s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 4. april 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

RIM, NEAPELJ IN ARHEOLOŠKI RAJ POMPEJI

Adventni Rim in Neapelj (decembrski odhodi), večno mesto s čudovitimi trgi in fontanami.

Opis potovanja

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja
Pozno zvečer si bomo obuli udoben avtobus, za maraton proti jugu italijanskega škornja.

2. dan: RIM–FIUGGI TERME večerja, nočitev
Zjutraj bomo že v večnem mestu Rim. Živahne prestolnice se bomo lotili v papeški državici Vatikan. Ob doplačilu si boste lahko ogledali neprecenljive zaklade vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo in Rafaelovimi sobanami, vsekakor pa se bomo ustavili na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Nadaljevali bomo po prijetnih rimskih trgih in na starodavno tržnico, si ogledali Panteon, za srečo vrgli kovanec v Fontano Trevi ter se po gasilsko slikali na Španskih stopnicah. Zvečer se bomo pomaknili proti kraju namestitve in zaspali v hotelu.

3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev
Po zgodnjem zajtrku bo na vrsti celodnevni izlet v pokrajino Campania – včasih se je imenovala 'srečna dežela', saj ponuja čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki so danes bolj slavni kot nekoč. Nad tragedijo mesta so najbolj navdušeni arheologi, ker se je pod vulkansko lavo in pepelom za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja 1. stoletja. Skočili bomo še v Neapelj, ki je starejši od Rima in značilen primerek velemestne more, a hkrati očarljivega mestnega jedra. Podali se bomo po starem mestu. Vrnitev v hotel.

4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku bo spet na vrsti Rim. Ogledali si bomo znamenitosti, za katere dva dni prej ni bilo časa: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, Cerkvi sv. Peter v verigah in Beneški trg. Med ogledi bomo tudi kofetkali in pomalicali, nato pa se čez Apenine odzibali domov. Pozni bomo

Odhodi:  4.4.2019

Cena:pri udeležbi 40 oseb 199 €
      pri udeležbi 30 oseb 219 €

Cena vključuje:Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Rim, Neapelj, Pompeji), vodenje in organizacija potovanja.


Rezervacija sedežev
•v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
•vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
•najmanjše število potnikov: 30
•doplačila po želji:  enoposteljna soba 50 €, Pompeji z lokalnim vodenjem in pristojbino 30 €, morebitne druge vstopnine
•obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
•popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Splošni pogoji so sestavni del programa1
OOICA

REZERVIRAJ