s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 16. november 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Hurgada, križarjenje po Nilu in Kairo

Udoben direkten polet, preverjeni hoteli in ladje, potovanje v majhnih skupinah, odlična kombinacija kratkih počitnic in ogledov naravnih, kulturnih in arheoloških presežkov Egipta.

PROGRAM

1. DAN
LJUBLJANA - HURGADA
večerja
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela.

2. DAN
HURGADA - ASUAN
zajtrk, večerja, nočitev
Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero.

3. DAN
ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN
EDFU - ESNA - LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1.st. pr.n.št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu - Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

5. DAN
LUXOR
zajtrk/kosilo/večerja
Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš

6. DAN
LUXOR - KAIRO
zajtrk, večerja, nočitev
Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se vkrcamo na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. DAN
Kairo
zajtrk, kosilo, nočitev
Egipčani mu pogosto rečejo misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo).

8. DAN
KAIRO - HURGADA - LJUBLJANA
zajtrk
Prevoz z avtobusom v Hurgado in vrnitev v Slovenijo.


ODHODI IN CENA

16.11.2019- 998,00

23.11.2019- 998,00

30.11.2019 - 998,00

07.12.2019- 998,00

14.12.2019- 998,00

21.12.2019- 1298,00

28.12.2019- 1298,00


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, križarjenje z ladjo po Nilu 5*, hotelsko gostinske storitve po programu potovanja hoteli 4* ali 5* na osnovi vse vključeno v Hurgadi, polni penzion na ladji in na osnovi polpenziona na vlaku in v Kairu), vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju), vlak spalnik Luxor - Kairo, spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, organizacijo potovanja


DOPLAČILA IN POPUSTI :

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
DOPLAČILO za manjšo skupino potnikov med 6 in 9 potnikov 50 €;
vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €, enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) od 159 €; enoposteljni spalnik/kupe (vlak) od 98 €;

MOŽNA DOPLAČILA na poti: osnovne napitnine 45€ (tudi otroci), Izleti po želji: Abu Simbel 115 € na osebo, Nubijska vasica 32 € na osebo, kocije v Luxorju 36 eur.

POPUST: otrok 2-12 let na dodatnem ležišču 20%

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ