betlehem in Nazaret,obiski modernega Tel Aviva, Haife ter razvajanje v ob Rdečem morju,potovanje v manjših skupinah.

PROGRAM

1. DAN
LJUBLJANA/ZAGREB - TEL AVIV - BETLEHEM
nočitev
Zbirališče potnikov na JP Ljubljana oz. prevoz Zagreb. Letalski prevoz v Tel Aviv, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah. Po pristanku pozno ponoči vožnja v Betlehem, kjer se bomo nastanili v hotelu. Počitek oziroma krajša nočitev v hotelu.

2. DAN
BETLEHEM - MRTVO MORJE - AKABA
večerja, nočitev
Zajtrk in nato vožnja proti Mrtvemo morju, edinstvenem naravnem čudežu, ki leži v najnižji depresiji na svetu. Zaradi izjemne slanosti v njem razen nekaj bakterij ni življenja. Del popoldneva prosto za nepozabno doživetje - mrtvomorsko razvajanje: sončenje, lebdenje, mazanje z zdravilnim blatom... V popoldanskih urah prihod v največje izraelsko počitniško letovišče - Eliat. Prečkanje jordansko-izraelsko mejo in nastanitev v letoviški Akabi. Večerja in nočitev.

3. DAN
AKABA – PETRA – ELIAT
zajtrk, večerje, nočitev
Vožnja po puščavski cesti proti Petri, kjer je po svetopisemskem izročilu hodil tudi Mojzes s svojim ljudstvom na poti v obljubljeno deželo. Vožnja v prastaro, v visokem rdečem skalovju skrito, mistično mesto Petro (nekoč glavno mesto Nabatejcev), ki je zaradi bogastva izkopanin največja znamenitost Jordanije in je pod zaščito UNESCA. V teh gorah naj bi bil pokopan tudi Mojzesov brat Aron. Tu naj bi se iz vzhoda prišli “trije kralji-modri” poklonit Jezusu v Betlehem,... Po ogledu povratek v Eliat. Pozna večerja in prenočevanje..

4. DAN
EILAT - MASADA - KUMRAN - BETLEHEM
zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja v Masado, hebrejsko utrdbo, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor kot rimsko maščevanje. Proti doplačilu se boste z vzpenjačo povzpeli na vrh hriba, od koder je izjemen razgled na okoliško pokrajino. Naslednji postanek bo v Kumranu, kjer so v jamah odkrili znamenite Mrtvomorske rokopise. Nastanitev v hotelu v Betlehemu.

5. DAN
CELODNEVNI OGLED JERUZALEMA
zajtrk, večerja, nočitev
Celodnevni ogled Jeruzalema, mesta, ki je močno povezan z zgodovino Judov, kristjanov in muslimanov. Mesto, razdeljeno na različne verske četrti, je del svetovne kulturne dediščine. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in sicer Oljsko goro z judovskim pokopališčem, park Getsemani, kjer je Juda Iškarijot izdal Jezusa, križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba; nato se boste podali do Zidu žalovanja, ki je edini ostanek Salamonovega svetišča ter naprej po judovski četrti, mimo Cardo maximusa, skozi armensko in krščansko četrt vse do pisane muslimanske tržnice. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN
BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZARET
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v zeleno mestece Haifa, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Ogled mesta s prelepim parkom Bahai. Nadaljevanje poti do Cezareje, edinega izraelskega mesta, ki ga upravlja privatna družba. To slavno rimsko mesto je v 1. st. pr. n. št. zgradil Herod Veliki in ga posvetil cesarju Avgustu. Veličino Rima še danes obujajo dobro ohranjeni gledališči, akvadukt in staro pristanišče. Zaključili bomo v Nazaretu, kjer bo ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN
KAFERNAUM - TABGHA - GORA BLAGROV - NAZARET
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do svetopisemskih krajev ob Galilejskem, Genezareškem in Tiberijskem jezeru. Najprej do Kafernauma, ki ga imenujejo tudi Jezusovo mesto. Obisali boste Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4.st. Nadaljevali boste s Tabgho, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, na kar še vedno spominja cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Oglede ob Galilejskem jezeru boste nadaljevali na Gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. stoletja. Sprehodili se boste po starem delu mesta in tržnici. Vrnitev v hotel in nočitev.

8. DAN
NAZARET - TEL AVIV - SLOVENIJA
zajtrk
Vožnja v Tel Aviv, drugo največje mesto države, ki se razprostira na 52 km² površine in šteje 405.000 prebivalcev. Ogled starodavne Jaffe, kjer se je na puščavskem predelu leta 1909 začelo razvijati mesto. Zaradi ugodnih klimatskih razmer se je mesto začelo razvijati v sodobno turistično destinacijo. Prevoz na letališče. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč v Ljubljano, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

ODHODI IN CENA
14.09.2019- 1489,00-ZAGOTOVLJENO
25.10.2019- 1559,00-ZAGOTOVLJENO
26.12.2019- 1579,00-ZAGOTOVLJENO

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Ljubljane ali Zagreba v Tel Aviv in obratno (prevoz do letališča v ceni potovanja), letališke in varnostne pristojbine, 6 polpenzionov in ena nočitev z zajtrkom, nastanitev v hotelih 3/4*, avtobusni prevoz po programu, lokalno in slovensko vodenje, oglede in vstopnine po programu, organizacijo potovanja

DOPLAČILA IN POPUSTI:

DOPLAČILA: ob prijavi: enoposteljna soba 290 €,  za manjšo skupino (manj kot 30 potnikov): 90 €

DOPLAČILA:vodniku na poti: osnovne napitnine (tudi otroci) 55 €, vstopno/izstopno takse 89 €

DOPLAČILA PO ŽELJI na poti: vzpenjača v Masadi 18 €,

POPUST: 5 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PREDVIDENE ČASOVNICE:

Prevoz do letališča v Zagrebu je vključen v ceno potovanja.

PREDVIDENE ČASOVNICE ZA ODHOD 26.12.

 TK1064   26DEC  LJUIST   1955 0015*

 TK 792    27DEC  ISTTLV   0145 0250

 TK 791   FR 03JAN  TLVIST   0100 0410

 TK1053  FR 03JAN  ISTLZSG  0805 0815

Prevoz iz zagreba do Ljubljane vključen v ceno potovanja.


Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ